Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Politika
Első<< Előző979899100101102103

Mondta az alakuló ülésen programismertetőjében Romhányiné DR. Balogh Edit polgármester. Szerinte, idézem:

„ Az elégtelen kommunikáció fokozta a lakosság elégedetlenségét, hiteles tájékoztatásra van szükség, mert csak negatív hírek láttak napvilágot! „ Emiatt szükségét érzi, hogy az önkormányzat alkalmazzon egy sajtóreferenst. A polgármester a városmarketinggel kapcsolatban kiemelte, hogy inkább büszkének kellene lenni a városra és nem a jónak is a negatív oldalát kellene kidomborítani. Ha ez így lesz, akkor mindenki csak a mocskot fogja látni. „ Ettől minket le fognak írni! Ki az, aki egy olyan várossal akar testvérvárosi kapcsolatot kialakítani, ahol az interneten csak a rossz dolgokat látja? „ – tette fel a költői kérdést Balogh Edit.

A polgármester úgy zárta eszmefuttatását, hogy az a cél, hogy olyan kisvárosi környezetet és hangulatot teremtsenek, ami vonzó lehet a letelepedni szándékozó vállalkozóknak, a hozzánk érkező turistáknak és egyáltalán nem ut

Politika:
Balogh Edit polgármester az alakuló ülésen szólt a kialakult belvíz helyzetről, és mint a település egyik legfontosabb megoldandó faladatát mutatta be. Ez így is van, hiszen a Vécsey úton és környékén mintegy ötven házat fenyeget veszély.
A Vécsey út és környéke május óta vízben áll. A poncék is vízben állnak, ezért sok helyen nem tudnak fűteni, mert a kazán is víz alatt van. Ez a Vécsey- Mikes Kelemen és a Dembinszky utcákat érinti. Egyeztettünk ismét az országos katasztrófavédelemmel, de ők sem látnak más megoldást, mint, hogy azt a belvízelvezető rendszert gyorsan megépítsük, ami a benyújtott pályázat terveiben szerepel. Ezt kell megépíteni! Erre viszont nincs pénzünk, ez mintegy 120 millió forint lenne. Ehhez viszont közbeszerzési eljárást kell kiírni. Kérelmet nyújtottunk be oda, ahová a pályázatot beadtuk, hogy már a döntés előtt meg lehessen kezdeni a munkálatokat! „

Lőrinczy Veronika
Politika:

Új épületbe költöznek a Gyöngyszemek?

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester az alakuló ülésen elmondta, hogy távlati céljai között szerepel a Gyöngyszemek óvodájának egy épületbe költöztetése, mivel jelenleg az rendkívül gazdaságtalan azzal, hogy három épületben vannak elhelyezve a gyermekek és felügyelőik. Mint a polgármester beszámolt róla, pályázatot kellene erre a célra keresni.

„ A pályázatok egyre jobban beszűkülnek! Akadálymentesítésre biztosan lesz forrás és a turisztikai beruházások lehetőségét is meg kell vizsgálni. Ki kell használni a vadaspark, a strandfürdő és a kúriák által nyújtott lehetőségeket. „

LŐVE

Politika:

Mivel nem született megegyezés, nem lett alpolgármestere Abonynak. A FIDESZ frakciója továbbra is Dr. Egedy Zsoltot látta volna szívesen ezen a poszton, aki immár negyedszer töltötte volna be ezt a szerepet. Romhányiné Dr. Balogh Edit mindenki mást szívesen látott volna a helyében, ezért három FIDESZ-es képviselőt is megpróbált rávenni arra, hogy vállalja el ezt. De egyikük sem tette meg. Kocsiné Tóth Valéria, Kovács László és Parti Mihály neve is felmerült.

Megalakult a négy bizottság. Öt helyett lett ennyi, mindegyiknek öt tagja van, három képviselő és két külsős. Íme:

Szociális és Egészségügyi Bizottság

Elnök: Parti Mihály, Tagok: Dr. Abonyi Viktor, Murvainé Kovács Rita.
Külsős tagok: Hosszúné Palotai Erika, Szökrön László

Pénzügyi Bizottság

Elnök: Habony István, Tagok: Kocsiné Tóth Valéria, Fekete Tibor.
Külsős tagok: Fehér Endre, Mészáros László

Oktatási- Kulturális és Sport Bizottság

Elnök: Gulykáné Gál Erzsébet, Tagok: Dr. M

Politika:

Romhányiné Dr. Balogh Edit valamivel több pénzt vihet haza az elkövetkezendő négy évben, mint eddig. Gyakorlatilag számára az adható maximum fizetést szavazták meg a képviselő testület tagjai, mert az eddigi 12,5-es szorzó helyett 13,5-szeres lett megállapítva számára. Ez azt jelenti, hogy négy év alatt csak az illetménye több, mint harminc milliót tesz ki. Ehhez jön még több, mint négymilliónyi költségtérítés.

Az emelés ötletével Kelemen Tibor rukkolt elő, ő tett erre javaslatot. A többi maradt változatlan: azaz a képviselők, bizottsági tagok és külsősök ugyanannyit vihetnek haza, mint korábban.

LŐVE

Politika:

miabonyunk - 2010.01.08. 23:05:37

Gusztustalan lesz- megint a kampány?

 

Az alábbiakban Földi Áron városi képviselő írását teszem közzé. Szó esik benne a lefizetett abonyi romákról is.... Idén is ez lesz?

 

Az átlátható politika az átlátható kampányfinanszírozással kezdődik!

 

A Lehet Más a Politika december 20-án arra szólította fel a képviselőket, hogy rendkívüli ülésen rendezzék a kampányfinanszírozás ügyét még az országgyűlési választás kiírása előtt. Az egyes pártok választásonként maximálisan 386 millió Ft-ot költhetnének, ennek ellenére egyértelműen kimu­tatható, hogy a két nagy párt a megengedettnél sok­kal többet költött 2002-ben és 2006-ban is. Az egyéni jelöltekre így 1-2  millió forint jut, azonban ennek egyes becslések szerint a pártok illegálisan ennek tízszeresét is felhasználják.


 

Tóbiás József MSZP-s pártigazgató neve nem ismeretlen a nagykőrösi választókerületben.Az ejtőernyősként induló politikus arcképe egyetlen villanyoszlopról sem hiányzott

Politika:
Politika   
Első<< Előző979899100101102103
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok