Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Tűzijáték "
1

veroniq - 2015.12.10. 14:50

 

Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje is, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról. Fontos tudnunk a későbbi problémák megelőzése érdekében, hogy mely csoportba tartozó tűzijátékot birtokolhatjuk, használhatjuk legálisan.

A törvényi szabályozás a pirotechnikai termékeket 4 fő osztályba kategorizálja a termék kockázati szintje, valamint felhasználási módja (nettó hatóanyag-tartalom, biztonsági távolság, zajszint) alapján:

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.31. 16:58

Óriási találgatások, előrejelzések és mitikus hallgatások övezik a következő év eljöttét, és annak alakulását. Nyilvánvalóan, hogy milyen lesz a 2014-es év, a kérdés elsősorban arra vonatkozik, milyen eredményei lesznek a választásoknak, hogy alakul a magyar gazdaság, mekkora adónövekedéssel számolhatunk, milyen kedvezményekkel állhat elő még a kormány a kampány előtt? Sokak szerint még közel sincs vége a hazai rendszerváltásnak, de nem is lesz addig vége, amíg a magyar mentalitás és szemlélet nem változik meg gyökeresen. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.12.30. 14:37

Az év utolsó napján mindenki szeret önfeledten szórakozni. A szilveszteri tűzijáték gyújtása látványos hagyomány, azonban ennek is megvannak a maga szabályai. Tavaly a tűzijátékok szabálytalan használata miatt a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit csak szilveszter éjjelén ötvenkét esetben riasztották.  Ahhoz, hogy az év vége tűz- és balesetmentes legyen, szem előtt kell tartani néhány biztonsági szabályt!

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.20. 11:50

Az itt látható információkat a Nagykőrösi Rendőr Kapitányság munkatársai küldték el szerkesztőségünk részére. - Magánszemély petárdát egyáltalán nem birtokolhat, tárolhat, használhat fel. A szabálysértőkkel szemben az eljárásokat a hatóság soron kívül lefolytatja. A rendőrség az ellenőrzések során a jogsértőkkel szemben szabálysértési eljárást indít, mely pénzbírsággal sújtható, az engedély nélküli pirotechnikai tevékenységet végző személyek részére pénzbírság is kiszabható. A pirotechnikai termék az eljárás során lefoglalásra kerül.

Közbiztonság:
Petárda   
 1 Hozzászólás    

tyb - 2011.01.05. 09:26:24

Kellemes tapasztalattal indult az új év.

 

Szilveszter napján megálltam a legolcsóbb bevásárlóközpont parkolójában felállított konténernél, ahol tűzijátékokat árusított egy kecskeméti vállakozás. Nyilván drágábban árusították a népszerű tűzijátékokat , mint bármelyik illegális árus, azonban a bőséges áruválaszték mellett, a korrekt kiszolgálás is bőven kárpótolt ezért. Konkrét tanácsokkal láttak el a használatot illetően, valamint felhívták a figyelmem a legális alkalmazás időszakára és a fel nem használt eszközök visszavételének módjára.

 

Eljött az éjfél és igyekeztem valóban emlékezetessé tenni az évfordulót, talán a közelben lakók örömére is...

Különvélemény:
 2 Hozzászólás    

tyb - 2010.12.29. 01:06:13

 
 
Közeleg a szilveszter, melynek kapcsán szinte mindenki azon gondolkozik, hogy hogyan tudná feledhetetlenebbé tenné az évfordulót. Sokan döntenek a házi tervezésű tűzijáték mellett, valószínűleg a szomszédok és a környék örömére is. Nos, a tűzijátékokkal kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság  idén is kiadott egy közleményt. Érdemes végigolvasni, hiszen ennek segítségével elkerülhető a jogszabályok átböngészése és főként a figyelmetlenségből, gondatlanságból fakadó jogsértések miatti felelősségrevonás.
 
Íme a tájékoztató:  
 
 
"A kis tűzijátékok mellett, a bombák, a tűzijáték bombák mozsarakban, és a római gyertyák kivételével, a közepes tűzijátékokat (pl.: tűzforgó, röppentyű, vulkán, vezetőpálcás rakéta, szikraszökőkút, bombetta telep) nagykorú személyek december 28-31. között engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, tárolhatják és a használati utasításnak megfelelően december 31-én 18 órától január 1-én 06 óráig felhasználhatják.
Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok