Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Külvilág"
<< Előző12

Zsolti - 2011.01.19. 13:17:26

Pest megye – A Duna magas vízállása miatt lezárták kedd délben a Pest megyei Abony és Lórév közötti út kompátkelőhöz vezető szakaszát – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportjának vezetője. Az árhullám és a magas talajvíz miatt más útszakaszokon is szünetel a forgalom. Pécsi Norbert tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, hogy meddig kell nélkülözniük a járművezetőknek az 51307-es út lórévi komphoz vezető szakaszát, de az Abonyt és Köröstetétlent összekötő utat – melyet három napja a magas belvízszint miatt zártak le teljes szélességében – várhatóan szerdán megnyitják. A több mint 8 kilométer hosszú útszakaszra vonatkozó zárás feloldását az árkolási munkák befejezése teszi lehetővé – tette hozzá a csoportvezető.

A belvíz által veszélyeztetett közép-magyarországi térségben továbbra sem használható a 11326-os út esztergomi hajóállomáshoz vezető szakasza, s teljes útlezárás van érvényben a Pest megyei Kiskunlacháza közelében a révhez kifu

Külvilág:
 10 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.17. 11:54:12

Kapcsolódó cikk: KATT

Norc street-view rendelkezésre áll:

 

Budapest | Balaton | Debrecen | Győr | Hajdúszoboszló | Miskolc | Szeged | Szentendre

 

Külvilág:
 1 Hozzászólás    

matek - 2010.12.18. 22:17:14

A LIFE magazin összegyűjtötte és közreadta a 2010-es év fotóit.
Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas képek is láthatóak a következő linken! 

2010 Pictures of the Year

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.15. 20:42:08

 

Idén is lesz jégpálya és karácsonyi vásár. A nehéz gazdasági helyzet ellenére a város vezetése úgy döntött, nem marad el a már szinte hagyománnyá vált téli programsor. Az előkészületek már zajlanak, hiszen a tervek szerint november 27-én nyit a jégpálya. Ezért most hamarabb került helyére a város karácsonyfája is, amelyet ma reggel vágtak ki, délelőtt pedig már fel is állítottak a Szabadság téren.

A nehéz gazdasági helyzet kérdésessé tette, lesz-.e idén jégpálya. A létesítmény azonban számtalan gyermek és felnőtt téli szórakozásához járult hozzá az elmúlt években – fogalmazott Földi László.

FÖLDI LÁSZLÓ polgármester: És úgy döntöttem, hogy nem engedek annak a nyomásnak, amely azt eredményezte volna, hogy bizonyos okok miatt, takarékossági okok miatt ezt ne rendezzük meg. Vállalkozók támogatásával és segítségével sikerül a jégpályát összehozni. A karácsonyi vásár pedig talán megáll a saját lábán is és így bízom benne, hogy a város költségvetését nem fo

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2010.11.11. 11:23:00

Nagykőrös városa nyerte a Kulturált Települési Környezet Díjat az idén. Pest Megye Közgyűlése Örkény, Ócsa és Taksony pályázatát is díjazta.
A díj azoknak a közösségeknek adományozható, amelyek a megyei településekben, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. Idén nyolc pályázat érkezett a kitüntető díjra.

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése a „Kulturált Települési Környezet Díj” pályázat

I. díját 500 ezer forintos összeggel Nagykőrös Város Önkormányzatának,

II. díját 300 ezer forintos összeggel Örkény Város Önkormányzatának,

III. díját megosztva, egyenként 100 ezer forintos összeggel Ócsa Város Önkormányzatának és Taksony Nagyközség Önkormányzatának adományozza.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.10. 22:36:59

Nagy sikert arattak az abonyi indulók Szolnokon a „ Van egy ház a Tisza- parton „ című nótaversenyen. Három abonyi is indult: Szabóné Tóth Magdolna, Juhász Istvánné és Kovács Andor. Kovács Andor hatalmas sikert aratott, mert a második elődöntőből továbbjutott és döntős lett.

A többiekre még lehet szavazni a Szolnok TV honlapján, mert közönségszavazattal is lehet versenyzőt bejuttatni a döntőbe. www.szolnoktv.hu

LŐVE

Kultúra:
Kultúra   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.02. 22:18:18

Petrányi Csaba polgármester ( középen ) ismét maradandót alkotott....
( Fotó: LŐVE )

Már többször írtunk arról, hogy a környező települések igencsak elöljárnak a fejlesztések és újítások területén. Most Újszilváson örülhetnek, mert geotermális energiával kezdik fűteni a közintézmények nagyobb részét. Íme az írás erről:

Elindultak a hőszivattyúk Újszilváson. Vagyis mostantól a közintézmények 90 %-ban gáz helyett úgynevezett geotermális energiát használnak. Ez ugyan magasabb áramfogyasztást jelent, de mivel így H kategóriás fogyasztók lettek, az áram olcsóbb lett. A több mint 1 millió eurós beruházás eredményeként összesen 45 %-os megtakarítást ért el a település.

A geotermális energia felhasználására az EGT Norvég Alaptól nyert 85 %-os támogatást a település. A rendszer néhány napos késéssel, de október 15-től el is indulhatott.

DR. PETRÁNYI CSABA polgármester: „Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy négyszáz méteres talpmélységű kútból, ivóvíz kút

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.10.30. 23:21:27

Mint arról lapunk beszámolt, Abonyban minden tiszteletdíjat a maximális mértékre vettek a képviselő testület tagjainál és a bizottságokban, arra való hivatkozással, hogy csökkent a létszám. A szomszédos településen, Kőröstetétlenen is történt némi emelés, de a költségek elenyészőek. Itt ugyanis nem a szokásos szorzó alapján állapítják meg a képviselő testület tagjainak tiszteletdíját, hanem azt rögtön forintosítják. 20.000 azaz húszezer forintot kapnak a testületi tagok, ha valaki külsős bizottsági tag, akkor 15.000 forint „ üti a markát „.

Kőröstetétlenen egyetlen egy bizottság van, annak neve Jogi és Gazdasági. Ebből következik, hogy egy szem elnököt kell finanszíroznia a településnek. Farkas Béláné 30.000, azaz harmincezer forintot vihet haza. Minden összeg bruttó, abból még adóznak is az érintettek. Pásztor Imre, a kicsiny alföldi település polgármestere lapunknak elmondta, hogy igen, emeltek. De korábban 10.000 forintot kaptak a képviselők, a külsősök pél

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.01.07. 22:50:11

Tetétlen nem lacafacázik….

 

Kőröstetétlen a közelmúltban nyert el húszmillió forintot az Árpád Fejedelem Általános Iskola energetikai korszerűsítésére, melyből nyílászárókat cserélnek és megújul az intézmény külső homlokzata is új arculatot kap, hőszigetelik. A parányi település kiizzadja a tetemesnek nevezhető 6,5 milliónyi önerőt is. Sőt, már most nekiláttak a nyílászárók cseréjének. A téli szünet után ezek fele már korszerű, modern lett. Ráadásul, hétvégente, rugalmasan dolgoznak tovább a teljes megvalósításon, hiszen itt a fűtési szezon és drága az energia.

 


Pásztor Imre polgármester lapunknak elmondta, hogy az épület komplett módon a ballagásra lesz kész. De minél előbb végezni szeretnének az ajtók és ablakok cseréjével, mert már most  megtakarításokat akarnak elérni a fűtésszámlában. Ezen kívül Kőröstetétlen beadott egy nagy pályázatot is, melyből térségi idősek otthonát építenének. A település bízik ezen projekt sikerében is,

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.01.07. 22:40:32

„ Ne legyen acsarkodás és sárdobálás! „

 

Palya István, Jászkarajenő polgármestere szerint, ha akarjuk, ha nem, a 2010-es esztendő biztosan a választások jegyében telik majd el. A kis település vezetője lapunknak elmondta, hogy a legnagyobb kívánsága az, hogy az őszi és tavaszi választások úgy történjenek, hogy az a települések és a lakosság hasznára váljon. Úgy érzi, hogy elég volt az acsarkodásból és sárdobálásból. „ Az senkinek sem jó, ha a médiából minden ilyen stílusban árad. Nyugodt, normális légkörű kampányra lenne szükség. A lakosság ebben az esetben tud felelősen dönteni. Olyan kormányt kívánok hazánknak, amely a legjobbat alkotja, hozza ki a jelenlegi helyzetből.

 


Nagyon aggódom a vidékért. Úgy érzem, hogy a VIDÉK már a 24. órában van. Életeleme lenne a munkahelyteremtés. A vidék fejlesztése nélkül kizárt a felzárkózás. Már nem csak a pici, egyszerű ember van bajban, hanem a vállalkozások is. Nincs fizetőképes kereslet, sokan nem

Külvilág:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok