Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7572, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Parlament"
12Következő >>

veroniq - 2014.10.21. 09:43

(MTI) - Egyebek mellett a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények elévülésének megszüntetését célzó kormánypárti törvényjavaslat általános vitájával folytatódott az Országgyűlés hétfői ülése a késő esti, majd a keddre virradó órákban.


    Amnesztia a fuvarozóknak, uniós jogharmonizáció a vasúti közlekedésben

    A képviselők két közlekedési tárgyú törvény módosításával kezdték meg a viták sorozatát: először rövid vita bontakozott ki az útdíj-fizetési rendszer módosításával kapcsolatos bizottsági jelentésekről és az összegző módosító javaslatról. A módosítás lényege, hogy azok fuvarozók, akik utólag fizették meg az úthasználati díjat, vagy eltértek az adott útvonalról, visszakaphatják a befizetett büntetést. A képviselőcsoportok mindegyike egyetértett az összegző módosító javaslattal, amely pontosításokat tartalmaz.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.17. 12:25

Zajlik az élet a Magyar Parlamentben, a Pető Intézet támogatását, megmentését összesen 218 fideszes képviselő NEM támogatta. A KDNP-sek sem. Köztük a mi jelöltünk, Földi László a FIDESZ- KDNP országgyűlési képviselője sem. Érdekes módon Volner János, térségünk Jobbikos jelöltje is tartózkodott. Mostantól érdemes lesz nyomon követni azt, hogy mi folyik a parlamentben, hiszen két jelölt is ott van térségünkből. Arról, hogy ki hogyan szavaz, folyamatosan beszámolunk majd Önöknek.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.23. 15:20

A huszadik századi diktatúrák fiatalokkal való megismertetését célzó három határozati javaslatot tárgyalták csütörtökön az Országgyűlés. Eddig szokatlan módon három pártból - köztük a két ellenzékiből - érkező három javaslatot vitattak meg egyben. Az MSZP előterjesztésének célja, hogy minden fiatal eljuthasson az auschwitzi emlékhelyre, a KDNP a Terror Házát ismertetné meg a diákokkal, míg a Jobbik a recski munkatábor helyén kialakított emlékhelyet.

Oktatás:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.22. 10:16

(MTI) - Az önkényuralmi jelképek tilalmának új szabályairól dönthet ma az Országgyűlés. A képviselők emellett várhatóan bővítik azon devizahitelesek körét, akik igénybe vehetik a nemzeti eszközkezelő segítségét. A Ház a napirend előtti felszólalások és az interpellációs időszak után határoz az önkényuralmi jelképek szankcionálásáról szóló kormányjavaslatról. Az Alkotmánybíróság februárban április 30-ai hatállyal megsemmisítette a büntető törvénykönyv (Btk.) azon rendelkezését, amely az önkényuralmi jelképek használatát tiltotta. Az Ab úgy ítélte meg, hogy a jelképhasználatot általában szankcionáló szabályozás aránytalanul korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát.

Külvilág:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.02. 10:46

Aki kivárja, hogy a rendőrök elővezessék, nemcsak az esetleges bírság, hanem az elővezetésnek a költsége is terheli – ha a parlament megszavazza a szabálysértési törvény legújabb módosítási tervezetét. Egy törvénytervezet értelmében szabálysértésnek minősítenék a póráz nélküli kutyasétáltatást és a segélyhívó számot lefoglaló telefonhívást és is. Ezt az követné el, aki ilyen számot nem segélyhívás céljából csak úgy felhív. A valótlan bejelentés, telefonbetyárkodás már most is szabálysértésnek számít, előfordul, hogy emiatt pénzbírságot szabnak ki valakire. Az új tényállás elkövetéséhez viszont még hazudni sem kellene, csak telefonálni.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.19. 10:17

A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentését tárgyalja a Ház - Az Országgyűlés mai ülésén a kormányzati rezsicsökkentéshez kapcsolódó újabb törvényjavaslat tárgyalásával folytatja munkáját: a fogyasztói áram- és gázár mérséklése után ezúttal a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentéséről vitázhatnak a képviselők. Az ülésnap 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, elsőként pedig a fideszes Németh Szilárd rezsicsökkentést kiterjesztő javaslatáról indulhat vita.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.08. 20:35

Mai országgyűlési párbeszéd: „Felkérem a Jobbik képviselőcsoportjának vezetőjét, Vona Gábor urat, hogy intézkedjék a Ház méltóságának helyreállításáról” – mondta Kövér László házelnök, miután a radikális párt képviselői egy Biszku Béla nyugdíjára vonatkozó molinót feszítettek ki az ülésteremben. Az eset azt követően történt, hogy a Tisztelt Ház elutasította a szocialista rendszerek által biztosított „politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról” szóló törvényjavaslat általános vitájának kezdeményezését.

Politika:
Parlament   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.20. 18:54

Ha Lázár János Svédországban lenne frakcióvezető, hétközben igénybe vehetné a parlament egyik szolgálati garzonlakását, a hazaútra pedig az éves vasúti- vagy buszbérletét. Ugyanis ez járna neki. Munkája során adódó más költségeit, természetesen megtérítené a Ház gazdasági hivatala – annak szigorú keretei között. Ám, gondja se' lenne vidéki otthonáig tartó távolság napi legyőzésével, mivel nem tölthetné be egyidőben a polgármesteri posztot is. Igaz, olyan poszt itt nincs is!

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 14:40

Az országgyűlési képviselők és az átlagpolgárok fizetéséről is van egy összehasonlító, magas röptű táblázat a Magyar Országgyűlés honlapján. Eléggé érdekesek a számok és annyi jutott csupán eszembe erről az egészről, amennyi a cím: jaj szegénykék….

Politika:
Parlament   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.22. 15:26

A Fidesz törvényjavaslata szerint huszonegy év után megszüntetik az önálló, Nagykőrös központú 16-os választókerületet, amelyhez eddig Abony, Törtel, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Nyársapát, Kocsér tartozott. Orbánék a hét települést Ceglédhez csatolják és Csemővel valamint Újszilvással kiegészülve létre hozzák Pest megye 12. számú Cegléd központú választókerületét. 

Politika:
Parlament   
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok