Mi Abonyunk - Fűkasza típusok: melyiket érdemes választani?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.05.19. 07:32

A fűgondozás, főleg, ha az ember tényleg szép pázsitot szeretne, sokkal komplexebb dolog, mint elsőre hihetné az ember. A fű gondozásának sok fontos eleme van, de a legismertebb és a legfontosabb a fűnyírás. Mielőtt a részletekbe belemennénk, hadd jegyezzük meg, hogy az egyik legfontosabb lépés a megfelelő eszköztípus kiválasztása. Az olyan hagyományos kéziszerszámoktól, mint a sarló és a kasza, egészen a fűszegélynyírón és fűkaszán át a fűnyíróig és a fűnyíró traktorig rengeteg sokféle eszköz áll a rendelkezésünkre. Ebben a cikkben a fűkaszák típusaira térünk ki.

Mikor jó választás egy fűkasza?


Olyan otthoni kertek esetében, ahol a kert nagyobb, a fűkasza az egyik legjobb megoldás. Ha pedig fűnyíróra esküszünk, ezt már be is szereztük, akkor is valószínűleg tudjuk, hogy ennek megvannak a maga limitációi: egyes helyeket egész egyszerűen nem érhetünk el vele. A fűkasza ebben is segít.

Milyen típusú fűkaszák léteznek?


Elektromos, akkumulátoros, és benzinmotoros fűkaszát is választhat. Nézzük, milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak ezek a választások.

Benzinmotoros


A benzines fűkaszák olyan szempontból hagyományosak, hogy a kerti gépek sokak fejében elsősorban így, benzinnel működnek. Ez olyan nyilvánvaló előnyökkel jár, mint a nagy erő, a kábel(ben) felbukás és a lemerülő akkumulátor hiánya is.
Azonban a hátrányok közt kell említeni a nehezebb karbantartást, a benzin beszerzését és tárolását, a magasabb erejű hangot (és az ezzel esetlegesen megromló szomszédi kapcsolatokat) és a kevésbé környezetkímélő hozzáállást. Nem is beszélve arról, hogy általában magasabb árkategóriában találjuk meg ezeket a modelleket.

Elektromos


Nagy újítás, hogy nem kell benzinkútra járnunk, az üzemanyagot tárolnunk, olajat kevernünk, még inkább, hogy kevésbé zavarjuk a zajjal saját magunkat, a családunkat, a szomszédainkat, azonban az áramat el kell juttatnunk a hálózati csatlakozótól… ...a gyepig.
Ezt pedig kábelekkel tehetjük meg, a kábeleket pedig elsősorban hosszabbítókkal lehet eljuttatni a kívánt helyekre. A kábelekbe pedig bele lehet botlani, esetleg át lehet vágni azokat a fűkaszával. Egy-egy egyszerű modellt meglepően olcsón be lehet szerezni.

Akkumulátoros


Maradnak az elektromosság előnyei, de eltűnnek a kábelek hátrányai. Tökéletesnek tűnik. De persze egy akkumulátor nem bírja annyi ideig, mint egy benzinmotor – vagy mint egy (nem átvágott) kábel, a hálózatból.


Fontos tudni, hogy mekkora az a kert, amelyet fűkaszával akarunk kezelni: egy akkumulátornyi töltés elég lesz-e a gyep lenyírásához (és ha most igen, ez lesz-e a helyzet egy vagy két múlva is?). Azt azért észben tarthatjuk, hogy ha az akkumulátoros a kedvenc megoldásunk, beszerezhetünk egy második akkumulátort is. Egyes cégek olyan kerti gép modelleket is felajánlanak, amelyek ugyanazzal az akkumulátorral működnek: így a két aksi tényleg nem túlzás.
 

Blogok:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A toló és harmonika ajtók előnyei: így lettek ilyen közkedveltek

Közlekedjünk és parkoljunk hülyén!

HAJRÁ!

Tipetupa Tortái

Remélem méltó ellenfele lesz az idelátogatónak

Vetőmag vásár az AgroPont-ban

Megy az élő a tüntetésről

Vajon mennyit kaptak

Volt egy "VIRÁGOS ABONYÉRT PÁLYÁZAT"

Fekete rigók

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok