Mi Abonyunk - Egy dohányos naplójából, avagy: Kelj fel és járj!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8066, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.07.09. 14:53

Tegnap megvilágosodtam: jelentősen növekedni fog a dohánytermékek eladásából származó összbevétel az országban. Hogy mire alapozom mindezt? Nos, leírom, bár nem egyszerű. Dohányzom. Nem dugiban, nem félve, nem titkosan, csak úgy magától értetődően. Mert megszoktam, a mozdulatot, a szertartást. Egy milis hosszú cigit vásárolok, a lehető leggyengébbet, a mi másnak, a nikotin kemény rabjainak csak hegyi levegő, és kín…. Nem fújom másokra a füstöt, betartom az írott és íratlan szabályokat. Nem buzdítok senkit sem arra, hogy gyújtson rá, különösen nem kiskorúakat vagy gyerekeket. Nem mondom, hogy milyen jó, nem gyújtok rá dugiban olyan helyeken, ahol nem lehet. Csak egyszerűen dohányzom, mert szeretek dohányozni, én ilyen vagyok. Eddig is ott vásároltuk meg a cigimet, ahol most is megteszem. Nem én változtam, hanem a hely maga. Erősen.

Már nem jöhet be velem egy forró csokira a kisfiam. Az autóban vár, hogy hozzak neki elvitelre. A dohánybolt egy vendéglátóipari egység tulajdonképpen. Mivel azt mondják a TV-ben, hogy be kell csukni az ajtót, nehogy ( juj ) belássanak oda a 18 éven aluliak, kizárom a gyerekemet, míg bemegyek cigiért. Pedig nagyon szereti Laci bácsit. De megérti, a buta és bugyuta felnőtteket. Azt, hogy hoznak barom, értelmetlen szabályokat. Egyre többet. Megbüntetik azt a trafikost, aki nyitva hagyja az ajtót, mert esetleg a 18-as karika alatt lévők megpillanthatják a portékákat. Nonszensz. Pedig van mit nézegetni.

Szilárd meggyőződésem, hogy ennyi gyönyörű, különféle, fogyasztásra csábító, mesebeli csomagolással ellátott fajtaválasztékot, mint most a trafikokban, sehol sem láthattunk korábban. Bámulatra méltó. Ezek után olyan termékeket is vesznek majd, amit eddig nem. Ezek után olyanok is elcsábulnak, akik eddig nem. Én is vettem valamit, amit eddig nem. Tubákot, jó, félét, mert nem tudtam, milyen az. Ánizsos, mentolos. Régen, hajdanán is tubákoltak. Férfiak és nők. Menő volt. Most megint lehet, hogy az lesz….

Hallom ám a remek hírt. Egy 16 éves beépített álvásárló lebuktatott három trafikot. A NAV küldte, adtak neki cigit. Lehet, hogy el volt maszkírozva is kicsit, hogy öregebbnek tűnjön. Ez kivédhetetlen. Az idegenektől ezek után már kérik a személyit az okosabb trafikosok. Most jön a huncutkodás, a különféle hatóságok perverz játéka. Miközben a dohányeladás soha nem látott magasságokba szökell pár hónapon belül…. Mert olyan szépek, olyan jók azok a bizonyos dobozocskák.

Annak idején ötévesen én hoztam a boltból az anyukámnak cigit. Akkor még nyugodtan elsétálhattam, nem kellett félni, hogy bántanak az úton. Fel volt írva a kis listámra a cigi a többi mellé. Elsétáltam érte és sok egyéb más fontos dologgal szépen hazavittem. Eszembe nem jutott sem akkor, sem később, hogy a felnőtteknek való dolgot kipróbáljam…. Ma ezt nem tehetik meg gyerekek. Viszont a „ kedves „ szülő megteheti, hogy viszi neki haza a cigit, meg a szeszt is akár…. Mindent megtehet. Ha meg akarják, megszerzik és ráadásul a tiltott gyümölcs ám a legédesebb…..

Mi ezen töprengünk, jut eszünkbe a cigiről a trafikmutyiról számtalan szebbnél szebb gondolat, ám a Világ halad. Miközben mi ebbe az elterelő hadműveletbe bonyolódunk bele, kiközösít, pellengérre állít, sarokba szorít az EU, meglopnak, nyomorba taszítanak a bankok, kilopják a lábunk alól a maroknyi jó magyar anyaföldet. Elkezdődik a visszaállamosítási hullám, az egészségügy padlón, a tűzoltóságok haldokolnak, az oktatási rendszer elemeire hullva recseg és ropog, a bíróságokon eluralkodik a fekete kéz, a politika, két lábbal tiporják az emberi szólásszabadságot, jogot, a gyerekeink elmenekülnek az országból, mert itt már nem vár szép jövő rájuk. Közben meg a trafikokon vetyengünk, mintha ez lenne a legfontosabb momentum az életünkben. Sokan már csak a közösségi oldalakon élnek, nem beszélnek egymással személyesen, kinyíltak, hiszen nyilvánossá tették magánéletük legapróbb rezdüléseit is, de ugyanakkor bezárkóztak a négy fal közé, egy saját kis világba. Már kimozdulni sincsen kedvük. Sem otthonról, sem pedig ebből az állapotból. Nem szép jövő….. Fájdalmas megsemmisülése ez a magyarságnak. Kedves Olvasó! Ha most teheted, miután elolvastad a soraimat, öltözz fel, kelj fel és járj! Menj el egy Barátodhoz, egy Családtagodhoz, nézz a szemébe, fürkészd arcát, öleld meg a lényeddel. Hidd el, szükséged van rá…… Lőrinczy Veronika
 

Különvélemény:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Ezért fizetik a lakók a súlyadót?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok