Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Temető"
12Következő >>

veroniq - 2020.03.16. 17:48

 

Nagyon kedves ismerősöm, általam szeretett és nagyra becsült abonyi asszony levelét osztom meg veletek. Megrendítő az eset! 

"Nagyon szépen kérlek, hogy a következő eset kapcsán általam leírtakat tedd közzé, mert úgy gondolom, hogy közérdekű az eset. Mivel nem első alkalommal történt meg velünk, így annál is fontosabbnak tartom. Férjem a nagy temetőben alussza örök álmát, hiánya a mai napig is fájó családunknak. Az történt ugyanis, hogy az elmúlt év során több alkalommal ellopták sírjáról a kivitt virágokat.

Citrom-díj:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.09.18. 20:48

 

Az abonyi Nagytemetőben készül a Világháborús emlékmű, azaz már csaknem el is készült, közadakozásból. Most megmutatom Önöknek, és azt is, hogy milyen szépek a sírok a környéken. Az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha az egész temetőt ilyen bátran fényképehetném, és sehol nem találnék csúnya dolgokat. Sajnos ez azonban csak álom. Olvasóink elmondták, hogy a temető túlsó oldala szeméthegyekkel tarkított a bokrok alján. LŐVE

Közélet:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.07.25. 22:29

Csattogott, lecsapott a kalapács a Nagytemetőben! Markó Ferenc barátunk meséli, hogy három idős abonyi hölgy ö. Nagy Sándorné (Panni néni) Varga Béláné (Eszti néni) (Komáromi Károlyné Erzsike (Böbő néni)

Közélet:
Temető   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.05.04. 16:15

 

Sajnos a közelmúltban több cikk is született az abonyi temetői állapotokról, most megint csak erről kell, hogy írjunk. Kedves Olvasónk kért meg, hogy nézzem meg a Nagytemetőben lévő szeméthegyeket, amik már lassan a gondosan ápolt sírokra dől. Megtettem, sőt le is fényképeztem! A képek magukért beszélnek. Az egyik szemétdomb, ami rögtön vízvételezési hely mellett áll, ahogyan Olvasónk is említette már borzasztó, a szemét már a közlekedésre kialakított út felét is elfoglalja, és magasabban van a teteje, mint a környező sírok. 

De nem csak ezt az egy szeméthegyet láttam meg, kicsit odébb a szemétdombon még kerékpár külső gumikat is véltem felfedezni. Szomorú, hogy a domb mellett pár méteres távolságra, már egy újabb szemétdomb van kialakulóban.

Közélet:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.24. 21:29

Abonyban, az úgynevezett kistemetőben megállt az élet. Gémeskúttal kell nagy fáradsággal húzni a vizet, az idősek alig bírják szusszal. Pedig 2015. április 24. van…. Nem a múlt század. Bizonyára nem leszek túlzottan népszerű a fenntartók körében, de egy, szerény véleményem szerint is igazán jogos, és gyakorta felemlegetett olvasói panaszlevelet teszek közzé. 

Közélet:
Temető   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2014.07.21. 18:58

Kedves, vélhetően idős Olvasónk név nélküli levelet dobott be postaládámba, bízva abban, hogy a nyilvánosság ereje ebben a kérdésben is működik majd, és személyes közbenjárásomnak köszönhetően változik az a helyzet, ami jelenleg az abonyi Kistemetőben uralkodik.  Képgaléria IDE kattintva

Citrom-díj:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.10. 09:32

Tegnap döntött a Magyar Parlament többek között arról, hogy ingyen eltemetik az elhunytat, ha a család vállalja a halott hozzátartozó mosdatását, felöltöztetését, a sírgödör kiásását, a koporsó vagy urna szállítását a temetés színhelyére, illetve a sírgödör betemetését is. Felmérés gondolom nem készült arról, hogy erre milyen igény mutatkozik majd, de azt gondolom, hogy a nagy szegénység miatt sokan fognak ehhez az eljárásrendhez folyamodni. Sajnos. Íme, az MTI híre minderről:

Közélet:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.17. 11:06

Velencében már papírkoporsóben temetkeznek, legalábbis az MTI híre szerint. Nálunk egy egy új dolog. A gyártó szerint gusztusosan feliratozható. Az országos média azért állt most elő mindezzel, mert a temetkezésről szóló jogszabályok megváltoznak. Lehetséges, hogy az önkormányzati temetések, szociális alapon szervezett ceremóniák  alkalmával takarékosságból ilyenbe temetik majd az elhunytat....

Citrom-díj:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.12. 08:54

A rászorulók számára ingyenességet biztosító, ám a gyászoló család aktívabb részvételét feltétellé tévő szociális temetésről kezdődött vitategnap a Parlamentben. Tállai András államtitkár vitaindítójában arról beszélt: a több százezer forintos kiadást jelentő temetés gyakran megterhelő a hozzátartozóknak, ezért a változtatás alanyi jogon mindenkinek lehetővé teszi az ingyenes temetés választását. Ennek azonban feltétele, hogy a temettető vagy egy általa felkért ember közreműködik a temetésben.

Citrom-díj:
Temető   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.11.01. 18:27

Egy még csak előkészületben lévő törvénymódosítás megakadályozhatja a családokat, hogy a több százezres költségek helyett 55-60 ezer forintból gondoskodjanak szeretteik maradványairól. Ennyibe kerül ma a legolcsóbb hamvasztásos temetés. Az urnák hazavitelét korlátozó törvény további 80 ezer forinttal növelhetik egy temetés költségét. Már ma is vannak több milliós szertartások, 3,5 millióért például a Naprendszeren túlra juttathatjuk hamvainkat.

Közélet:
Temető   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok