Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8042, belépett felhasználók: 0.


Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

 

A mai napon ismét perre került sor a Ceglédi Járásbíróságon. A feljelentő ismét Antal- Láng Edina egykori politikai szereplő, jelenleg Facebook csoportot működtető „blogger” volt. A magánvádas eljárás a „vádlott” felmentésével zárult, a feljelentő fellebbezik, az elsőfokú ítélet még nem jogerős.
Arról, hogy erre a tárgyalásra sor kerül a köztiszteletben álló abonyi Hölgy vádlottként történő beidézésével, maga a magánvádló írt Facebook csoportjában „nyugalom megzavarására alkalmas” posztot.

 0 Hozzászólás

Téli igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban!

2022. december 22. napjától 2023. január 06. napjáig igazgatási szünet lesz a Polgármesteri Hivatalban. Részletek:

Engedélyezés alatt a napelem rendszerek telepítése

A tervezett fejlesztés összesen 20 épületet érint

Az energiamegtakarítás érdekében Abony Város Önkormányzata számos fontos lépést tett már. Ebből az egyik nagy volumenű változás, illetve fejlesztés az önkormányzati intézmények épületeinek napelemmel történő ellátása, majd csatlakozás az Opusz Titász hálózatához. 

Megérkezett a hivatali télapó

A Polgármesteri Hivatal dísztermében rendeztünk Télapó ünnepséget az abonyi önkormányzat intézményeiben dolgozó munkatársaink gyermekeinek és unokáiknak.

Legfrissebb galériáink:
Mészáros Vendéglő ajánlja
Aprók

fabula - Ikerház fél eladó.

misike95 - Fűkaszálást vállalok megegyezés szerint!

misike95 - Kiadó lakást keresek sürgősen 2 fő részére!

barnarizs - Ingyen elvihető raklapokat keresek

as1961 - Lakatos álláslehetőség

diagonal088 - Ivóvíz, szennyvíz, földgáz bekötések Tervezése, Engedélyeztetése, Közműegyeztetése! Tel: 06-30-3926-987

misike95 - Fűkaszálást vállalok!

Szarvasné - Rozella

TATU - Fűkasza láncfűrész

TATU - STRLING ELITE

Még több apró -->
Híreink
 

Megoldást jelenthet-e a faktoring a követelések behajtásában?

Az áruk leszállítását, a szolgáltatások teljesítését követően esetenként hiába várják a cégek az ellenérték kifizetését, a partnerek csak hosszú határidőre vagy késve, de van, hogy egyáltalán nem fizetnek.

 

Hogyan építsd ki az okosotthon rendszeredet?

Az okosotthon rendszerek Magyarországon évről évre egyre népszerűbbek. A kényelem, a hatékonyság és a biztonság fokozása hajtja ezt a trendet. Az új lakások és házak építésénél már fontos szempontnak számít ezen rendszerek jelenléte, és érdemes minél hamarabb gondolni rájuk.

 

 

3 plusz 1 ok, hogy miért ne vedd félvállról az interaktív játékokat

Az első zenélő-villogó játék után a legtöbb szülő köszöni szépen, de nem kér többet hasonlókból. Érthető, hiszen a gyerekek a felfedezés örömében szinte vég nélkül nyomkodják a gombokat, hogy megismétlődjön a kiváltott reakció. Vannak csendesebb interaktív játékok, bár azok már a nagyobbacska lurkóknak valók. Mindenesetre nemcsak egy reklámfogásról van szó, hanem értékük is van ezeknek a játékoknak.

 

Adidas sportmezeket kaptunk adományként

Pető Zsolt polgármester:

A mai napon, január 18-án Lencse Balázs és Pintér Kornél, a Magyar Apostoli Egyház lelkipásztorai, országos misszió vezetői nemes felajánlást hoztak az abonyiaknak. Összesen több, mint 100 darab Adidas márkájú edzőmezt, ezen kívül jelző pólókat és sportszárakat kaptunk. 

 

A webshop bővülésének örök dilemmája

 

Az e-kereskedelmi megoldások között létezik egy igen népszerű alternatíva, mely tökéletes egy kisebb, vagy épp induló webshop számára. De mikor válik szükségessé egy bővített, extra funkciókkal kecsegtető csomag? Kinek éri meg a beruházás? Az alábbiakban ezekről írunk!

 

 

Nincs jobb a téli programoknál és a forró téli italoknál!

 

Amíg tombol a nyár és süttetjük a hasunkat a napon, nem is gondolunk a hideg télre. Amikor azonban hűvösre fordul az idő, aggodalmaskodni kezdünk, hiszen úgy gondoljuk, hogy ezennel vége a jó kis szabadtéri programoknak, kuksolhatunk ezentúl a lakásban. Azonban a tél beköszöntével rájövünk arra, hogy ez az évszak is számtalan meglepetést és programlehetőséget tartogat számunkra, így nem kell lemondanunk sem a mozgásról, sem pedig a nyüzsgő társasági életről.

 

Galambkiállítás

Magyar Kultúra Napja

 

Állatportrék festése különösebb kézügyesség nélkül

 

Amióta az eszünket tudjuk, mindig is szerettük az állatokat. Amikor gyerekkorunkban sétálni mentünk a családdal, szívesen szemléltük az égen szálló madarakat vagy a fára mászó mókusokat. Ráadásul a legtöbbünk háziállatokkal körülvéve nőtt fel.

 

Pásztor Roland lett Kőröstetétlen polgármestere

Pásztor Roland független jelöltet választották az Abony melletti kis település, Kőröstetétlen polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson. A választásra jogosult 648 lakosból 446-an adták le érvényesen a szavazatukat. Pásztor Rolandra 268-an szavaztak, ezzel a voksok 60,09 százalékát kapta.

 

Szervezés alatt a XX. Városi Sportbál

 

Ahogyan azt meghirdettük, ebben az évben a Varga István Városi Sportcsarnokban a XX. Városi Sportbál február 25-én 18.30 –tól kerül megrendezésre, melyet Abony Város Önkormányzata szervez. A rangos eseménnyel kapcsolatban a szervezés megkezdődött, a jövő héten a tervek szerint a szervezők egyeztetnek a sportegyesületek vezetőivel, ahol minden részletben döntés születik.

 

A kendertea hatásai, előnyei, avagy ezért fogyassza

 

A kender sokoldalú növény, amelyből nemcsak kötél, zsák, vitorlavászon, farmer alapanyag készül, de akár természetes hőszigetelés is, nem beszélve napjaink népszerű CBD olajairól, készítményeiről és kender élelmiszereiről.

 

Miért számítanak jó döntésnek a kártyafüggetlen okostelefonok?

A kártyafüggetlen okostelefonok elhozzák azt a szabadságot, amire sokan mindig is vágytak. Miért ne választanál olyan mobiltelefont, amivel bármely külföldi vagy magyar szolgáltató SIM-kártyáját használhatod?

 

Már ennyiből is sok kiderült, de nézzük meg mindezt kicsit közelebbről, hogy lássuk, miért jó döntés egy kártyafüggetlen okostelefon.

 

 

Támogassa Ön is a tábor felújítását!

Nemes célokra fordítják a Magyar Bál bevételét- Támogassa Ön is a Salgóbányai ifj. Drávay József Ifjúsági Tábor konyhájának felújítását!


Február 11-én ismét megszervezésre kerül a nagyon népszerű Magyar Bál, melynek bevételét jótékony célokra fordítják idén is az elmúlt évek hagyományainak megfelelően. Idén az önkormányzat tulajdonában lévő Salgóbányai ifj. Drávay József Ifjúsági Tábor konyhájának felújítására kívánják fordítani a bál szervezése után keletkező hasznot. 

 

Mit kell tudni a VPS csomagokról?

Az osztott tárhely sokak számára jelent megfelelő megoldást. Egy alacsony látogatottságú bemutatkozó oldal igényeinek tökéletesen megfelelő lehet. Ugyanakkor adódnak olyan helyzetek, amiket az osztott tárhellyel már nem lehet hatékonyan kezelni.

 

Miért alkalmazzon természetes alapanyagból készült hőszigetelést?

Hőszigetelésre minden lakáscélú épület esetében szükség van, hiszen általa csökkenthető a hőveszteség, így a fűtési költségek, ami a magas energiaárak mellett napjainkra még fontosabb szemponttá vált.

 

Nem mellékes az a tény sem, hogy környezetkímélő, a megújuló energiákra épülő fűtési megoldások csak abban az esetben alkalmazhatóak, ha az épület kellően hőszigetelt. Ma már számos hagyományos és innovatív szigetelőanyag közül választhat az, aki házépítésre, felújításra vállalkozik, és egyre nagyobb teret kapnak a természetes hőszigetelő anyagok is.

 

Folyamatban a jövő évi költségvetés kidolgozása

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete novemberi ülésén döntött Abony Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetésének tervszámairól. intézmények, a városüzemeltetési működőképességét fenn kell tartani. 

 

Miben rejlik a finom rum titka?

Milyen tényezőkre, összetevőkre és motívumokra lehet szükség ahhoz, hogy páratlan minőségű, mondhatni isteni rumkülönlegességet sikerüljön alkotni? Miért okoz felejthetetlen élményt egy-egy ilyesfajta ital kortyolása? A cikkben ezeken a kérdéseken morfondírozunk kicsit.

Milyen tokot válassz a tabletedre?

A táblagépeket azért imádjuk, mert remek köztes megoldást képeznek a laptopok és az okostelefonok között, így mind munkára, mind tanulásra, mind szórakozásra kiválóak. Ám bizonyára te is azt szeretnéd, ha géped sokáig használható maradna, ezáltal igyekszel megóvni például a külső sérülésektől.

Felújítják a víztornyot

A cél a lakosság biztonságos ellátása: A víztorony felújításáról döntött Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete

 

Jövő év tavaszán kezdődhetnek el a munkálatok.

 

Kiemelten fontos a rendszeres szájüregi rákszűrés

Miért fontos a rendszeres szájüregi rákszűrés? Mit jelent az önvizsgálat? Milyen gyakran kell rá sort keríteni? Milyen kockázati tényezők ismertek a szájüregi rákok tekintetében? Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt a szájüregi rákokkal és a szűrések fontosságával kapcsolatban.

 

Nem emelkednek a helyi adók 2023-ban Abonyban

Múlt heti ülésén fogadta el a képviselő-testület a város jövő évi költségvetési koncepcióját, melyhez kapcsolódóan döntött a szolgáltatási és bérleti díjak változtatásáról.

 

A napirend kapcsán elhangzott, hogy az energiaválság, a rezsiköltségek rendkívüli növekedése több száz milliós plusz kiadást is jelenthet Abonyban, amennyiben a városvezetés nem tesz hatékony lépéseket.

 

 

Mire kell figyelni, ha külföldi jövedelem után adózunk?

Ahhoz, hogy külföldi bevételt szerezzünk, a digitalizációnak köszönhetően már át sem kell lépni az államhatárt. Magyarországról is lehet külföldi cégeknek dolgozni, vagy terméket és szolgáltatást értékesíteni más országokba. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni ilyen esetben.

 

 

Mi az eredményes pontyhorgászat titka nagy kiterjedésű vizeken?

Miben rejlik az eredményesség kulcsa, hogyha nagy kiterjedésű vizeken a pontyhorgászat hatékony megvalósítása a cél? Hogyan és miként célszerű előkészülni egy-egy ilyen típusú pecához?


A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten. Remélhetőleg kapóra jönnek majd a most következő tanácsok azoknak a horgászoknak, akik a közeljövőben indulnak el pontosan ilyen típusú vizekre.

Átszervezik a sportcsarnok működését

A képviselő-testület két körben tárgyalta a sportcsarnok jövőjével kapcsolatos napirendet.

 A létesítmény rendkívül fontos szerepet tölt be a gimnázium és a két nagy iskola testnevelés óráinak, illetve a helyi sportegyesületek edzéseinek, versenyzési hátterének biztosításában.

A dolgozók oktatása a pénztárgép hatékony használatára

Az értékesítési tranzakciók feldolgozását és rögzítését illetően az elektronikus pénztárgépek továbbra is népszerű választásnak bizonyulnak a vállalkozások körében, és könnyű belátni, hogy miért.

 


 

Takarékos üzemmódban működnek az önkormányzati intézmények

A vonatkozó Kormányrendelet szerint minden egyes önkormányzati intézménynek előírás a 25 %-os energiamegtakarítás mind az elektromos áram, mind a gáz felhasználására vonatkozóan.

Ennek megfelelően dolgozott ki, majd fogadott el Abony Város Önkormányzata egyhangú igen szavazattal egy intézkedési tervet, mely mérsékli az egyes intézmények, illetve épületek energiafelhasználását. 

 

A piros köröm örök klasszikus?

 

 

Vannak egyrészt a trendek, másrészt pedig azok az irányvonalak, színek vagy éppen technikák, amelyek sosem mennek ki a divatból. Utóbbiak közé tartozik a szenvedély színével díszített piros körmök is. Vajon miért nem múlik a lelkesedés ez iránt a szín iránt?

 

Abonyi díjazott a Megyeházán

Pető Zsolt polgármester:

Megyenap a Városházán: Abonyi kitüntetett 

Végtelenül nagy büszkeség számomra, hogy a Pest Megye Önkormányzata által megrendezett Megyenapon ma Budapesten a Városházán abonyi kitüntetettet köszöntöttek. 

 

A fenyő fűrészáru sokoldalú felhasználása

 

Ha építkezel, vagy a családi házadon tetőt cserélsz, faanyagra mindenképpen szükséged lesz. A felhasználás céljának megfelelően körültekintően kell kiválasztanod a gyalult vagy fűrészelt faanyagot, tetőfedő anyagot vagy OSB lapot.

Mégtöbb hír
Dátum választó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok