Mi Abonyunk - Görögország - Sarti úti beszámoló képekkel Olvasónktól
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.02.11. 18:49

 Képgaléria itt tekinthető meg.

 

 Kedves Olvasónk nosztalgiából ezeken a borús, téli napokon a nyaralásukról készült képeket nézegette és úgy gondolta, hogy megosztja velünk röviden, milyen volt a tavalyi útja, és ez által esetleg kedvet csinál másoknak a hely felkeresésére. Nézzük hát:


Augusztus elején, főszezonban indultunk neki Görögországnak, ahol egy csendes és magyarok által kedvelt üdülőhelyet néztünk ki, Sarti-t, ami a Chalkidiki félszigetek között a középsőn található Magyarországtól mintegy 1200 km távolságra. Az utunk Szerbián keresztül vezetett, itt a határőrök kicsit akadékosak voltak és Macedónián keresztül értük el a célt. Hasznos tudni, hogy ez utóbbi országban érdemes tankolni, mert olcsó az üzemanyag, és az emberek nagyon kedvesek, készségesek.
Sarti városába érve kellemesen tapasztalhattuk, hogy nincs nagy tömeg, a parton a hosszúsága miatt nagyon kényelmesen elférünk, és, hogy a víz kifejezetten kellemes volt. Meglátogattuk a híres Narancs partot, ám sajnos a tapasztalataink nem éppen turistamarasztalóak voltak, mivel nagyon sok vadkempingező van, és ez nagyon sok szeméttel jár. Sokkal inkább érdemes az út melletti kiépített bárral rendelkező öblöket meglátogatni, mindegyik más és más miatt a nyerő. Van, amelyik homoko, van amelyik sziklás, tehát nagyon változatos. A kiépített Beach bárokat érdemes igénybe venni, mert a fogyasztásért cserébe egy árnyékolt napágyon pihenhetünk egész nap a parton. Sarti több kilométer hosszú, nagyon apró kavicsos, már-már inkább homokos partja is nagyon változatos, van ahol kevésbé és van ahol kicsit gyorsabban mélyül. A két hét alatt volt 2 nap is amikor a tenger jobban hullámzott, ez egészen új élményt nyújtott a békés tengerhez képest. 

 

A nappali csendes partok után, az éjszakai élet egyszerűen hihetetlen, nem tudom, honnan jön az a sok ember, és hogy telik meg az a pár utcából álló városka annyi túristával, de egy biztos, minden este nagyon nagy élmény volt végig gyalogolni a városkán, akár többször is. Az ételekről pár árat lehet látni a galériában. 

 

Több olyan étterem va, ahol a tulajdonos magyar származású, de ahol nem, ott is találunk magyar pincért és étlapot. Nekünk nagyon bevált egy hely Aigao fast-food, ahol a gyros, a görög saláta és minden más is, hmm isteni. A kiszolgálás remek, az abrosz papírból van és minden vendég után cserélik. Itt ismerkedtünk meg Nándival (képen), aki nagyon rendes és segítőkész magyar férfi, és szinte minden nap megfordultunk itt. Van a a „faluban” egy szupermarket, ahol szinte minden kapható, de nem olcsóbb mint a sétálóutcákban található kisebb Marketek. Béreltünk robogót is Sassos-tól, aki egy kedves görög férfi, de a felesége szintén magyar. Mi többnyire a beachek vendégszeretetét élveztük, kivétel nélkül mindben jól éreztük magunkat. Bejártuk az egész félszigetet és bátorkodom kimondani, hogy a legjobb helyen sikerült kikötnünk.Sarti városa nappal csendes, este pedig nyüzsgő élete van, amit még külön programokkal próbálnak feldobni, mint pl. a bulihajó, ahol többnyire magyar dj zenél, vagy a Görög táncos estek, ahol a kultúrával ismerkedhetünk meg. Augusztusban 15-én egy nemzeti ünnep, a Nagyboldogasszony napja van, ami egy vallásos ünnep, de ilyenkor óriási kirakodó vásár van Sartin, és nagy olcsóság, ruhák, cipők … Szállást ilyenkor nehéz találni, de úgy gondolom, ha valaki foglalás nélkül érkezik is bármikor talál egy csendes, nyugodt szobát. Remélem a kis beszámolóm kedvet csinál másoknak, hogy meglátogassák ezt a gyönyörű helyet. Képgaléria itt tekinthető meg.

 

Utazás:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Gyakran vonatozik? Akkor figyeljen!

PISZTRÁNG HORGÁSZAT ERDÉLYBEN

Boldog szárnyalás a Csizmában és környékén

Abonyi Természetjárók Erdélyben

Szárnyakat kaptak a vágyak

Mikulást keresték a természetjárók

II. MiAbonyunk Motorostúra-Irány a Mecsek!

Egy csipet a jóból

Bükki Nemzeti Park - délkeleti rész

Szeretettel Tátra: LŐVE és TYB utazása képekben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok