Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Szerző: tyb
Első<< Előző12131415161718Következő >>Utolsó

tyb - 2011.01.07. 10:52:54

Ma ünneplik az Attilák névnapjukat, melyről először talán mindenkinek a magyar történelem egyik - hanem a legnagyobb - alakja jut eszébe. Nekünk, miabonyunk olvasóknak azonban két sokkal fontosabb "alak", Tóth (Matek) Attila és Polyák (Polyi,admin) Attila.

 

Ezúton köszüntjük Őket névnapjuk alkalmából a szerkesztőség és olvasóink nevében is!

 

Az Attila név jelentéséről és a további híres Attilákról is szóljon néhány sor...

Különvélemény:
Névnap   

 

Mint arról korábban oldalainkon beszámoltunk, a gas.hu (Emfesz Kft) üzletkötői Abonyban is utcáról utcára járva próbálták átcsábítani a TIGÁZ ügyfeleket, megbízójukhoz, 8 %-os megtakarítással kecsegtetve a megrendelőket.

Nos, úgy látszik, hogy az alábbi sajtóközlemény szerint az átszerződött ügyfelek nem jártak jól...

Különvélemény:

tyb - 2011.01.05. 09:26:24

Kellemes tapasztalattal indult az új év.

 

Szilveszter napján megálltam a legolcsóbb bevásárlóközpont parkolójában felállított konténernél, ahol tűzijátékokat árusított egy kecskeméti vállakozás. Nyilván drágábban árusították a népszerű tűzijátékokat , mint bármelyik illegális árus, azonban a bőséges áruválaszték mellett, a korrekt kiszolgálás is bőven kárpótolt ezért. Konkrét tanácsokkal láttak el a használatot illetően, valamint felhívták a figyelmem a legális alkalmazás időszakára és a fel nem használt eszközök visszavételének módjára.

 

Eljött az éjfél és igyekeztem valóban emlékezetessé tenni az évfordulót, talán a közelben lakók örömére is...

Különvélemény:

tyb - 2010.12.29. 01:06:13

 
 
Közeleg a szilveszter, melynek kapcsán szinte mindenki azon gondolkozik, hogy hogyan tudná feledhetetlenebbé tenné az évfordulót. Sokan döntenek a házi tervezésű tűzijáték mellett, valószínűleg a szomszédok és a környék örömére is. Nos, a tűzijátékokkal kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság  idén is kiadott egy közleményt. Érdemes végigolvasni, hiszen ennek segítségével elkerülhető a jogszabályok átböngészése és főként a figyelmetlenségből, gondatlanságból fakadó jogsértések miatti felelősségrevonás.
 
Íme a tájékoztató:  
 
 
"A kis tűzijátékok mellett, a bombák, a tűzijáték bombák mozsarakban, és a római gyertyák kivételével, a közepes tűzijátékokat (pl.: tűzforgó, röppentyű, vulkán, vezetőpálcás rakéta, szikraszökőkút, bombetta telep) nagykorú személyek december 28-31. között engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, tárolhatják és a használati utasításnak megfelelően december 31-én 18 órától január 1-én 06 óráig felhasználhatják.
Közbiztonság:

tyb - 2010.12.29. 00:45:20

 

 

Egy csodálatos felvételre akadtam böngészés közben. Peking az űrből, ráadásul éjjel. Az igazán kivételes fotó a nemzetközi űrállomásról készült. Szépen kirajzolódik rajta a kínai főváros minden nagyobb utcája. A több mint tízmilliós város éjszakai látképe jól jellemzi a non-stop , soha meg nem álló világváros dinamizmusát.Talán e kép is jól bizonyítja, hogy Kelet fejlődik. A Peking (felső rész) alatt látható közeli város Tiencsin (7 millió lakos) rohamosan "közelít" a fővároshoz. Nyilván hamarabb összeér, mint Monor Budapesttel, pedig százszor olyan távol van tőle. 

Mindenesetre a felvétel tényleg egyedülálló és csodálatos.

 

Forrás : NASA

 

Nagyításhoz katt a képre!

      

Külvilág:

Azonosították a ceglédi motoros baleset áldozatait.

A tragédia még szombaton történt. http://www.miabonyunk.hu/cikkek.php?cikk=896 A húsz év körüli fiatalok olyan súlyos fejsérülést szenvedtek, hogy nehéz volt felismerni őket. Még vizsgálják, pontosan hogyan történhetett a ceglédi motorbaleset. A rendőrségre hajnalban érkezett a lakossági bejelentés, amely szerint az Örkény utcában egy motorkerékpár mellett két fiatal férfi holtteste fekszik. Egyikük sem viselt bukósisakot.

 

 

A Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője a Krónikának elmondta: a két áldozatot már sikerült azonosítania a hatóságoknak. A rendőrség még vizsgálja, hogy a motorkerékpárral az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedtek-e, illetve, hogy a jármű vezetője fogyasztott-e alkoholt a tragédia előtt.

Forrás: http://motorbaleset.blog.hu/

Közbiztonság:
Baleset   

tyb - 2010.12.28. 12:50:52

Szóval, a kérdés igazán helyénvalónak látszik a képen látható "csendéletet" illetően. Ki az aki megteheti, hogy Abony, sok-sok pénzért felújított főterének díszburkolatán hirdesse használt dolgait? Legyen az akár gépkocsi, akár más holmi. S, mennyiért teheti meg ezt?  Az már csak hab a tortán, hogy hatósági jelzés nélkül, szabálysértések garmadát megvalósítva hirdeti magát eladásra a luxusterepjáró. 

Kíváncsi lennék arra, hogy ha valami másféle használt dolgot kínálna eladásra ugyanott valaki, meddig tehetné meg azt hatósági fellépés nélkül?  

Felháborító, megdöbbentő és egyben morbid az ilyen típusú üzlet(reklám)politika.

Bárhol, bárhogy és bármikor, csak vegyék és vigyék.

Citrom-díj:

tyb - 2010.12.23. 23:28:01

Minden kedves Olvasónknak Békés, Áhitattal teljes, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kíván a MiAbonyunk szerkesztősége!

:

Megdöbbentő hírt tett közzé az RTL Klub ma esti hírműsora. Békés megyében egy autóst vontak ellenőrzés alá, mert traffipax-blokkolót használt és nem tudták megmérni a rendőrök. A készüléket lefoglalták és büntető eljárást indítottak ellene számítás-technikai rendszer működésének megzavarása vétség megalapozott gyanúja miatt. A jelenlegi szabályozás szerint az eszközök beépítése és használata nem ütközik jogszabályba. Érdemes végigolvasni az alábbi cikket és a kommentárt...  

 

A BEOL.hu hírcsatorna az alábbi cikket jelentette meg az esettel kapcsolatban:

 

"Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, az intézkedésre azért került sor, mert a menet közben folyamatosan működtetett készülék megzavarta egy sebességmérő működését. Tehát lehetetlenné tette a sebességkorlátozás túllépésének dokumentálását, a szabályszegést követő eljárás lefolytatását. A jármű vezetője és egyben tulajdonosa, egy csabai férfi ellen eljárást indítottak. Az elvégzett vizsgálatok igazolták, hogy a férfi által használt blokkoló megakadályozta, hogy a sebességmérő adatot rögzítsen, továbbítson, feldolgozzon. Ezért a készüléket használó sofőrt számítástechnikai rendszer elleni bűncselekménnyel  gyanúsította meg a rendőrség, a minap pedig a Gyulai Városi Ügyészség vádat emelt a bíróságon.   

Közbiztonság:
Traffipax   

tyb - 2010.12.21. 23:58:15

Álmosan, a hét fáradalmaitól kissé meggyötörten hajtok Dunaharaszti legnagyobb közlekedési csomópontján keresztül, amikor hirtelen úgy érzem, hogy elaludtam. Látok egy benzinkutat és a "totemoszlopán" hihetetlennek tűnő üzemanyagárakat. Mire az álomnak tűnű észlelésre döbbenek, már messzebb járok.

Visszafordulok, mert nem hiszem, hogy elaludtam volna sőt, bízom abban, hogy maximum optikai csalódás áldozata vagyok...

De, nem!  A hihetelen üzemanyag árak ott világítanak, melyre a benzinkút személyzete ügyet sem vetve végzi a munkáját. Úgyis bejönnek tankolni... sőt így is. Mindegy mennyit írnak ki, vagy mennyit kérnek, az élet nem állhat meg. Vélhetően sok autós fel sem figyel az árakra, mert rutinból beáll és tankol, vagy tankoltat.

Citrom-díj:
HUMOR   
Első<< Előző12131415161718Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok