Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Történelem"
1234Következő >>

veroniq - 2016.09.04. 16:04

 

 A tavalyi évhez hasonlóan Tóth Pál, az abonyi labdarúgók egykori remek kapusa főszervezésében ismét megrendezték az idős labdarúgók találkozóját a pályán. Most is csodálattal vegyes áhítattal vettem részt az eseményen, szeptember 3-án, ahol a jelen lévők kegyelettel emlékeztek meg egykori csapattársaikra is. Az elhunytak emléktábláját megkoszorúzták, majd egy finom ebédet fogyasztottak el közösen. A menü mennyei sertéspörkölt volt burgonyával és savanyúsággal, de rengeteg sütemény is jutott az asztalra. Egy hatalmas torta is előkerült a hűtőszekrényből, a 80. évüket betöltött csapattársak üdvözletére fogyasztották el ezt közösen a résztvevők. A rendezvényen beszédet mondott Tóth Pál, aki sajnálatát fejezte ki, hogy néhányan nem jöttek el a rendezvényre. Tóth Ernő nyugdíjas testnevelő tanár idézte fel a régi szép időket, aki elmondta, hogy idén hátom kiállítását is megrendezték a Kultúra Házában.

Sport:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.01.06. 09:14

Sok- sok retro képet találhatunk IDE kattintva.- A képen az " átkos " rendszerben bevált hóeltakarítási módszer látható. Sajnáljuk, hogy már nincsen ilyen.. Helyette zűrzavar uralkodik... LŐVE  Kép: Csattos Pál 1980

Abony retro:
 1 Hozzászólás    

admin - 2015.04.06. 14:59

Évek óta húzódik a képen látható épület ügye, hamarosan semmi sem marad belőle. Bontási engedélyt kapott a tulajdonos, mert az egykori műemlék jellegű cselédlakás a Tószegi úton életveszélyessé vált. Igaza is volt a tulajdonosnak, hiszen már az összedőlés fenyegette az egykoron jóval szebb napokat látott házikót. A szívem azonban abonyiként nagyon fáj érte, mert ez szerves része volt az utcában található két kastélynak vagyis a Vigyázó Kúriáknak. 

Abony retro:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.31. 08:48

Az alábbi írás a Heti Hírek nyomtatott lapszámában jelent meg, a szerzője egy nagykőrösi újságíró kollégám, Tóth Barna. Azt firtatja, hogy vajon megvan-e még Petőfi Istvánné sírja. Elmeséltem neki, hogy természetesen igen. Viszont hozzátenném, hogy a sír, mint történelmünk fontos része akár, mint  " kegyhely " sokkal többet érdemelne. Vagyis jó városmarketinggel az idegenforgalomban résztvevők biztosan látogatnák, csakúgy, mint sok- sok műemlékünket. Íme, Tóth Barna írása minderről:

Abony retro:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.27. 20:49

 

Az idő megállt Abonyban. Régi, meseszép épületeink romokban. Pedig az egyik már az Állami Vagyonkezelő tulajdona. Az úgynevezett Kis Vigyázó Kúria, dőléshatáron. Szomorú, lepusztult látvány a volt Mechanika udvarán a Vigyázó kastély, még iszonyatosabb és életveszélyes állapotú a két hajdani szépmúltú épülethez tartozó valamikori cselédlak. Mind egy utcában, a Tószegi úton. Szomszédban az ovi. Képgaléria IDE kattontva

Abony retro:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.15. 11:49

Az elmúlt hét végén, január 12-én immár hagyományos megemlékezést tartottak Abonyban a Donkanyarnál elesett hősök emlékére. A rendezvényt délután négy órakor a Kultúra Házában kezdték, amikor Markó Ferenc remek kiállításának megnyitóját tartották az impozáns új épületben. Fotók: Polyák Attila

Abony retro:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.03. 08:53

A kormány döntése értelmében Magyarország német megszállására emlékeztető emlékművet állítanak a budapesti Szabadság téren. Március 19-re le is kell készülnie, ezért kiemelt beruházássá nyilvánítják.  Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak Budapest belvárosában. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. 

Történelem:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.03. 08:31

Oldalainkat, cikkeinket az élet írja, illetve most pontosabban Olvasónk és maga a történelem. Mely utóbbinak a kerekei visszafordíthatatlanul pörögnek és rohannak előre. Kedves Olvasónk küldte el nekünk az itt látható fantasztikus képeket, melyeknek története is van. 

Abony retro:
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.18. 20:11

Egy T-34-es szovjet tank maradványait ásták ki a föld alól Ukrajnában, amelyet napra pontosan 70 évvel kilövése után találtak meg - adta hírül a hétvégén az ukrán média. A tankot a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében lévő Turbivka falu mellett már tavaly tél óta keresték. A helybeliek beszélték ugyanis, hogy a második világháborúban, 1943. november 15-én a település közelében a németek kilőttek egy szovjet tankot. Ezt korabeli iratok is megerősítették.

Történelem:
 1 Hozzászólás    

Roncskutató - 2013.09.05. 20:20

Repülő tankot találtak Fejér megyében- Egy II. világháborúban lezuhant szovjet-orosz Iljusin Il-2-es csatarepülőgép roncsait és feltehetően pilótájának földi maradványait tárták fel a Fejér megyei Seregélyeshez közeli Pálinkaházpusztán. A hétfőn megkezdett feltáráson több mint kétszáz emberi csont került elő, de csak antropológiai vizsgálat után tudják megállapítani, hogy egy vagy két személy földi maradványaira leltek-e. Alaphelyzetben az IL-2-esnek kétfős (pilóta és lövész) személyzete volt.

Közélet:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok