Mi Abonyunk - Katasztrófa!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.03.17. 18:07

Olvasónk írja, véleményét köszönjük!: A 2013.03.14.-2013.03.15. 3 napos hosszúhétvége. A kielégítően működő médiának köszönhetően, fenti időintervallum az időjárásról, az autóval utazókról a szabályszegőkről a merész kockáztatókról a szükségből kényszerült utazókról a bátrakról az önkéntesekről a katasztrófa elhárítókról szólt, az 1848. március 15.-i forradalom, Nemzeti ünnepünk a megemlékezése napján. Megkell mondanom, hogy a bekövetkezett, krakk a bajbajutott autósok- utasok helyzete zavart az ünnepi megemlékezésben, de szakítottam időt arra, hogy Abony egyetlen fedélalatti rendezvényén megjelenjek a Somogyiban. Ez úton is gratulálok iskola szereplő tanulóinak, rendezőinek.
De visszatérve a címhez, pár eleminek tűnő, - inkább általánosnak mondanám- tényezőt kiemeljek.
1.Az időjárás jelentős befolyással bír a közlekedésben, mind közúti, mind a kötöttpályás, mind a légiközlekedés területén, ehhez alkalmazkodni kell, a iránytó hatóságoknak, a közlekedés résztvevőinek, egyaránt, ha tetszik , ha nem. A hatóságoknak, szerveknek elsőrendű feladata a preventív intézkedések, feladatok meghozatala , szükségesetén az operatívmódon az intézkedések életbe léptetése. Ha áttekintem, ehhez az állam által létre hozott szervek listáját a BM-től kezdve, akkor megvan minden olyan szerve az országnak, amely egy ilyen krakk bekövetkezése esetén a pusztító hatást jelentősen csökkenteni, elviselhetőbbé lehet tenni a részvevő elszenvedők, és az elhárításban szereplők számára. Általában ezt nevezzük szervezettségnek. Ebben a közlekedők együttműködési készsége is fontos tényező. Lényeges a zűrzavar a pánik elkerülése, ennek érdekében igen fontos a hatást elszenvedők, objektív tájékoztatása, miheztartás véget. Ha a polgárok saját biztonságukról megfeledkeznek akaratlanul- akarva, akkor az Állam nyújtsa feléjük védőkardját, így látom Én.
2. Az Országos Meteorológiai Szolgálat- továbbá OMSZ- ről. Ma már nem levelibéka viselkedése után következtetnek az időjárás alakulására, hanem ez Tudomány, ami a fizikai,kémiai, ismereteken nyugszik,matematikailag számítható, bizonyítható légköri folyamatok,viszonyok, mérések összessége. A mai időjárás előrejelzés bekövetkezésének gyakorisa nem, vethető össze az ezelőtti húsz-harminc év előttivel. Ott tart az ismeret, hogy helyileg képesek a napszaknak megfelelően a várható légköri eseményeket jelezni. A távérzékeléssel legalább 14 nappal korábban már jelezhető egy légköri eseménynek a bekövetkezése, vagy nem bekövetkezése. Az OMSZ csak a várható légköri eseménynek bekövetkezését ajánlásként szolgáltatja, így aki befogadja az jól jár, aki nem az porul jár. Valakinek a hivatalosak közül a kiadott időjárási jelentést komolyan kellene egyszer már venni, - ha tömegeket, országrészt , az emberek óráit, napjait megkeseríti a nemzetgazdaságot pusztítással fenyegeti -, és hathatos intézkedést foganatosítani hatáskörénél fogva. Volt már rá példa egy augusztus 20.-i tűzijáték keretén belül, amikor emberi életeket követelt, az időjárás, az orkánszerű viharban tömegesen szenvedtek sérülést , fákban, épületekben kárt okozva. A vihar a tűzijátékra kíváncsi embereket pánikszerű menekülésre, menedék keresésre kényszerítve csapot le. Előtte 20 perccel az időjárás jelentésben a Budapest r. főkapitány időjárási tanácsadója,ASZ-né Lucia asszonyság jelezte, hogy a orkánszerű vihar a budai hegyek előtt van, egy pár km-re és rövidesen megérkezik az ünnepség színhelyére. Én az interneten is követtem a vihar vonulását. Mindenki meg volt nyugodva a kormány oldalán , hogy a jónépnek a két feltétel közül a „ cirkusz” biztosítva van. Eredmény : A közvélemény a kettő ell. párt felháborodott. Az ell. pártok , egy darabig forrón tartották a témát, majd a lelkesedés szépen lassan elült. A k. pártok pedig fogadkoztak, hogy majd így-úgy, aztán semmi, talán annyi, hogy kivágtak a területen egypár korhadtnak ítélt fát, egy ügyeletes tűzoltót, meg meteorológusokat az állásukból elbocsájtottak.
Gyorsan tudunk felejteni a ránk zúduló események halmazában, mert most is bekövetkezett , az, hogy késve kezdtek cselekedni .Megjött a hó úgy ahogy azt a OMSZ előre jelezte- egy héten át-, majd Csütörtök 14.-én 16 órától a 6-on ,a 7-en , majd 1-en megkezdődött a „cirkusz”, és majd pénteken 15.-én reggel a BM miniszter, meghirdette a szükség állapotot a kérdéses útvonalakon.
3. A közlekedés veszélyes üzem, szokták mondani! ha az időjárás kedvezőtlen hatásaival párosulva adódhat,hogy krízis helyzet áll elő. Egy vezető hiba, vétség ,műszaki hiba esetén a többi közlekedés résztvevőket is veszélybe sodorhatja, ez történt meg, és követelt kettő halálos áldozatott is. Szomorú!
4. Az esemény mellék zöngéi elkerülhetetlenek, ezzel szembe kell nézni akár mennyire is zokon esik valakiknek. Politikai alapon nem kívánok minősíteni.
Én kizárólag a fentiekben leírtak alapján alkotok véleményt, e témakörbe csak.

Különvélemény:
Abony   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Még mindig

Markó Ferenc -

2013.03.18. 19:41:50

közel 15.000 fő elektromos áram nélkül Szabolcsban!

Honvédségi kétéltűek is résztvesznek a helyreállítási munkákban és a "kábeltolvajok üldözésében"!

Parlamentben meg elindult a vádaskodás, hogy ki a hibás?

/Fogjuk rá az időjárásra/


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok