Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

Szerző: Roncskutató
1234Következő >>

Roncskutató - 2014.01.28. 21:48

A cikk támogatója a Culture CAFE- A TV 2 Tények operatőre és riportere megtalálta a MiAbonyunkon a az alábbiakban olvasható írást, mely az Abonyi Lajos Falumúzeumban megtalált gránát történetéről szól. g több kép  a Facebokon! Katt ide!

Abony retro:
Abony   
Blogok   

Az itt látható könyvben az Abony Beliczey tanyánál 1944. december 5-én kényszer leszállt és 2009-ben feltárt szovjet felségjelű, amerikai gyártású Boston típusú bombázógép története is megtalálható. Horváth Gábor könyve A4-es méretű 270 oldalas , és a szovjet légierő amerikai gyártmányú Douglas A-20-as Boston típusú repülőgépekkel felszerelt alakulatainak Magyarországi harcairól szól. A puhakötésű, rendkívül részletes művet fotókkal, rajzokkal, táblázatokkal illusztrálták. A könyv igazi kincs lehet a szovjet repülőalakulatok hazai hadműveleteinek kutatói körében.

Abony retro:
Blogok   

Nagyon Békés és Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok a honlap minden olvasójának! Továbbá ugyanezt kívánom minden magyar honfitársamnak, barátomnak határokon innen és túl!  Kissé szokatlan Karácsonyi képeslap galériával, az első világháború, "a nagy háború" kitörésének közelgő 100. évfordulójára szeretném felhívni mindenki figyelmét! Markó Ferenc

Történelem:
Blogok   
Abony   

Roncskutató - 2013.12.12. 12:55

Idén ünnepeltük Abony település újra várossá nyilvánításának 20 éves évfordulóját.  Több új intézmény átadásával és kulturális programok sokaságával jeleskedve, méltón megemlékezve a két X-es évfordulóról. Országunk új városai 1993-ban: Abony, Baktalórántháza, Ibrány, Jászfényszaru, Kecel, Lajosmizse, Máriapócs, Mindszent, Nagyhalász, Pécsvárad, Polgár, Soltvadkert, Tiszaföldvár, Tótkomlós

Abony retro:
Blogok   

A mai napon az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, Tűzszerész Járőrszolgálatának katonái elszállították megsemmisítésre azokat a páncéltörő lövedéket Abony külterületéről, amelyek roncskutatás során kerültek megtalálásra. Az elmúlt két hétben abonyi és újszászi roncskutatók egy szovjet T 34/85-ös típusú harckocsi maradványainak feltárását végezték Abony Rózsás-halomtól keletre, Salac Gyula elbontott tanyája mellett.

Történelem:
Blogok   

Markó Ferenc abonyi roncskutató is részt vett a feltárásban!- Ismét egy második világháborús repülőgéproncs került felszínre Magyarországon, és ezáltal a háború egy újabb áldozata lelhet hazájában végső nyughelyre az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által üzemeltetett Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhely roncskutatóinak köszönhetően, akiknek kiemelt feladatuk a magyar katonai repülés történetének és tárgyi emlékeinek kutatása. Képgaléria IDE kattintva elérhető

Történelem:
Blogok   

Repülő tankot találtak Fejér megyében- Egy II. világháborúban lezuhant szovjet-orosz Iljusin Il-2-es csatarepülőgép roncsait és feltehetően pilótájának földi maradványait tárták fel a Fejér megyei Seregélyeshez közeli Pálinkaházpusztán. A hétfőn megkezdett feltáráson több mint kétszáz emberi csont került elő, de csak antropológiai vizsgálat után tudják megállapítani, hogy egy vagy két személy földi maradványaira leltek-e. Alaphelyzetben az IL-2-esnek kétfős (pilóta és lövész) személyzete volt.

Közélet:

2013. április 19-én Magó Károly zászlós tart előadást az abonyi Önkormányzat dísztermében este 19 órai kezdéssel. Az előadás témája: Az Abony környékén feltárt repülőgépek és azok maradványai. Mindenkit várnak sok szeretettel!

Közélet:
Abony   
Programok:
Abony   

Változnak az idők és vele együtt mi is és a reklámok is. Markó Ferenc jóvoltábol ismét egy kis abonyi retro csodát teszünk közkinccsé. Ma már nem lenne nyerő az ilyen tartalmú és formátumú reklám. Legalábbis azt hiszem! Olvasáshoz katt a címre!

Abony retro:
Abony   
Blogok   
1234Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok