Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Különvélemény
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.08.28. 17:05

Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyálazták, végre közreadták a 2011-es népszámlálási adatokat. A KSH adatsora számtalan grafikont, táblázatot és kimutatást tartalmaz. S ezek egyetlen szóvá állnak össze: HALÁL. Essünk túl gyorsan a rettenetes számokon, amelyeket ma vezető hírként közölt az összes hírportál. Magyarország lakossága 2001-hez képest több, mint negyedmillió fővel csökkent. A fogyási tendencia már lassan három évtizedes, ebben igazából semmi új nincs. 

Különvélemény:

Augusztus 16-án adták át Abony városában a 360 millió forintból megépült Piaccsarnokot. A megnyitón elég volt nyitott füllel és szemmel járni és kelni. Sok érdekességet láthattunk a helyszínen, illetve hallhattunk a közönség soraiból. Az első dolog, ami szembe ötlő, hogy a csarnok belül úgy néz ki, mint ami még nem igazán készült el. Megtudtam, így marad. Nem a szerkezet kész üzlethelyiségek, hanem a mennyezet és a falak a csarnokban. Szürkén, hézagosan. 

Különvélemény:
Piac   

A mai napon békés munkavégzésem közepette megcsörrent a telefon. A házi, a vezetékes. Mert rábeszéltek a szolgáltatómnál, hogy ingyen van a csomagban. Kétségtelen, hogy számos előnyét élvezem, az alapszámlám sokkal kevesebb. Vannak azonban árnyoldalai is a dolognak, rengeteg téves és nem kívánatos hívás érkezik hozzánk. Viszont nézzük csak az esetet nagyon pozitívan! Ha nincsen vezetékes telefonom, a mai napig nem tudom meg, hogy megőrült a Birodalom. Szóval, első csörgés után felveszem a telefont kagylóját, illedelmesen bemutatkozom, majd egy szexi hangorgánumú férfi megszólít: „ Tisztelt Állampolgár! „ Húha, mondom magamban, így elsőre: Mit követtem el? Először azt sem tudtam, hogy ez gép-e vagy egy élő ember, aztán ahogyan tovább folytatta mondókáját, rájöttem, hogy géppel állok szemben. A Birodalmi erők küldték, hogy az egyébként cégnéven lévő vezetékes telefonomon keresztül üzenjenek nekem. 

Különvélemény:

Tegnap megvilágosodtam: jelentősen növekedni fog a dohánytermékek eladásából származó összbevétel az országban. Hogy mire alapozom mindezt? Nos, leírom, bár nem egyszerű. Dohányzom. Nem dugiban, nem félve, nem titkosan, csak úgy magától értetődően. Mert megszoktam, a mozdulatot, a szertartást. Egy milis hosszú cigit vásárolok, a lehető leggyengébbet, a mi másnak, a nikotin kemény rabjainak csak hegyi levegő, és kín…. Nem fújom másokra a füstöt, betartom az írott és íratlan szabályokat. Nem buzdítok senkit sem arra, hogy gyújtson rá, különösen nem kiskorúakat vagy gyerekeket. Nem mondom, hogy milyen jó, nem gyújtok rá dugiban olyan helyeken, ahol nem lehet. Csak egyszerűen dohányzom, mert szeretek dohányozni, én ilyen vagyok. Eddig is ott vásároltuk meg a cigimet, ahol most is megteszem. Nem én változtam, hanem a hely maga. Erősen.

Különvélemény:

Az alábbiakban Olvasónk levelét közlöm, változtatás nélkül, teljes terjedelmében. Előtte azonban engedtessék meg nekem is néhány gondolat a tárgyban. Lapinformációink szerint Abony egyébként NEM kap semmiféle állami támogatást azért, hogy ide költöznek sokgyermekes családok. Informátorom ugyanakkor elmondta, hogy Abony sajnos befogadó település. Informális módon működik a rendszer, megkeresi az adott város vezetése nem nyilvános módon az érintett családokat és pénzt ajánlanak fel nekik házra, ha elköltöznek.

Különvélemény:
Abony   

Ismerős ez a  szituáció Önnek is? "  .... "Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk , 3 havonta inkasszóznak ,mert a Bt. Költségeit ha van bevételem, ha nincs, fizetnem kell. De időnként jön 20 ezres parkolási bírság, eladhatatlan zártkerti ingatlanon lévő használhatatlan sufni utáni 40 ezres építményadó, elviselhetetlen telefonszámlák, 3 Ft 50 fillérért vett I phone –ok amik a hűségnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szétesnek) 300 000 Ft-ba kerülnek. Büntetések , 71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla és kocsira felvett 5 éve fizetett frankhitel (amiből még 1 év hátravan) pedig amikor megvettem már 200 000 km volt benne. 

Különvélemény:
MAGYAR   

Milyen szépen fellobogózták Abony március 15-re! Gondoltam magamban és örömmel nyugtáztam ezt a fejleményt, és egyik cikkemben meg is említettem ezt az örvendetes tényt. Az már más kérdés, hogy az úgynevezett Országzászlónál, ahol az ünnepség folyt, nem takarította el senki sem a havat és a lucsokban álltak a megemlékezők, szállingózó hóban, farkosordító hidegben. Aztán másnapra az új Országzászló is megtetszett valakinek, azt ellopták. Ma pedig egyik kedves Olvasónk azzal hívott fel, hogy tudom-e, hogy tegnap milyen nap volt.

Különvélemény:
Abony   

veroniq - 2013.03.17. 18:07

Olvasónk írja, véleményét köszönjük!: A 2013.03.14.-2013.03.15. 3 napos hosszúhétvége. A kielégítően működő médiának köszönhetően, fenti időintervallum az időjárásról, az autóval utazókról a szabályszegőkről a merész kockáztatókról a szükségből kényszerült utazókról a bátrakról az önkéntesekről a katasztrófa elhárítókról szólt, az 1848. március 15.-i forradalom, Nemzeti ünnepünk a megemlékezése napján. Megkell mondanom, hogy a bekövetkezett, krakk a bajbajutott autósok- utasok helyzete zavart az ünnepi megemlékezésben, de szakítottam időt arra, hogy Abony egyetlen fedélalatti rendezvényén megjelenjek a Somogyiban. Ez úton is gratulálok iskola szereplő tanulóinak, rendezőinek.
 

Különvélemény:
Abony   

veroniq - 2013.03.16. 01:49

Kedves, abonyi származású, de már nem Abonyban élő ismerősöm osztotta meg ezt a képet facebook-os adatlapján.... Remek ez a március 15! Minden szempontól. Extrém időjárás, programok elmaradása, katasztófavédelem nem helyt állása, de a nyúl az örök.... Nagyon bízunk benne, hogy Húsvétkor, pár nap múlva már nem ezt a nyulat kell nézegetnünk...... LŐVE

Különvélemény:
Abony   

veroniq - 2013.01.17. 18:45

„ Anya, miért nem büntetik meg a rendőrök azokat, akik leköpik mások kocsiját? „- kérdezte kisfiam az iskolába menet. A reggel tehát számunkra „ remekül „ indult. Miközben kincsem éppen azt számolta, hogy hány darab t betű van egy bizonyos szóban és az hány betűből áll, no meg, hogy mit hány darab t-vel kell írni, egyszer csak a járdán megjelent egy kölyök…. Húzta, cipelte magával, alultáplált testével az iskolatáskáját. Nyilván a Radák úti suliba vánszorgott a kies reggelen. Szokásos, pontosan hozzá illő mozdulatokkal integetett, el sem téveszthettem volna, hogy honnan érkezett….

Különvélemény:
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok