Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7220, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kultúra"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.08.06. 17:07

 Indul a nagy átalakítás

Az MSZP közeli média, a Népszabadság nincsen elragadtatva a kormányt oktatási reform tervezetétől..... A cikket természetesen vitaindítónak szánom, tekintettel arra, hogy az előző kormány is hozott jó néhány olyan intézkedést, mely nem tett jót az oktatásnak. Sőt.... 

 
Nem egyszerű megérteni, miről is szól az oktatási rendszer átalakítása. Látszólag a minőség javítása a cél, a tömegképzés visszaszorítása. Valójában nincs másról szó, mint a tudáshoz vezető út szűkítéséről. A gyermekek nagyobb részének a megfosztása mindez attól a lehetőségtől, hogy eljusson az érettségi vizsgáig, a felsőoktatásig. Ez a készülő legnagyobb összeesküvés a jövő nemzedéke ellen, a társadalom tagjainak tudásalapú kettészakítása annak törvényekbe rögzítésével, hogy kinek van joga tanulni, illetve kit lehet kiejteni, kitaszítani az oktatás rendszeréből.
Oktatás:
Kultúra   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.01. 14:31:00

Mikor Vele beszélgetek, mindig boldogság tölt el, lelkem megnyugszik és átveszem azt a belülről fakadó lelki békét, mellyel Botosné Kóté Lilla van megáldva. Egy másodpercig sem jut eszembe származása, az, hogy ő a helyi roma kisebbségi önkormányzat tagja már hosszú évek óta. Lilla egyszerűen csak JÓ EMBER, egy jelenség. Egy hittel és az emberekhez való ezernyi jósággal megáldott teremtmény. Vele beszélgettem annak kapcsán, hogy egyre több helyre hívják, mint költőt. A közelmúltban Szolnokon lépett fel költői estjével a vegyiművek lakótelepen lévő Szolnoki Evangéliumi Gyülekezet épületében. Térdig járván búban és örömben című előadását Szilvás Péter gitárkísérete mellett hallgathatták meg az érdeklődők. Az est végére, ahogyan Lilla lapunknak elmondta, szem nem maradt szárazon. A rendezvényt személyes jelenlétével megtisztelte Abony város polgármestere Romhányiné Dr. Balogh Edit is, aki férjével érkezett és már nem első alkalommal hallgatta meg Lillát és kísérőjét.

 

„ Nem igazán mértem fel, hogy van-e erre igény napjainkban, de mindig népes és lelkes a hallgatóságunk. Sokan eljöttek ismét, van, aki már sokadszorra, mégis megérintette az előadás. Azt hiszem, hogy a verseim, dalaim megérintik a lelkeket. Azt tolmácsolom, ami a lelkemben van. Sokrétű a versek témája, ezek szólnak édesanyámról, aki már nem lehet közöttünk, férjemről, gyerekeimről, romákról, hajléktalanokról, szociálisan veszélyeztetett emberekről, az Istenről, az istenképemről. Megpróbálom az embereket Isten szemével nézni. A hit nagyon fontos, hiszen egy csomó tehertől megszabadulnak az emberek ezáltal. „- mondja Lilla csillogó szemmel

Kultúra:
Roma   
Kultúra   
 0 Hozzászólás    

admin - 2011.05.18. 14:56:41

Tisztelt Abonyiak!
Kedves Barátaim!

Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében kifejtett munkájukkal elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján dönt az Alapítvány kuratóriuma. A díjak az „Abonyi Pünkösdölő” rendezvénysorozat keretében kerülnek átadásra.

Szeretnénk, ha ebben az évben is minél többen, minél szélesebb körben élnének a javaslattétel lehetőségével, ezért kérjük az ez évi díjazottak személyére vonatkozó ajánlásaikat...

Kultúra:
Kultúra   
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.04.11. 14:06:16

Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban, valamint a Liszt Ferenc téri József Attila-szobrot is.

 

Megosztanék a kedves Olvasókkal egy József Attila verset, mely, azt hiszem, illik a mai naphoz.

Közélet:
Kultúra   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.15. 09:04:21

Programok:
   
Kultúra   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.23. 12:36:16

A mindennapi rosszhírek és a kedvezőtlen időjárás mellé íme egy kis kedvjavító és nyárváró cikk a jókedv jegyében. Témája a magyar tenger, a Balaton bemutatása szinte minden oldalról, képekkel fűszerezve.

 

„Ha a boldogságot egy tájjal akarnám kifejezni, a Balatont választanám” (Déry Tibor)


Nagyításért minden esetben kattints a fotókra.

Kultúra:
Kultúra   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.17. 13:25:19

20

Kultúra:
Kultúra   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.31.08:14:22

Megjelent Riznerné Gáspár Erika könyve, íme a szerző ajánlója:

 

Kedves Vera!

Küldöm az ŐSI KULTÚRA A JELENBEN - A TURUL NÉPE c. könyvem címlapját és TARTALOM jegyzéket is.
  A könyv hátsó borítóján olvasható:
   "Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet!"
                                  Berzsenyi Dániel

Idézet az Előszóból:

"Őseink jelképei vesznek körül bennünket, és a magyar nép az egyetlen, amellyel sikerült elfeledtetni, hogy honnan erednek a jelképei! Szimbólumaink, ősi hitvilágunk elemei visszavezetnek az Őshazába, népünk eredete visszatükröződik egyetemes kultúránkból.

Valóságos és képzeletbeli expedícióra invitálok minden érdeklődő olvasót, minden magyar érzelmű embert és minden tudóst, aki valaha foglalkozott a magyar őstörténettel. Ők igazán tudják, hogy milyen fontos ma is, ahogy mindig is fontos lesz â013 míg egyetlen magyar érzelmű ember lesz a Földön â013, hogy mindig egy kicsit közelebb kerüljünk népünk eredetének titkához . . ."


Könyvem több éves kutatáson alapszik, egy könyvsorozat első része. Mint kulturális antropológus és őstörténész/régész hallgató több hazai és nemzetközi konferencián voltam nagy meglepetést és kiváncsiságot kiváltó sikeres előadó.
  (Ebben a tanévben kapom meg a diplomámat).
A sorozat következő részei a 2011-2012-es évben jelennek meg.
 

Kultúra:
Kultúra   
 2 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.28. 08:56:14

Szerkesztőségünk email címére érkezett egy email Markó Feritől Tyb-nek címezve, benne egy powerpoint fájllal melyben fantasztikus repülős képek voltak. Én, laikusként is megcsodáltam őket. Ezeket teszem most közzé, az érintettek utólagos engedelmével :) 

 

Ide kattints a képekért: KATT

 

Zsolti

Kultúra:
Kultúra   
 4 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.17. 11:01:54

A MiAbonyunk fotósa, Polyák Attila képe a National Geographic fotópályázatának művei között

A képek megtekintéséhez kattints ide!

Polyák Attila: Orta Hisar

Kultúra:
Kultúra   
 4 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok