Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Blogok"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Markó Ferenc - 2014.02.02. 11:02:40

 HONVÉDELEM. hu honlapról

Február másodikán ért véget a második világháború legnagyobb csatája
 
 
 
1943 február 2-án ért véget a második világháború fordulópontjaként is számon tartott sztálingrádi csata. Ez volt a Wehrmacht első számottevő veresége, és itt kezdődött az a folyamatos visszavonulás a megszállt területekről, amely végül Berlinig tartott. A sorsfordító eseményekről Babucs Zoltánnal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum történészével beszélgettünk.
A kezdetben gyors sikereket elkönyvelő Wehrmacht előrenyomulása már 1942-ben megtorpant Sztálingrád előtt. A Dél hadseregcsoportból kiváló 6. hadsereg és a gyors előrenyomulást biztosító 4. páncélos hadsereg itt már nem tudta kiharcolni a gyors győzelmet. A Sztálin nevét viselő város birtoklása mindkét fél számára presztízskérdés volt, éppen ezért mindkét vezér az utolsó emberig tartó harcot követelt a csapatoktól - vázolta
Blogok:
Blogok   
 1 Hozzászólás    

Roncskutató - 2014.01.28. 21:48

A cikk támogatója a Culture CAFE- A TV 2 Tények operatőre és riportere megtalálta a MiAbonyunkon a az alábbiakban olvasható írást, mely az Abonyi Lajos Falumúzeumban megtalált gránát történetéről szól. g több kép  a Facebokon! Katt ide!

Abony retro:
Abony   
Blogok   
 5 Hozzászólás    

kiskovi1 - 2014.01.23. 19:59:12

http://www.youtube.com/watch?v=5FWMF0yr_-I&feature=share

Helyre kell állítani a történelmi alkotmányt ! Az megvéd minket ettől !

 

- Szeretné, ha csaláson alapuló „kölcsön”szerződéseinket valamint minden nemzet- és hazaáruló szerződést felülvizsgálnának és semmissé tennének? Így például : Unió, Lisszaboni-Velseni szerződés, államadósság.

- Szeretné, ha a politikusoknak nem lenne több joga mint önnek?

- Szeretné, ha nem ők maguk szavaznák meg a törvényeket vagy a fizetésüket melyeket előterjesztenek?

- Szeretné, ha azok akik nem hajlandóak semmit letenni a nemzet asztalára, csak lógnak a szociális hálón, a jogaikban korlátozva legyenek?

- Szeretné, ha kötött mandátummal rendelkeznének, ami azt jelenti, hogy nem a saját pártjának, hanem a nemzetnek tartozna elszámolással?

- Szeretné, ha a magyar föld és vízkészlet nem válhatna a kizsákmányolók prédájává, azaz nem lehetne eladni idegeneknek?

- Szeretné, ha joga lenne ahhoz,

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás    

kiskovi1 - 2014.01.21. 22:18:52

 

- Szeretné, ha a politikusoknak nem lenne több joga mint önnek?

- Szeretné, ha nem ők maguk szavaznák meg a törvényeket vagy a fizetésüket melyeket előterjesztenek?

- Szeretné, ha kötött mandátummal rendelkeznének, ami azt jelenti, hogy nem a saját pártjának, hanem a nemzetnek tartozna elszámolással?

- Szeretné, ha azok akik nem hajlandóak semmit letenni a nemzet asztalára, csak lógnak a szociális hálón, a jogaikban korlátozva legyenek?

- Szeretné, ha a magyar föld és vízkészlet nem válhatna a kizsákmányolók prédájává, azaz nem lehetne eladni idegeneknek?

- Szeretné, ha csaláson alapuló „hitel”szerződéseinket valamint minden nemzet- és hazaáruló szerződést felülvizsgálnának és semmissé tennének? Így például : Unió, Lisszaboni-Velseni szerződés, államadósság.

- Szeretné, ha joga lenne ahhoz, hogy szembeforduljon azzal a politikai képviselővel, aki nem az magyar nemzet érdekeit képviseli?


A megoldás: a történelmi alkotmá

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás    

kotivi - 2014.01.16. 08:16:22

Aki megsarcolná a gazdagokat és segítené a szegényeket.

A 25%-os kamat ma nem is számítana uzsorakamatnak.

 

 Már tudom ki volt Róbert bácsi...

 

1925 elején hiába álltak hosszú sorok a budapesti szegényeknek meleg ételt biztosító ínségkonyhák előtt: a Székesfőváros vezetése beszüntette a működésüket. A helyzet óriási szociális feszültségekkel fenyegetett, hiszen addig naponta 60-70 ezer ember kapott ingyen kosztot a fővárostól. Sipőcz Jenő polgármesternek kapóra jött, hogy egy különös üzletember felajánlotta, hogy a város helyett ő maga fog ingyenes népkonyhát felállítani. A hollandiai vagyonára hivatkozó, török állampolgárságú, de oroszos ruhát viselő öregúr megkapta a város kihasználatlan tábori konyhai eszközeit, s nem sokkal később már az ő Kálvin téri ingyenkonyhája előtt álltak sorba a budapesti nincstelenek. Robert Feinsilber, vagy ahogy hamarosan nevezték, Róbert bácsi, rövid idő alatt megkerülhetetlen s

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás    

kiskovi1 - 2014.01.14. 00:47:14

Mi köze a "deviza" hiteleinknek a Szent Korona Alkotmányához?

Nézzük:

Mivel 1944-ben hatályán kívül helyezték, így az azóta a népköztársaság és köztársaság ideje alatt megkötött szerződéseink a jogfolytonosság helyreállításával felülvizsgálandóvá válnának., mivel az államforma ennek az alkotmánynak az idején királyság volt. Ami megfelel a Szent Korona Alkotmányának és a nemzetnek, azt beépítenék, ami nem felel meg, az érvénytelenné válna. Így például az Európai Unió, a NATO,a Lisszaboni-Velseni szerződés, az államadósság, a deviza (kölcsön) - és az évtizedekre titkosított hazaáruló szerződések is.

 

Ezzel kapcsolatban lakossági fórumot tart a Haza Nem Eladó Mozgalom !

2014 január 19. (vasárnap)  16 óra

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola

Abony, Kálvin u. 11.

http://kaslerarpad.hu/

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás    

kotivi - 2014.01.13. 16:41:31

 Látni kell mindenkinek, hogy "milyen jól teljesít az ország"

 Kaptam, küldöm. Nagyon elgondolkodtató.

 Olvassák végig !

 Az biztos, hogy mindnyájunknak részt kell venni a szavazáson, mert nagy a tét.

 

A Fidesz az évszázad választási csalására készül!

 

*Naponta kapkodjuk a fejünket, hogy micsoda virágzó üzletág van kibontakozóban, mennyire kapós lett a magyar állampolgárság. Már eddig kb. 500 ezren igényeltek egyszerű honosítással magyar állampolgárságot. Ebből

250 ezerre tehető az erdélyi igénylők száma. Most már annyira kelendő a magyar állampolgárság és a magyar útlevél, hogy a romániai Avas vidékéről 30 ezer román igényelte, amiből mindössze 30 személy kérvényét utasították el. Ők az angliai munkavállaláshoz és a kanadai vízummentességhez használják fel főleg az előnyöket.*

 

A *szerbek is adják-veszik a magyar állampolgárságot*, és a belgrádiak is úgy kapkodnak

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás    

kiskovi1 - 2014.01.12. 21:08:14

 

A Haza Nem Eladó Mozgalom szervezésében

Téma:
• Magyarország és az emberek kifosztásának módja és célja a (deviza) hitelek által, valamint az ebből való kiút
• a Szent Korona Alkotmányának helyreállításával

A bankárok aljasságairól előadást tart:
Dsupin Judit a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének főtitkára

valamint az egyetlen és valós megoldásról
vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész
http://www.youtube.com/watch?v=X6iFfb0GBX8


Meg lehet állítani a kifosztásunk!
Jöjjenek el, ismerjék meg céljainkat!
Értékes információkat hallanak majd!

Az előadás után lehetőség nyílik a művész úr „Az első lépcsőfok a Szent Korona Tanhoz” című könyvét és zenei CD-jét megvásárolni.

Időpont és helyszín:
2014 január 19. (vasárnap) 16 óra
Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola
Abony, Kálvin u. 11.

www.kaslerarpad.hu

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás    

Főzni jó - 2014.01.11. 12:08

Rovatunk támogatója az INNOVEN- Recept: Tészta: 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 7.5 dkg margarin Töltelék: 50 dkg savanykás alma, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 ek. étkezési keményítő, reszelt citromhéj, 1 ek. citromlé. A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel, majd összedolgozzuk a kikevert tojással, cukorral,meg a margarinnal. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliában kb 30 percre a hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat négybe vágjuk, magházukat kiemeljük.

Közélet:
Blogok   
INNOVEN   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok