Mi Abonyunk - gas.hu, avagy az emfesz tragédiája
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2011.01.05. 21:29:07

 

Mint arról korábban oldalainkon beszámoltunk, a gas.hu (Emfesz Kft) üzletkötői Abonyban is utcáról utcára járva próbálták átcsábítani a TIGÁZ ügyfeleket, megbízójukhoz, 8 %-os megtakarítással kecsegtetve a megrendelőket.

Nos, úgy látszik, hogy az alábbi sajtóközlemény szerint az átszerződött ügyfelek nem jártak jól...

 

"Sajtóközlemény - Budapest, 2011. január 5.

Az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft tiszteletben tartja a Magyar Energia Hivatal (MEH) 2011. január 5. napján kelt határozatát, melyben a MEH 2011. január 13. napi hatállyal felfüggeszti az EMFESZ Kft földgáz-kereskedelmi működési engedélyét.

Az engedély felfüggesztése a felhasználók gázellátásának folyamatosságát semmilyen módon nem befolyásolja.

Az EMFESZ Kft felhasználóit írásban, teljeskörűen tájékoztatja a szükséges tudnivalókról..."

Forrás: www.emfesz.hu

 

Szóval nem szolgáltathatnak, s mi is történik ezután...

 

"Hoppon maradtak az EMFESZ ügyfelei !

2011. január 5. 06:59
Frissítve: 2011. január 5. 07:04

Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató EMFESZ Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal(MEH) - értesült a Magyar Nemzet. A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.

A napilap szerdai száma szerint január 12-től kilencven napon át nem fogja tudni ellátni ügyfeleit a cég, ugyanis erre az időszakra függeszti fel a kereskedelmi engedélyét a MEH.

A cikk emlékeztetett arra: a társaság fogyasztói nem maradnak gáz nélkül, az energia hivatalnak ugyanis ilyen esetekben ki kell jelölnie egy vagy több szolgáltatót az érintettek szünet nélküli kiszolgálására. A lakossági fogyasztóknál az új ár nem lehetne magasabb az egyetemes ellátásban használatosnál, mivel azonban az EMFESZ ennél átlagosan nyolc százalékkal olcsóbban kínált fűtőanyagot, a gáz drágulására számíthat 300 ezer háztartás, hatezer kis- és közepes vállalat, 300 önkormányzat és 1100 intézmény."

 

A HÍR TV ma esti adásából...

"Ennél szövevényesebb és homályosabb körülmények között még cég nem váltott tulajdonost és kapott engedélyt a szolgáltatásra..."

"Folytatásos gazdasági krimit lehetne írni az emfeszről és a céget övező történésekről..."

 

Két cikk ezekről a "történésekről"...

 

"Lemondott az energiahivatal elnöke

2009. július 22., szerda 14:47 | aznap frissítve

Szeptember 1-jétől nyugdíjba megy Horváth J. Ferenc, a Magyar Energiahivatal elnöke, aki ezért benyújtotta lemondását a kormányfőnek, amit Bajnai Gordon elfogadott. Az energiahivatal idén tavasszal különös módon járt el, amikor egy ötéves meghatalmazással adták el egy dollárért az Emfesz gázszolgáltatót."

 

"Megmentik az EMFESZ-t, de csak a választások miatt? 2010. január 27. 08:20

A kormány hétfőn egynapos határidőt adott a hosszú távú gázszállító nélküli és számos perbe keveredett EMFESZ Kft.-nek a cég átvilágítására, hogy megalapozottan kezdeményezhessen megoldást a kft. ügyfeleinek gázellátására - írta a Világgazdaság.

A lap szerdai számában azt írta, hogy Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes csütörtökön érkezik Magyarországra a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság ülésére, és a találkozón a magyar kormány fel kívánja vetni e kérdést. Azt szeretnék, ha az orosz Gazprom hosszú távú gázszállítási szerződést kötne a tavaly mintegy 3 milliárd köbmétert forgalmazó gázkereskedő ügyfeleinek ellátására.

A Világgazdaság szerint a megállapodást a kormány azzal is vonzóvá teheti, ha a Magyar Energia Hivatal Gazprom közeli, vagy a Gazprom által is elfogadott céget jelölne ki az EMFESZ ügyfeleinek "végső menedékes szolgáltatójául".

Az EMFESZ sorsa nyitott, de a szocialistáknak nem kedvezne, ha a választások előtt bedőlne a gázkereskedő- írta a Világgazdaság."

 

Szóval ismét egy komoly, sok-sok szövevényes szálon futó gazdasági trükközés szemtanúi lehetünk, melynek azonban sajnos megint a jóhiszemű kisfogyasztók  isszák meg a levét.

 

Persze a gázellátás nem szűnik meg, csak a kedvezmény...

 

 

TYB  

Különvélemény:
 5 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Gáz?

Tárgyilagos -

2011.01.06. 20:41:34

Az hogy a Tigáz által kiépített rendszerre valakik rá tudnak telepedni csak umbulda amit néhány nagypolitikus tudott megcsinálni,mégpedig azért hogy csomó pénz befojjon nekik.Nyilván ehhez engedményt kellett adni hogy legyenek asszisztálók.-bobi- a T sincs olyan nagy hogy ne tudná valamelyik ágazatát becsődöltetni ha akarná.
Emfesz

bobi -

2011.01.06. 17:12:01

Én már több mint két éve az Emfesznél vagyok, eddig semmi problémám nem volt velük, minden kerek volt, és olcsóbb. Most át fogok lépni a Telekomhoz, mert hogy ő is szolgáltat gázt, sőt áramot is. Az előbbinél akár 8%, az utóbbinál akár 5% kedvezményt lehet érvényesíteni. Az áramot már tőlük veszem. A mostanság megjelent hírek után megrengett a bizalmam az Emfeszben, és úgy gondolom, hogy a T egy "kicsit" nagyobb ahhoz, hogy ide jusson. Remélem.
ez nem átverés

tommy11 -

2011.01.06. 15:40:45

Nagyfehérnek igaza van! Azzal a kiegészítéssel, hogy jelenleg nálunk a Tigáz az egyedüli gázszállító, így valószínűleg ő is diktálja a feltételeket. Csak nem gondolja senki, hogy engedni fogja, hogy egy olcsóbb konkurencia átcsábítsa az ügyfeleit...Főleg abból kiindulva, hogy aki át akart térni a Gas.hu-hoz, annak egy horribilis összegű végelszámoló számlát küldtek, hiszen ameddig azt kifizetni nem tudja, a másik cég sem veszi át őket.
Mit veszített?

Nagyfehér -

2011.01.06. 07:59:01

Mit veszített aki az EMFESZ ügyfele volt? Semmit! Közel két évig 8%-al olcsóbban kaptam a gázt a TIGÁZ partnereihez képest. Ezzel talán nem ért veszteség? Most pedig visszatérek a TIGÁZ-hoz. Ennyi a történet.... Mi volt ebben az átb@szás?
Hozzánk is jöttek, meg jópár...

Truckman -

2011.01.06. 07:18:11

...rokonhoz! Én ajtót mutattam, az üzletkötőnek. Még a rokonok, tőlem kértek tanácsot, beleugorjanak-e, avagy ne! Mindet elállítottam a szerződéskötéstől, mert már akkor tudtam, hogy ez 1 nagy átb@szás!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok