Mi Abonyunk - Porszemek a fogaskerekek között, avagy a Piac gyermekbetegségei
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.08.16. 16:16

Augusztus 16-án adták át Abony városában a 360 millió forintból megépült Piaccsarnokot. A megnyitón elég volt nyitott füllel és szemmel járni és kelni. Sok érdekességet láthattunk a helyszínen, illetve hallhattunk a közönség soraiból. Az első dolog, ami szembe ötlő, hogy a csarnok belül úgy néz ki, mint ami még nem igazán készült el. Megtudtam, így marad. Nem a szerkezet kész üzlethelyiségek, hanem a mennyezet és a falak a csarnokban. Szürkén, hézagosan. Reméljük, ez nem igaz..... Az épület sötét, sajnos világítani kell majd benne nappal is, ami az üzemeltetés költségeit növeli. A sötétségnek tehát ára van, de oka is. Eredetileg annak tetejére, ha Pláza is lett volna, parkolót terveztek. Így felülről nem jut be elég fény az épületbe, sajnos. A tervezőnek a város mintegy 40 milliót fizetett ki, mert vele még a Plázát is megterveztették.

Még nem látni egyértelműen, hogy az árusok honnan és hogyan hozzák be az árujukat. A sok száz kiló dinnyével biztosan nehezen jutnak be. Nem tudni, hogy hol és hogyan árulják majd a tejet, még nem kiforrott a történet. Nincsen még használatba vételi engedély, ezért nem jöhettek be még az árusok, azonban már át kellett adni a határidő miatt a létesítményt. Az érintett őstermelők és árusok nem tudtak az avatón részt venni, tekintettel arra, hogy éppen a régi asztalokon árultak reggel tízkor. Talán szerencsésebb lett volna olyan időpontra tenni az ünnepséget, mondjuk délutánra, mikor ők is jelen lehettek volna. Akár a kulcsot is át lehetett volna nekik adni jelképesen, hiszen elvileg a piac nekik épült, értük van. Boldogan átvágták volna a szalagot is, akár…. Mindez szakma, marketing, protokoll.

Mint ahogyan az is, hogy kinek és hogyan, és ki küld meghívót. Becsülettel számolok be minden alkalommal az ilyen jellegű rendezvényekről, igaz tabuk nélkül teszem meg ezt. Talán nem véletlen, hogy nem kaptam meghívót, sem e- mailben, sem sehogy, legalábbis nem Abonyból nem. Viszont jó hír, hogy mások gondoltak rám, így a Vidékfejlesztési Minisztériumból sok szeretettel meghívtak az abonyi ( ! ) rendezvényre, melyen az államtitkáruk tartott ünnepi beszédet. Sőt, Cegléd is küldött meghívót, onnan a kedvenc sajtós kollégám, és örömmel számolt be, hogy Földi László is jelen lesz. Hát, én inkább nem kommentálom ezeket a dolgokat, csak jelzés értékűnek szántam. A protokolláris cikk született meg elsőként, mely IDE kattintva elérhető.

A kinti mobil asztalokat egyébként gondosan elrejtették a vendégek elől a megnyitón, de megtudtam, hogy azok direkt úgy készültek, hogy csak könnyű tárgyakat, egy ládát se bírjanak el…. Aztán van még más is. Mozgó árusok nem árulhatnak a Piac területén, ki vannak tiltva. Legalábbis a jelek szerint. Ez azt jelenti, hogy nem jöhet a húsos kocsi, de a halas sem, hiába van országos engedélyük az árusításra. Tehát Abonyban, ha most lenne Karácsony, amikor a halnak kis hazánkban igazán szezonja van, nem lehet majd a piacon halhoz jutni….

Ilyen és hasonló gyermekbetegségekkel küzd egyelőre az abonyi új Piac. Merem remélni, hogy hamarosan túljutnak majd minden nehézségen, legyőznek minden akadályt és végre azoknak a megelégedésére fog üzemelni Abony legkisebb „ gyermeke „, akiknek az épült. Sok sikert, és jó árusítást! Én biztosan vásárló leszek! Mert őstermelőink megérdemlik! És Ön?

Lőrinczy Veronika
 

Különvélemény:
Piac   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
tényleg nem igaz....

veroniq -

2013.08.17. 18:58:45

Még péntek du óta nem néztem bele a postaládámba....

Ha nekem is ott van az esemény utáni invitálás, akkor én kérek elnézést...

Ez tényleg nagyon durva fiaskó... {#emotions_dlg.pudency}

Nem igaz !!!

Thomas -

2013.08.17. 13:31:29

Szerintem mindenki kapott meghívót! Nekem is kézbesítette a Posta 2013.08.16.-án 14 órakor! {#emotions_dlg.ops}

!!!

UHUka -

2013.08.16. 22:11:42

Az első képet vadidegen embereknek mutogatva megkérdezni,hogy ön szerint milyen épület ez? Szerintem 80 %-a válaszolná rá, hogy TEHÉNISTÁLLÓ!!!! Ettől még a tesco is jobban néz ki pedig az csak egy gyorsszerkezetes valami!! 360 millió?? Mire??? Egyébként nem kiadó lakásokat terveztek a tetejére? Ha jól elékszem!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok