Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Romhányiné Dr. Balogh Edit"
1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2018.02.04. 19:26

 

Nem a település polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit mondott le, hanem jegyzője, Dr. Balogh Pál távozott posztjáról, hosszú évek után e hónap elsejétől. A cseppet sem nyugodalmas abonyi politikai és közéletet a helyzethez képest a jegyző jó sokáig bírta. Lemondásáról már a város polgármestere is bejelentést tett. " Tisztelt Lakosság! Dr. Balogh Pál jegyző urat - saját kérésére - 2018. február 1-jével felmentettem a munkaviszonya alól. Ennek megfelelően kiírtuk a jegyzői pályázatot, melyre három pályázat érkezett. 

Közélet:
Baleset   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.02.03. 10:14

Alig két héttel azután, hogy Abony visszakapta a Quaestornál ragadt 279 millió forintját, a Pest megyei város polgármestere január 29-én agyvérzést kapott, a mentők válságos állapotban szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórházba. A helyiek szerint egyértelmű összefüggés van a polgármester betegsége és az átélt stresszes hónapok között.

 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.10.18. 14:19

 

Erről számolt be legutóbbi lakossági fórumán a város első asszonya. Romhányiné Dr. Balogh Edit örül annak, hogy megszűntek a szelektív hulladéklerakók, mert a lakosság miatt ezek gyakorlatilag illegális hulladéklerakókként üzemeltek. Balogh Edit szerint ennek is köszönhető, hogy kevesebb a patkány Abonyban. A bűz is megszűnt a szennyvíztele környékén. A város asszony ezt is elmondta, hozzátéve, hogy ez annak köszönhető, hogy korszerűsítették pályázatból a szennyvíztelepet.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.10.12. 21:09

Közel ennyit vesztett a város, pontosabban nem kapta vissza azt a Quaestor csődje miatt. Ezt mindannyian tudjuk sajnos. Az esetről Romhányiné Dr. Balogh Edit is beszélt ma lakossági fórumán, melyet a polgármesteri hivatal egyik szépen újjávarázsolt termében tartottak, sajnos igen kevés számú érdeklődő jelenléte mellett. A rendezvényre azonban eljött a volt alpolgármester, Parti Mihály, akit sok- sok szeretettel üdvözölt Balogh Edit. Mint ismeretes, sem Parti Mihály, sem Fekete Tibor volt Fideszes képviselő nem jutott be a képviselő- testületbe, nem őket támogatta a kormánypárt a tavalyi választások alkalmával. 

Romhányiné Dr. Balogh Edit azonban elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy Parti Mihály eljött fórumára, mert mind tőle, mind Fekete Tibortól baráti kézfogással vált el, annak ellenére, hogy kezdetben korántsem volt felhőtlen a viszonyuk. Parti Mihály korábbi alpolgármester megjegyezte, hogy ez sokkal több volt, mint baráti kézfogás.

 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.05.09. 13:09

Veszélybe került Abony működőképessége: a város 279 millió forintját fektette be a csődbe ment Quaestornál.
Csak második szavazásra kapta meg a szükséges minősített többséget a likvidhitel felvételéről szóló határozat az abonyi képviselő-testület legutóbbi ülésén. A polgármester azért terjesztette elő javaslatát a 100 milliós hitelre, mert veszélybe került Abony működőképessége. Ismeretes, Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester a város 279 millió forintját fektette be a csődbe ment Quaestornál.

Gazdaság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2015.02.10. 10:39

Február 12-i ülésen tárgyalja a gazdasági ciklusprogramot Abony Város képviselő- testülete. Ebben Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester leírja azon pontokat, melyek 2019-ig felelősségteljesen bevállalhatók a helyi önkormányzat részéről. Íme:


Felelősségteljesen vállalható:

Az időseknek:


- A közbiztonság javulását a közvilágítás javulásával és a térfigyelő rendszer
bővítésével, valamint a polgárőrség önkormányzati támogatása által.
- Tiszta környezetet, szép parkokat. A házhoz menő szelektívgyűjtéssel felszámoljuk
a szelektívgyűjtő szigetek körül kialakult illegális lerakókat. További rózsa és évelő
növényültetvényekkel virágosítjuk városunkat.
- Színes, gazdag, színvonalas kulturális és közösségi programokat. Továbbra is
támogatjuk a Kultúra Háza és a civil közösségek működését.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.13. 19:57

Mindenkit ki kell ábrándítanom, gyakorlatilag az a személy lesz Abony város alpolgármestere, akit a már harmadszor újraválasztott polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit akar. Azért írom mindezt, mert lapunkon is megindultak már a találgatások ebben a témában. Dr. Magyar Gábor, Fidesz- KDNP jelölt elbukott a választásokon, listán nem jutott be, körzetben nem indultak. Eltaktikázták. Nem kicsit, nagyon. Bizonyára a győzelem biztos tudatában tették. A jelenlegi helyzet nem kis fejtörést okoz a Fidesz- KDNP, de inkább Fidesz tábornak. Hogyan is lehet ismét becsempészni a képviselő testületbe Magyar Gábort? Rossz hírem van, a vonatkozó jogszabályok szerint sehogy. Csak akkor lehetne, ha Balogh Edit őt akarná. Olvasónk szerint Szűcs Sándor „ tanácsadó „ vetette fel az ötletet, hogy külsős alpolgármesterként szavazzák be őt. Négy évvel ezelőtt a többség ezt még lazán megtehette volna, azóta azonban megváltozott a jogszabály.

 27 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.11. 13:15

Október 10-én délután az abonyi Kultúra Háza kamaratermében fórumot tartott Romhányiné Dr. Balogh Edit független polgármester jelölt, aki őszintén beszélt párthovatartozásáról, nem tagadta, hogy baloldali érzelmű, de kifejtette, hogy nem tagja, és soha nem is volt tagja egyetlen baloldali pártnak sem. Elmondta, hogy így nem is kapott kampányfinanszírozást egyiküktől sem az önkormányzati választások kampányában.

„ A baloldaliságom mindenki előtt ismert, de azt gondolom, hogy minden ember világnézete magánügy. Mindig is felvállaltam, hogy neveltetésem révén baloldali vagyok. Az a társadalom békében élhető, ahol a demokrata és konzervatív pártok együtt tudnak dolgozni, az a jó állam, mely az állampolgárok többségével jót csinál. Az nem jó, ha a többségnek semmit, illetve alamizsnát adnak. A többpártrendszer híve vagyok, ezért küzdöttem már 89- 90-ben is. A szabad sajtó és véleménynyilvánításért, azért, hogy mindenkinek legyen továbbtanulási- és munkalehetősége. Az a jó ország, ahol munkából lehet megélni és nem seftelésből, svindliből. Ha engem ezekért a gondolatokért elítélnek, akkor nagyon sajnálom. Az lenne a cél, hogy a többség gyarapodjon. Az USA-ban, és az európai demokráciákban folyik ugyan kemény kampány, de ha ez véget ér, a többség érdekében békésen dolgoznak együtt a pártok. Nálunk sajnos a jobb és baloldal közt folyamatos utálkozás van, ez véleményem szerint sehol máshol nincsen. Politikai ellenfeleimnek fel kellene hagynia a gyűlölködő, kirekesztő politizálással. Így nem lehet egy várost irányítani!

 13 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.11. 09:25

Abony város polgármesterének fórumán, október 10-én többek között szó esett a közvilágítás korszerűsítéséről. Ezzel kapcsolatban a pozitív pályázatos döntésről kapott levelet is bemutatta a regnáló polgármester. Elmondta, hogy többek között ezért sem igaz az a tézis, melyet a jobboldali kormányzópárti szövetség terjeszt, mely szerint Abony a következő ciklusban csak akkor kap pályázatos forrást, ha kormánypárti polgármestert választ magának.

 3 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.10. 19:14

 

Hangzott el a fenti mondta Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester kampányzáró fórumán. Mindezt egy idősebb férfi mondta, aki átadta Romhányinénak a Kéttorony magazin, valamint a Fidesz kapmánykiadványának lapszámait. A férfi elmondta, hogy szeretettel üdvözlik Abony polgármesterét azok is, akik nem tudtak eljönni erre a fórumra. Majd a férfi elővette a Kéttorony újságot és a következőt mondat:

 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok