Mi Abonyunk - Gyakran vonatozik? Akkor figyeljen!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.29. 16:24

 

A MÁV Zrt weboldalán, az elvira.hu-n olvasható, hogy új, átmeneti menetrend lép érvénybe Október 5-től 11-ig, mely jelentős változásokat von maga után. Ugyan az oldal csak a fent említett időpotban ír változást, azonban aki hetente több alkalommal is utazik, annak szembe tűnhet, hogy már a napokban megváltozott a menetrend, ezért mindenki figyelmét felhívom, hogy utazás előtt mindenképpen ellenőrizze le a a tervezett vonat indulásának időpontját, mielőtt kellemetlen meglepetésben lenne része.

 

"A Szolnok – Szajol vonal felújítása miatt jelentős változások a vonatközlekedésben

 

A Budapest – Cegléd – Debrecen – Nyíregyháza vasútvonal felújítása újabb szakaszához érkezett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában. Most a Szolnok – Szajol állomásközben végeznek jelentős felújításokat, ezért módosított menetrend lép életbe október 5-től október 11-ig. A jelentős változásokat hozó vágányzári menetrend a belföldi és a nemzetközi InterCity vonatok utasait egyaránt érintik. Szolnok és Szajol között vonatpótló autóbuszok helyettesítik az arra közlekedő vonatokat, több vonat is kerülő útvonalon éri el úti célját.

 

Október 5-től október 11-ig Szolnok és Szajol között végzett felújítási munkák, illetve a Tisza-híd átépítése miatt számos vonat közlekedésében jelentős változások lesznek. A menetrendtől eltérően a Budapest-Nyugati – Püspökladány – Debrecen – Nyíregyháza viszonylatban közlekedő InterCity vonatok kerülő útirányon, Budapest-Keleti – Füzesabony – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen/Püspökladány útvonalon közlekednek. A Nyugati pályaudvarról ez idő alatt nem lesz IC vonat Szolnok – Debrecen felé.

 

A Budapest-Keleti – Miskolc viszonylatú InterCity vonatok meghosszabbított útvonalon, Budapest-Keleti – Füzesabony – Miskolc – Szerencs – Tokaj – Nyíregyháza – Debrecen útvonalon, illetve megállásokkal közlekednek. A kerülő útirányon: Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen állomásról InterCity vonattal utazó utasok az eredeti, szolnoki iránynak megfelelő, többletköltség nélküli áron vásárolhatják meg menetjegyeiket, illetve a korábban, elővételben megváltott menetjegyek és bérletek a kerülő útirányon is érvényesek.

 

Budapest-Nyugati – Szolnok – Budapest-Nyugati között a vonatok új, a vágányzár ideje alatti távolsági és elővárosi forgalmat is figyelembe vevő menetrend lép életbe. A 100-as számú Budapest – Nyugati pályaudvar – Cegléd – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon, a Nyugati pályaudvarról minden óra 58 percében, Záhonyból pedig minden óra 03 percében indulnak sebes- és személyvonatok. Ezen vonatok utasainak Szolnok és Szajol között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

 

A kerülő útvonalon közlekedő Corona nemzetközi vonat Nyíregyházától Budapestig együtt továbbítja a Tisza nemzetközi InterCity kocsijait, a Hernád EC vonat pedig a Tisza nemzetközi InterCity vonat kocsijaival együtt közlekedik Budapest – Miskolc között. Ezek a vonatok így Moszkva – Nyíregyháza – Miskolc-Tiszai – Budapest-Keleti útvonalon közlekednek. A vonatszerelvényekben található hálókocsik belföldi forgalomban nem vehetők igénybe.

 

A Corona és a Hargita nemzetközi InterCity vonatpárok a határállomástól, illetve határállomásig kerülő útirányon: Biharkeresztes – Püspökladány – Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc útvonalon közlekednek. Az Ady Endre és a Bihar nemzetközi IC vonatpárok nem közlekednek a vágányzár ideje alatt. A Mátészalka – Debrecen – Budapest-Nyugati viszonylatban közlekedő Kraszna InterCity vonatpár szintén Miskolc felé kerül.

 

A 120-as számú Budapest-Keleti – Szolnok – Békéscsaba – Lőkösháza vonalon is vágányzári menetrend lesz érvényben. A vonatok Szajolig, illetve Szajoltól közlekednek a békéscsabai vonalon. A Dacia és Ister nemzetközi vonatok kerülő útirányon át: Szeged, Orosháza, Mezőhegyes érintésével, módosított menetrend szerint közlekednek.

 

Az érintett vasútvonalak vágányzári menetrendjei a vasúttársaság honlapján ide kattintva érhetőek el, az ELVIRA menetrendi keresőben is megtalálhatóak a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. Ezen kívül az állomások pénztáraiban is kérhetőek információk, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat."

További információkat itt olvashatnak a Szolnok-Szajol szakasz átépítésésről.

Utazás:
vonat   
MÁV   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Görögország - Sarti úti beszámoló képekkel Olvasónktól

PISZTRÁNG HORGÁSZAT ERDÉLYBEN

Boldog szárnyalás a Csizmában és környékén

Abonyi Természetjárók Erdélyben

Szárnyakat kaptak a vágyak

Mikulást keresték a természetjárók

II. MiAbonyunk Motorostúra-Irány a Mecsek!

Egy csipet a jóból

Bükki Nemzeti Park - délkeleti rész

Szeretettel Tátra: LŐVE és TYB utazása képekben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
MÁV? Az mi?

gykiss57 -

2014.09.30. 20:59:27

Ha gyalog megyek sem ülök fel rájuk!


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok