Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Utazás
12Következő >>

 Képgaléria itt tekinthető meg.

 Kedves Olvasónk nosztalgiából ezeken a borús, téli napokon a nyaralásukról készült képeket nézegette és úgy gondolta, hogy megosztja velünk röviden, milyen volt a tavalyi útja, és ez által esetleg kedvet csinál másoknak a hely felkeresésére. Nézzük hát:


Augusztus elején, főszezonban indultunk neki Görögországnak, ahol egy csendes és magyarok által kedvelt üdülőhelyet néztünk ki, Sarti-t, ami a Chalkidiki félszigetek között a középsőn található Magyarországtól mintegy 1200 km távolságra. Folytatás ITT.

Utazás:

 

A MÁV Zrt weboldalán, az elvira.hu-n olvasható, hogy új, átmeneti menetrend lép érvénybe Október 5-től 11-ig, mely jelentős változásokat von maga után. Ugyan az oldal csak a fent említett időpotban ír változást, azonban aki hetente több alkalommal is utazik, annak szembe tűnhet, hogy már a napokban megváltozott a menetrend, ezért mindenki figyelmét felhívom, hogy utazás előtt mindenképpen ellenőrizze le a a tervezett vonat indulásának időpontját, mielőtt kellemetlen meglepetésben lenne része.

Utazás:
vonat   
MÁV   

Mint minden évben, idén is megkeresték a mikulást az abonyi természetjárók. 

"Útvonal: Csömör Hév állomás-Kákvária hegy-Közép hegy-Csömör Hév állomás.
A túrára 40 lelkes túrista indult a nagy zimankóban.  A mikulásnak nem csak a gyerekek, de a felnőttek is örültek, ők is olyan lelkesen várták a csomagot a mikulástól, és még énekeltek is neki. A rövid túra után még a Pest Megyei Piros útvonalán is túráztunk Gyömrő Kossuth Lajos
utcától Péteri határáig. A túra végén már kipurulva kissé dideregve érkeztünk az autóbuszhoz, de jól éreztük magunkat. A téli túra is szép tud lenni ! "

Forrás és további képek a természetjárók honlapján.

Utazás:

Tisztelt horgásztársak!

Erdélybe szervezünk pisztránghorgászatot kristálytiszta patakokban, ahol a 4-5 kg-os pisztrángok is foghatók.
Utazás csoportosan, autóbusszal és kísérővel történik, hiszen útközben rengeteg történelmi és idegenforgalmi látványosság mellett fogunk elhaladni, igény szerint megállni. A túra 4 napos, csütörtöktől vasárnapig. 

Szállás 3 csillagos szállodában, félpanziós, valamint egy Székely-est is része az ellátásnak.
Horgászathoz kísérőt biztosítunk, aki alapos helyismerettel rendelkezik, valamint nagyon sok hasznos tapasztalattal bír a pisztránghorgászat területén. Tudását szívesen átadja kezdő és nem kezdő horgásztársainak. 

Részletek a horgászok honlapján.

Utazás:

Kedves Motoros MiAbonyunk Olvasók! 

 

Hosszas tervezgetés után megszületett a II. MiAbonyunk Motorostúra célállomása. A Mecsek emelkedőit szemeltük ki a 2011. szeptember 24.-ére tervezett motorostúrához. A részletek később, azonban már most szükség lenne a várható résztvevők létszámára, ezért kérem a Kedves Érdeklődőket, hogy amennyiben szándékukban áll velünk tartani egy mindenki számára elfogadható tempójú, egész napos motorozásra, dobjanak egy kommentet névvel, vagy nicknévvel, valamint a motor típusával és létszámmal.

 

"Széles utat, gumifákat!"

 

TYB

  

Utazás:
Motor   
Túra   

 

Galéria nézegetéséhez katt ide! Fotó: LŐVE és TYB

Négy nap szabadság. Szó szerint. Ezt érezheti mindaz, aki motorra pattan és meseszép helyeket keres fel, mely nem csupán a szemet, hanem a szívet és lelket is meggyönyörködteti. Nekem, nekünk sikerült. 2500 kilométerrel négy nap alatt a „ hátsónkban „ megérkeztünk a varázslatos osztrák és olasz Alpok legmagasabb csúcsairól, a motorosok vágyaiként is számon tartott hegyi utakról. Tettük mindezt épen és egészségesen, hódolva a motorozás csodálatos élményének. Tél a nyárban fogadott bennünket. Nem csalás, nem ámítás, augusztus 29-én leesett a hó az osztrák hegyekben és pár órán át ellepte a legmagasabb csúcsokat és a védettebb völgyeket. Aztán helyre állt a rend ismét és az elképesztő jelenséget követően kellemesen simogató nyárvégi napsütésben barangolhattunk.

Utazás:
Abony   
Alpok   
Ausztria   

veroniq - 2011.08.25. 10:57

Varázslatos helyeken jártunk az elmúlt napokban, az egykori Nagy Magyarország részét képező Szlovák területeken. Szó nincsen arra, mellyel leírható az, hogy milyen érzés volt az érintetlen természet ezernyi kincsét magunkhoz venni egy gyönyörű házikóban Liptószentmiklóstól pár kilométerre, az erdő közepén. Mókuskák serege nyüzsgött a fenyőkön, a ház mellett szamóca, málna és áfonya termett. Gombák serege rejtőzött az avarban, kis patak csörgedezett a házikó mellett. Nappal őrjítő hőség volt a városkában, a hegyen kellemes hűs, de éjszakára a kandallóban lobogott a tűz, mécsesek világítottak. Mesetáj…. A Tátra lába. De utunk során több, a magyar történelemből jól ismert várat is megcsodálhattunk, így a híres Zólyom és Árva várát is.

Galéria nézegetéséhez katt ide!

Utazás:
Zakopane   
Tátra   
Felvidék   

Az abonyi természetjárók idei nagytúrájukat Erdélybe szervezték, ahol 10 napon át járták a varázslatos vidéket.

Az erről készült képgalériát a természetjárók honlapján találod.

Utazás:
Utazás   

"Árpád vezér és nemesei a mai Sályi patakig vonultak és tábort ütöttek. Itt Árpád nagy földet adott Őrsúr apjának Ócsádnak. Örsúr aztán ott, a folyó forrásánál várat épített, amelyet ma Örsúr várának hívnak. E köré a vár köré épült az első falu, majd a népesedés miatt az utódok a völgyekbe húzódtak és kisebb falvakat hoztak létre."

Ennek emlékét, az 1100-ik Honfoglalási évforduló alkalmával 1996-ban felavatott Emlékmű őrzi.

A Déli-Bükk északi peremén csordogálnak azok a rövid patakok, melyek a Répáshuta - Bükkszentkereszt vonal mentén kialakult víznyelőkben tűnnek el. A hegységperemi karsztforrásokból ered a Kácsi- és a Latorúti-patak. A latori vízfőforrás, mely a község ivóvízellátása mellett több dél borsodi település vízellátását is biztosítja. A Vízfő kellemes, békés helyen közvetlenül az erőben helyezkedik el. 
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit. ;-)

Még több kép

Utazás:
Utazás   
Blogok   

Galéria ITT található a nagy repülésről!

 Kedves Barátunk invitálására mondtunk igent, amikor Szegedre utaztunk egy kiadós repülésre. Nem gondoltam volna, hogy kisfiam is gépre száll, de mivel én nagyon félős vagyok a magasban és volt még egy hely a kis repülő gépen, Kristófom ült fel helyettem. Leírhatatlan volt az a boldogság, mellyel földre érkezésekor szaladt oda hozzám. Szárnyakat kaptak vágyai, csakúgy, mint a fényképeket készítő Páromnak, Tyb-nek. Fentről egészen más ez a táj.

Utazás:
Repülés   
Szeged   
12Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok