Mi Abonyunk - Gyakran vonatozik? Akkor figyeljen!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7006, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.29. 16:24

 

A MÁV Zrt weboldalán, az elvira.hu-n olvasható, hogy új, átmeneti menetrend lép érvénybe Október 5-től 11-ig, mely jelentős változásokat von maga után. Ugyan az oldal csak a fent említett időpotban ír változást, azonban aki hetente több alkalommal is utazik, annak szembe tűnhet, hogy már a napokban megváltozott a menetrend, ezért mindenki figyelmét felhívom, hogy utazás előtt mindenképpen ellenőrizze le a a tervezett vonat indulásának időpontját, mielőtt kellemetlen meglepetésben lenne része.

 

"A Szolnok – Szajol vonal felújítása miatt jelentős változások a vonatközlekedésben

 

A Budapest – Cegléd – Debrecen – Nyíregyháza vasútvonal felújítása újabb szakaszához érkezett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában. Most a Szolnok – Szajol állomásközben végeznek jelentős felújításokat, ezért módosított menetrend lép életbe október 5-től október 11-ig. A jelentős változásokat hozó vágányzári menetrend a belföldi és a nemzetközi InterCity vonatok utasait egyaránt érintik. Szolnok és Szajol között vonatpótló autóbuszok helyettesítik az arra közlekedő vonatokat, több vonat is kerülő útvonalon éri el úti célját.

 

Október 5-től október 11-ig Szolnok és Szajol között végzett felújítási munkák, illetve a Tisza-híd átépítése miatt számos vonat közlekedésében jelentős változások lesznek. A menetrendtől eltérően a Budapest-Nyugati – Püspökladány – Debrecen – Nyíregyháza viszonylatban közlekedő InterCity vonatok kerülő útirányon, Budapest-Keleti – Füzesabony – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen/Püspökladány útvonalon közlekednek. A Nyugati pályaudvarról ez idő alatt nem lesz IC vonat Szolnok – Debrecen felé.

 

A Budapest-Keleti – Miskolc viszonylatú InterCity vonatok meghosszabbított útvonalon, Budapest-Keleti – Füzesabony – Miskolc – Szerencs – Tokaj – Nyíregyháza – Debrecen útvonalon, illetve megállásokkal közlekednek. A kerülő útirányon: Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen állomásról InterCity vonattal utazó utasok az eredeti, szolnoki iránynak megfelelő, többletköltség nélküli áron vásárolhatják meg menetjegyeiket, illetve a korábban, elővételben megváltott menetjegyek és bérletek a kerülő útirányon is érvényesek.

 

Budapest-Nyugati – Szolnok – Budapest-Nyugati között a vonatok új, a vágányzár ideje alatti távolsági és elővárosi forgalmat is figyelembe vevő menetrend lép életbe. A 100-as számú Budapest – Nyugati pályaudvar – Cegléd – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon, a Nyugati pályaudvarról minden óra 58 percében, Záhonyból pedig minden óra 03 percében indulnak sebes- és személyvonatok. Ezen vonatok utasainak Szolnok és Szajol között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

 

A kerülő útvonalon közlekedő Corona nemzetközi vonat Nyíregyházától Budapestig együtt továbbítja a Tisza nemzetközi InterCity kocsijait, a Hernád EC vonat pedig a Tisza nemzetközi InterCity vonat kocsijaival együtt közlekedik Budapest – Miskolc között. Ezek a vonatok így Moszkva – Nyíregyháza – Miskolc-Tiszai – Budapest-Keleti útvonalon közlekednek. A vonatszerelvényekben található hálókocsik belföldi forgalomban nem vehetők igénybe.

 

A Corona és a Hargita nemzetközi InterCity vonatpárok a határállomástól, illetve határállomásig kerülő útirányon: Biharkeresztes – Püspökladány – Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc útvonalon közlekednek. Az Ady Endre és a Bihar nemzetközi IC vonatpárok nem közlekednek a vágányzár ideje alatt. A Mátészalka – Debrecen – Budapest-Nyugati viszonylatban közlekedő Kraszna InterCity vonatpár szintén Miskolc felé kerül.

 

A 120-as számú Budapest-Keleti – Szolnok – Békéscsaba – Lőkösháza vonalon is vágányzári menetrend lesz érvényben. A vonatok Szajolig, illetve Szajoltól közlekednek a békéscsabai vonalon. A Dacia és Ister nemzetközi vonatok kerülő útirányon át: Szeged, Orosháza, Mezőhegyes érintésével, módosított menetrend szerint közlekednek.

 

Az érintett vasútvonalak vágányzári menetrendjei a vasúttársaság honlapján ide kattintva érhetőek el, az ELVIRA menetrendi keresőben is megtalálhatóak a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. Ezen kívül az állomások pénztáraiban is kérhetőek információk, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat."

További információkat itt olvashatnak a Szolnok-Szajol szakasz átépítésésről.

Utazás:
vonat   
MÁV   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Görögország - Sarti úti beszámoló képekkel Olvasónktól

PISZTRÁNG HORGÁSZAT ERDÉLYBEN

Boldog szárnyalás a Csizmában és környékén

Abonyi Természetjárók Erdélyben

Szárnyakat kaptak a vágyak

Mikulást keresték a természetjárók

II. MiAbonyunk Motorostúra-Irány a Mecsek!

Egy csipet a jóból

Bükki Nemzeti Park - délkeleti rész

Szeretettel Tátra: LŐVE és TYB utazása képekben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
MÁV? Az mi?

gykiss57 -

2014.09.30. 20:59:27

Ha gyalog megyek sem ülök fel rájuk!


Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok