Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Repülés"
1

admin - 2014.12.28. 12:09

 

 Nincs kapcsolat az Indonéziából indult géppel, amely rossz idő miatt tért el az útvonalától, írja az index.hu. A fapados indonéz AirAsia félig maláj légitársaság. Malajzia repüléstörténetének az idei a legtragikusabb éve. Az eltűnt gépen 162 ember tartózkodott. A folyamatosan frissülő cikk ITT érhető el.

Közélet:
Repülés   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.28. 15:29

Kedves Olvasónk, aki már többször osztott meg velünk fantasztikus olvasnivalókat, küldte ezt az érdekes összefoglalót a repülésről. Fogadják, olvassák szeretettel!

 

A repülésről!
Az Ember repülési vágya ősrégi. Mindig is ábrándozott a levegőbe emelkedésről. Szeretet volna repülni úgy, mint a madarak. Képzeletük alapján az egekben lakó angyalokat is madárszárnnyal, embertestűnek képzelték el, és ábrázolták.Képzeletük alapján az egekben lakó angyalokat is madárszárnnyal, embertestűnek képzelték el, és ábrázolták.

Történelem:
Repülés   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.05. 10:29

A Légi Huszárok Szolnok honlapján olvasható az alábbiakban ismertetett írás:  információink szerint a repülőteret üzemeltető egyesület bérleti szerződése járt le március elején, ezért vonta be a hatóság a repülőtér engedélyét (szabályoknak megfelelően). Ettől függetlenül mint honvédségi terület elvileg a katonai igénybevételre és katonai célú repülésekre továbbra is lehetőség van Szandaszőlős füves repülőterén.

Gazdaság:
Repülés   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.18. 17:43

(MTI) - Megérkezett a Sólyom Hungarian Airways első repülőgépe vasárnap délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a dél-angliai Bournemouth repülőtérről.  Az Álmos vezér névre keresztelt Boeing 737-500-as gépet repülős szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték. A repülőgépet a Sólyom légitársaság állományában lévő két egykori Malév-pilóta hozta Budapestre.

Gazdaság:
Repülés   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.08.07. 23:06

Jó hír Páromnak Tybnek ez a mostani kis laza MTI közlemény, mely szerint bárki építhet ezek után légi járművet. Neki ajánlom szíves figyelmébe mindezt. Miért is? Bizonyára kevesen tudják, de eredeti végzettsége repülőgép szakmérnök. Munkára fel! Itt a hír: Akár egy amatőr vagy amatőrök nonprofit szervezete is építhet saját célra légi járművet, de csak műszaki felügyelettel és azoknak a szabályoknak a betartásával, amelyeket a légi járművek gyártásáról, építéséről és műszaki alkalmasságáról szóló nemzeti fejlesztési miniszteri rendelettervezet tartalmaz.

Gazdaság:
Repülés   
 2 Hozzászólás    

Markó Ferenc - 2011.09.09. 11:51

 

Az Il–2 Sturmovik (Sturmovik=Rohamozó) a második világháborúban,  majd az azt követő években használt szovjet csatarepülőgép, amelyet a Szergej Iljusin /OKB/ vezetése alatt álló Központi Tervezőirodában (CKB) fejlesztettek ki az 1930-as évek második felében. 

 

Az Iljusin IL-2 Sturmovik a Vörös  Légierő által tömegesen használt egymotoros csatarepülőgép volt a második világháborúban. A földi harcok támogatására fejlesztették ki, személyzete a pilótából és a fedélzeti lövészből állt. Az IL-2-ek kis magasságban támadták az ellenséges célokat, ezért óriási veszteséget szenvedtek a bevetésekben. Összesen 36 ezer 163 darabot gyártottak a típusból. Ebből több mint 12 000 gép semmisült meg a harcokban, több mint 11 000 pedig balesetben. Az IL-2-esek fedélzetén 8100 pilóta és 57 000 fedélzeti lövész halt hősi halált.

Galéria ITT található.

Történelem:
Repülés   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.07. 14:41

Galéria ITT található a nagy repülésről!

 Kedves Barátunk invitálására mondtunk igent, amikor Szegedre utaztunk egy kiadós repülésre. Nem gondoltam volna, hogy kisfiam is gépre száll, de mivel én nagyon félős vagyok a magasban és volt még egy hely a kis repülő gépen, Kristófom ült fel helyettem. Leírhatatlan volt az a boldogság, mellyel földre érkezésekor szaladt oda hozzám. Szárnyakat kaptak vágyai, csakúgy, mint a fényképeket készítő Páromnak, Tyb-nek. Fentről egészen más ez a táj.

Utazás:
Repülés   
Szeged   
 7 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok