A jégbor a természetes édes borok egy fajtája, amely nevét arról kapta, hogy az elkészítéséhez szükséges mustot fagyott állapotban lévő szőlőszemekből préselik. A szőlőben a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem fagynak meg, csak a benne lévő víz és emiatt a fagyott szőlőből préselt bor koncentrált szárazanyag-tartalmú, nagyon édes, ugyanakkor magas savtartalmú lesz.
Rovatunkat a JANIK Autósiskola támogatja.- Kedves Olvasónk küldte nekem ezt a képet, kicsit kicsinosítva a Parkolj hülyén rovatba. Tényleg teljesen szabálytalan, a kerékpársávban van, Abony főútján, a Nagytemetőnél a gépkocsi. Balesetmentes közlekedést, szabályos parkolást kívánok mindenkinek! Ha Ön is lát szabálytalankodót, küldje el a fényképet nekem ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu
Cikkünket a REHABLAK támogatásával olvashatják! - Csütörtökön ismét mozgalmasabb időjárás köszönt be. Többfelé már az éjszakai órákban erősen megnövekszik a felhőzet, így enyhébb hajnalra ébredhetünk. A legalacsonyabb hőmérsékleteket északon, északkeleten mérhetjük majd, de ott is 8-10°C körül alakulnak a minimumok, máshol 11 és 15°C közötti értékekre van kilátás. Hajnalban délnyugaton pára- és ködfoltok kialakulhatnak.