Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Szilveszter"
12Következő >>

veroniq - 2018.12.25. 12:32

 

 

A karácsonyi időszakban fogan a legtöbb gyerek Magyarországon. A kutatók a lelki egészség és a családsegítő intézkedések fontosságát hangsúlyozzák a gyermekvállalás szempontjából, de az év végén több idejük is van egymásra a pároknak. Üresek az utcák 24-én délben. Aki teheti, az a családdal ünnepel. A statisztikák szerint sokan nem csak arról döntenek ilyenkor, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, hanem arról is: vállalnak-e első vagy újabb gyereket.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2017.12.28. 13:40

 

Kép: Szilveszteri tűzijátékokat árusító ideiglenes üzlet Nyíregyházán 2017. december 28-án. A pirotechnikai eszközöket december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet felhasználni. MTI Fotó: Balázs Attila

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2017.12.27. 11:06

 

Emelkedik a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet az év végi ünnepek előtt; az éves virsli forgalomnak átlagosan 12-15 százalékát értékesítik decemberben az üzletek, de nagyobb a forgalma a szalámiknak és egyes füstölt húskészítményeknek is - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke az MTI-vel.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.12.31. 16:31

 

Olvasónk írja: Az abonyi polgárok (és kutyák) nevében, hivatalosan meg tudod kérdezni a rend éber őreit az ünnepek után, hány embert büntettek meg petárdázás miatt?  Jó lenne felhívni a figyelmüket erre még most, mert szerintem eddig egyet sem...  Készül erről statisztika?  Ha ez így megy tovább, a kutyák megbolondulnak.


Ha lehet, mindenki fékezze meg magát, és NE petárdázzon! Büntetendő! 

Közbiztonság:
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2015.12.31. 15:29

 

A szilveszteri szokások közös célja, a következő esztendőre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsolni. Különösen fontos szerepet kapnak az e naphoz kötődő zajkeltő szokások melyek célja az ártó, rontó erők távol tartása a háztól.

Eszközei igen változatosak, karikás ostor, duda, csengő, kolomp. Ismert szokás volt vidéken a nyájfordítás is, a cél az volt, hogy az állatok felébredjenek és a másik oldalukra feküdjenek, így gondolták szaporaságukat biztosítani. Erdélyben szokás az óév kiharangozása, és az új esztendő énekkel köszöntése. Ezeknek a zajos mulatozásoknak a városi megfelelői a szilveszteri trombitálás és sajnos a petárdadobálás is.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.31. 14:57

Vannak, akik ilyenkor balesetet szemvednek a nem szakértelemmel használt, több esetben rossz minőségű tűzijátékoktól. Most íme, itt egy videóösszeállítás, humoros balesetekről. Petárdázni továbbra is szigorúan tilos! A kutyusokra pedig vigyázzon nagyon mindenki!

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.31. 14:23

Mi magyarok, egy bizonyos szokásrend alapján ünneplünk ilyenkor, búcsúztatjuk az Óévet és köszöntjük az Új Esztendőt. A világ más országaiban másképp ünnepelnek. Ebből mutatok most egy csokorra valót. Izrael- A zsidó újév, a rós hásáná a hagyományok szerint szeptemberre esik, de január 1-jén is ünnepelnek Izraelben. Az izraeliek is finomságokkal várják az új év érkezését. Mézbe mártott édes almát és mézeskalácsot esznek, hogy az esztendő is mézédes legyen. Gyakran kerül meren, azaz egy édes répából készült fogás is az ünnepi asztalra, hogy a következő esztendőben is gyarapodjon a család.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.27. 18:05

Hamarosan kibontod és megiszod! De tudod, hogy mi ez egyáltalán? Most kiderül számodra is, az INNOVEN támogatásával!- Azért otthon ne gyárts ilyet! Nem fogod elhinni, de napi két pohárnyi pezsgő jótékonyan lendületbe hozza vérkeringésünket, s ennek érrendszerünk és szívünk is hasznát látja. Brit kutatók a közelgő szilveszteri pezsgődurrogtatás előtt nem is időzíthettek volna jobban bejelentésükkel. Biztosan megmosolyogják mindazokat, akik „szíverősítő” gyanánt egy-egy pohár pezsgővel kínálják meg magukat. – írja a webbeteg.hu

Közélet:
INNOVEN   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.26. 16:24

Jelentem, a „ nagy zabálás „ után vagyunk. A karácsonyi asztali örömök mindannyiunkat nyilvánvalóan kimerítettek. Van, akit azért mer napokon át sütött és főzött, és van akiket azért, mert az összes családi, baráti helyen mennyei étkeket vett magához, melyek csábításának lehetetlen volt ellenállni. A megpróbáltatások és finomságok özöne azonban ezzel még nem ért véget, hiszen hamarosan kopogtat az Új Esztendő, jön Szilveszter napja. A következő napokban tippeket szeretnénk adni ahhoz, hogy mit együnk és mit igyunk ezen a közeli ünnepen. Vegyünk először sorra néhány ínycsiklandozó koktélt, az INNOVEN támogatásával!

Közélet:
INNOVEN   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.27. 20:04

Hamarosan jaj lesz a kutyáknak, össze- vissza durrognak majd a petárdák és a tűzijátékok. A közelmúltban változott az ezzel kapcsolatos jogi szabályozás is, a 14. életévét betöltött személyek már vehetnek első kategóriába tartozó pirotechnikai eszközt. Arról, hogy ez rendben van-e így és, hogy mire figyeljünk Szilveszterkor, Pintér Gábor alezredest, Abony őrsparancsnokát kérdeztem.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok