Mi Abonyunk - Nyársapát csatornáz
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8047, belépett felhasználók: 0.

e-dictum - 2011.01.29. 13:29

Minden idők legnagyobb beruházása veszi kezdetét kistérségünk egyik településén, Nyársapáton. Megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel és a mára már visszahúzódóban lévő belvíz sem lehet tovább a késedelem oka. Összesen nyolc település pályázott, de csak két szerencsés akadt a jelentkezők között. Nagybörzsöny és Nyársapát nyert forrást a csatornahálózat kiépítésére. A PRO Régió összesen 443.800.000 forintot ítélt meg a célra, mely a teljes bekerülési költségnek 87,78%-a. Így Nyársapát viszonylag kevés önerővel, olcsón megússza a fejlesztést. Kis Miklós, a település polgármestere elmondta, hogy új közbeszerzést is ki kellett írniuk, mert az elsőre túl drága ajánlatok érkeztek be. Végre megvan a kivitelező is és a polgármester úgy véli, hogy hosszú távon nyereségesen üzemeltethető majd a beruházás eredménye.

 

Nyársapát nem társult a feladat elvégzésére más településekkel. Itt utalt Törtel példájára, akik Abonnyal együtt fejlesztettek és máig komoly vitáik vannak a csatornarendszerrel kapcsolatban. Összesen 492 lakásra tervezték a fejlesztést Nyársapáton. „ A lakosság nagy része először tiltakozott, mára már megértették, hogy erre szükség van. Egy családnak a csatornabekötés 150 ezer forintjába kerül, ha részletfizetést kérnek, akkor 160 ezer forintba. A régi emésztő rendszer nem fenntartható! Nagy öröm, hogy elnyertük a pénzt! Végre a csatornázás után következhet a faluszépítés, fásítás is.” Kis Miklós maximálisan elégedett a pályázatírókkal, a projektmenedzsmenttel, akik képesek voltak példásan együtt dolgozni a jegyzővel. Így a többszereplős dolog remekül működik, amihez persze nagymértékben hozzájárult a Pro Regio is. A polgármester előre is megköszönte a lakosságnak a megértést és türelmet, mert tudják, hogy nehéz időszak következik. Ugyanis kénytelenek lesznek az utcákat felbontani.

 

Földi László országgyűlési képviselő, kistérségi elnök is jelen volt a nyitórendezvényen és ünnepnek nevezte az alapkőletétel napját. Földi szerint 2000 ember életminősége változik meg, lesz jobb és ezzel az ingatlanok értéke is nőni fog a faluban. A projektnek abonyi a pályázatírója, a menedzsmentje és abonyi az a vállalkozó is, aki elnyerte a közbeszerzési pályázaton a munkát. Ifjabb Vízner Sándor lapunknak elmondta, hogy már tudnak dolgozni, fel vannak készülve a belvízre, ami nyilván lassítja, de nem akadályozza a projekt kivitelezését. Rendelkezésre állnak a szivattyúk, ha gond lesz, és így a tervek szerint időre készen lesz Nyársapát szennyvízcsatorna hálózata.

 

Lőrinczy Veronika

Külvilág:
Blogok   
E-Dictum   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok