Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kertészet"
1

MiKertÉSZünk - 2011.07.10. 05:29:46

A sárga ruhára vagy autóra nagy számban repülnek. Ez nem véletlen, ugyanis a sárga szín vonzza a levéltetveket. A zsenge leveleken szívogatva legyengítik és megfertőzik a kerti növényeket. 

 

Mit kell tudni a levéltetvekről?

 A levéltetvek által megtámadott növények levelei torzulnak, fodrosak, ragadósak lesznek, később pedig megsárgulnak. A levelek fonákján, esetleg a tenyészőcsúcsokon megjelenik az 1-4mm nagyságú rovarok kolóniája.

 A levéltetű és a tápnövény fatájától függően a levéltetvek különbözőképpen károsíthatnak. A nimfák és az imágók kiszívják a növény nedveit, ennek hatására a növény fejlődése lelassul, és a fiatal növények el is pusztulnak. A levéltetvek sajnos sokféle vírust is terjesztenek. A levéltetűfajtától függően egy vagy több növénycsaládot károsít.

Mikor támadnak a levéltetvek?

 A levéltetvek tavasszal jelennek meg. A meleg és száraz időjárás kedvez a levéltetvek tömeges előfordulásának. A forró nyár ugyanakkor csökkenti a levéltetvek számát.

A színük fajonként változó: barna, fekete, zöld vagy szürke, és nagyon gyorsan képesek szaporodni.

  !!! Gyakori, hogy a ragadós mézharmatra fekete színű gombabevonat telepedik: ezt nevezik korompenésznek. A mézharmaton telepszenek meg a fekete bevonatot képző tömlősgombák, és ezek alakítják ki a korompenészes bevonatot.

Közélet:
AGROPONT   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.02.12. 08:58:38

 

Ajánlatunk Nem Csak Valentin napra!

Vágott mini rózsa:

      250.-/szál*

Vágott Tavaszi virágok:

   120.-/szál –tól*

Hagymás virágok:

   3-as nárcisz:

        550.-/cserép*

  3-as krókusz:

         250.-/cserép*

Virágzó jácint:

              Csak:

   350.-/cserép!*

*A készlet erejéig!

Agropont Kertészeti Szaküzlet Abony Cserép u 1.
 

 

Reklám:
AGROPONT   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.09. 17:28:05

Az orchidea tartása és gondozása

 

A lepkeorchidea (Phalenopsis) hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig egy misztikus és különleges növény, amely igen hosszú ideig virágzik. Sokan félnek a tartásától, mert nem ismerik ezt a növényt.

Az orchideák gondozásán és nevelésén megoszlanak a vélemények. Ha megkérdezünk öt virágost, vagy öt szomszédot biztos, hogy legalább háromféle gondozási tanácsot kapunk. Most megpróbáljuk összefoglalni, mi az igénye ennek a különleges egzotikus virágnak.

Földünkön több mint harmincezer orchidea faj él, de csak néhány tucat kapható kereskedésben. Az orchideák többségét külföldről szállítják Pl. Hollandiából, de hazánkban is sok orchidea kertész található, akik a legszebb orchideájukat a kiállításokon mutatják meg a nagyközönség számára.

Ha valaki orchideát szeretne otthon tartani, érdemes a lepke orchideát választania, mert a tartása könnyebb és egyszerűbb, mint a többi orchideáé. A növény jellegzetessége a rövid és tömör ovális levél, és a hosszú száron található lepke formájú virág. Az orchidea eredetileg a trópusi erdők lakói, itt a fák tetején él, és nem a talajból veszi fel a tápanyagot, hanem a levegőből, épp ezért ez a növény léggyökereket ereszt. Ezeket a gyökereket ne távolítsuk el a növényről, és soha ne ültessük a növényt virágföldbe, mert a földben a növény megfullad.

Reklám:
AGROPONT   
Blogok   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.06. 10:12:01

Kedves Olvasóink! Most új rovat indul a kertészkedés témakörében, Csernus Gyuri Olvasónk jóvoltából. Ha kérdésük van kertészeti ügyekben, akkor forduljanak hozzá bizalommal itt kommentben van küldjék el, mire kíváncsiak, a szerkesztoseg@miabonyunk.hu címre. Na, akkor lássuk a " medvét ", azaz Gyuri írását:

 

Bár ilyenkor kertünk még téli álmát alussza, ez nem jelenti azt, hogy mi is azt kell tegyük.

Lássuk, melyek a januári teendőink!

 

Ez a legideálisabb hónap arra, hogy gyümölcsfákat, virágzó- és árnyat adó fákat ültessünk, a nyugalmi állapotban levőket megpermetezzük, megmetsszük, és felszámoljuk a gyomokat. Ez a legalkalmasabb idő arra is, hogy megélezzük és megjavítsuk a kaszákat, fűnyírókat, permetezőket, és más kerti gépet.

 

De nézzük sorban:

Fák és cserjék telepítése:
Ha úgy gondoljuk, hogy gyümölcsfákkal vagy néhány virágzó és árnyas fával szeretnénk gazdagítani a kertet, akkor januárban van itt az ideje annak, hogy kiválasszuk és elültessük őket. Mivel a  fák nyugalmi állapotban vannak ilyenkor, a visszaesés valószínűsége igen csekély.

Közélet:
 4 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok