Mi Abonyunk - Névtelen levelet kaptam: Felháborító állapotok a Kistemetőben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.07.21. 18:58

Kedves, vélhetően idős Olvasónk név nélküli levelet dobott be postaládámba, bízva abban, hogy a nyilvánosság ereje ebben a kérdésben is működik majd, és személyes közbenjárásomnak köszönhetően változik az a helyzet, ami jelenleg az abonyi Kistemetőben uralkodik. Levelét teljes egészében mellékelem. A helyszínen győződtem meg írása valóságtartalmáról, és sajnálattal kellett megállapítanom, hogy levele az igazságot tartalmazza. Azon vélhetően nem tudunk segíteni, hogy nincsen ezen a helyen fedett ravatalozó, és a balesetveszélyes járdák eltüntetése, helyette újak építése is tetemes költségeket emésztene fel. Viszont a szemétkupacok eltüntetése alapvető érdek lenne. Képgaléria IDE kattintva

Az első képen úgy tűnik, mintha nem is egy, sokak számára Szent helyen járnánk, hanem egy szabadban lévő illegális szemétlerakót kaptam volna lencsevégre. Sajnos ez pedig a Kistemető legnagyobb szemétdombja, benne még tejes flakonnal is, mécsesekkel, műanyag palackokkal, elszáradt növényi maradványokkal, és minden egyébbel, mely a vegyes szemét része. Szemmel jól látható, hogy a kupacot évek óta nem vitték el, úgy tudjuk, ez két és fél éve nem történt meg. Égetni nem lehet, mert benne környezetszennyező anyagok is vannak. A mécsesek, és műanyag palackok temetőben való lángra lobbantása kimerítené a jogellenes cselekmény fogalmát. Szeretném ezúton megkérni az illetékeseket, hogy amennyiben mód van rá, mentsék meg az egyébként gyönyörű Kistemetőt ettől a szégyenfolttól. A kútágas tövében is éktelenkedik egy szemétdomb, de a lakosok is vétkesek az ügyben, hiszen nem a kijelölt szemétlerakóba helyezik el szemetüket. Hogy dudvás a terület? Nos, lapinformációink szerint egyetlen egy embert alkalmaznak a feladat elvégzésére, aki nem a nap 24 órájában dolgozik a területen, és sziszifuszi munka lenne folyamatosan helyt állni. Már hosszú hónapok óta ígérik, hogy lesz még ember, legalább közhasznú munkás, vagy munkások, de valahogy csak nem akarnak ideérni. Így marad a dudvatenger sok helyen. A temetői lopások sajnos megakadályozhatatlannak tűnnek, ezt is kifogásolta olvasónk. A sírokról gyakran lelopják a virágokt. Ez országos jelenség… Ilyenek ma a magyarok…

Korábban már lefényképeztem Önöknek, Angyallesen című cikkemben a temető angyalait, és szobrait. Most kettőt teszek közszemlére a galériában. Ezen két szobor továbbra sem méltó környezetben van sajnos. Előző cikkünk az alábbi linken:

http://www.miabonyunk.hu/cikkek/2011/01/14/Angyallesen

Sajnálattal állapítottam meg azt a tényt is, hogy sajnos sok sír elhanyagolt állapotban van, sokat közülük csak egyszer egy évben, a Halottak Napján látogatnak meg. Vannak kint még karácsonyi díszek is… Vannak olyan, egyébként szépséges sírok, melyekből több méteres szálfák meredeznek ki. Pozitív példaként szeretném állítani Jászkarajenő település temetőjét, ahol rend honol, igaz ők külsősökre bízták az üzemeltetést, de úgy tudjuk, helyi lakosok dolgoznak ott. Jászkarajenő temetője ilyen, katt az alábbi linkre:

http://www.miabonyunk.hu/cikkek/2014/05/03/A_pozitiv_pelda:_A_karai_temeto_gyonyoru


Elhiszem én, hogy kevés a pénz, de talán az összefogás ereje képes lehet a szemétdombok eltüntetésére. Ha tehetik, Önök is tegyenek érte, hogy szebb legyen a Kistemető. Látogassák meg hozzátartozóik sírját, ápolják azt és emléküket. Így lesz áldott hely Abony egyik éke, őseink nyughelye, az abonyi Kistemető.

 

Ha a helyzet megváltozik boldogan fényképezem le Önöknek a szemét hűlt helyét!

Lőrinczy Veronika

 


 

Citrom-díj:
Temető   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok