Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző35363738394041

Itt a tél, tombol a megfázásos időszak is. Sokan tehetetlenül állnak az akár hónapokig is elhúzódó betegség előtt. Számos esetben, ha a megbetegedést kezdetén gyógynövényekkel kezelni kezdjük, enyhíthető annak erőssége. Természetesen komolyabb betegség esetén kell a „ komolyabb „ gyógyszer is, de a gyógynövényeket is mindenképpen érdemes segítségül hívnunk. Növényi eredetű orvosságokat már több mint 2000 éve használunk.

Egészségünk:
Influenza   

Fogyókúra télire

 

Thomas nevű kedvenc Olvasónk kívánságára következzen itt néhány hasznos fogyókúrás jótanács. Igaz, testalkata alapján nem hinném, hogy megjelentek rajta az úgynevezett karácsonyi hurkák, de azért vagyunk páran, akiken igen. Kérem, aki tud ennél biztosabb receptet, ossza meg azt velünk kommentként vagy küldje el azt a szerkesztoseg@miabonyunk.hu címre! Örömmel várjuk....

Ha fogyni szeretnénk, elég, ha minden nap csak egy kicsit változtatnunk étrendünkön. Íme, a legjobb fogyókúrás módszerek egy hetes lebontásban a CNN jóvoltából.

Vasárnap: fotózzuk le, mit eszünk!
Kutatások azt mutatják, hogy ha rögzítjük, mit eszünk, már az is 5 százalékos súlycsökkenést eredményezhet. Fényképezzük le a tányérunkra kerülő étkeket étkezés előtt és után. A felvételekből pontosan látni fogjuk, mennyit eszünk.

Egészségünk:

admin - 2010.12.21. 13:12:31

Negyven éves korig lehetne otthon szülni
Véget ért a szakmai egyeztetés, áprilistól kormányrendelet szabályozza az otthon szülést, amely így hivatalosan részévé válik az egészségügyi rendszernek. Tavasztól megnyílhatnak a születésházak is, a várandós nők terhességük 36. hétéig dönthetik el, hol akarnak szülni. A szülésnél képesített bába, vagy szülész-nőgyógyász jelenléte kötelező lesz, a kórházon kívüli szülést csak 18 és 40 éves kor közötti anyák választhatják. Ha az anya korábban császárral szült, akkor nem választhatja az otthon szülést, ahogy abban az esetben sem, ha erős dohányos, drogfüggő vagy nincs hideg-meleg víz a lakásában.

Egészségünk:

Tegnap két halálos kimenetelű baleste is történt az országban. Megindult a vendégmunkások rohama, így zsúfoltak az utak. Sok fáradt gépkocsivezetővel is találkozhatunk, akik esetleg el is aludhatnak a volán mellett. Tegnap sajnos szemtanúja voltam ennek, mert az előttem haladó román felségjelzésű gépkocsi imbolyogva letért az útról és hatalmas szerencsével úszta meg azt, hogy ne kerüljön az árokba. Ha Önök is elfáradnak, akkor álljanak meg mindenképpen egy kis pihenőre. A nagyobb bevásárló központok környékén is nagy lesz a zsúfoltság és most országosan havazik, csúszósak az utak és köd is nehezíti a közlekedést.

Egészségünk:
Utak   
Baleset   

veroniq - 2010.12.09. 19:25:29

Színtévesztő vagy?

Próbáld ki! 

Itt a teszt:

http://www.szintevesztes.com/pic.htm

 

De mi is az a színtévesztés?

 

A világot öt érzékszervünkkel érzékeljük. Ezek közül legtöbb információt a látás közvetít felénk. (A modern embernél az érzékszervek információ közvetítő szerepe körülbelül így alakul: látás 90%, hallás 5%, tapintás 2%, ízlelés 2%, szaglás 1%.)
Ezért nem mindegy, hogy a látásban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználjuk-e.


Az információvesztés a színérzékeléskor rontja az életminőséget, rontja az információ feldolgozás biztonságát, és ezeken keresztül negatívan befolyásolja a felismerés reakcióidejét.

Egészségünk:
   

Zsolti - 2010.12.06. 12:07:03

Alábbi felhívást egyik Kedves Olvasónk juttatta el szerkesztőségünk címére:

Nagyításhoz kattints a képre!

Egészségünk:
   

Megépült az új Egészségügyi Centrum, de a doktorok beköltözésével kapcsolatban felmerültek kisebb- nagyobb problémák. Mint lapunk azt előzetesen megírta, nem volt kellő mértékű az egyeztetés az egészségügyi dolgozókkal.

Egészségünk:
   

veroniq - 2010.11.30. 10:43:34

Az alábbi cikket a Duna Televízió sajtósai küldték el szerkesztőségünknek.

Papp Magor: “Cápaként úsznak köztünk a külföldi fejvadászok”

Évente ezer fővel csökken az orvosok száma itthon, a drasztikus külföldre áramlás megállíthatatlannak tűnik kormányzati beavatkozás nélkül. A nyugati fizetés negyedéért már itthon maradna a gyógyítók meghatározó többsége, a kezdő orvosok bérét kellene a duplájára emelni a Rezidens Szövetség szerint.

 A nyugati bérek negyedével, nettó kétszázezer forintos fizetéssel már itthon lehetne tartani a pályakezdő orvosokat. Többségük ugyanis itthon szeretne gyógyító tevékenységet folytatni, ha ehhez meglennének a minimálisan elvárható körülmények – nyilatkozta Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. A külföldi fejvadász cégek ugyanakkor mindent megtesznek a magyar gyógyítók külföldre csábításáért.

Nettó kétszázezer forint, a nyugati bérek negyede – ez az a fizetés, amiért már szívesen itthon maradnának a pályakezdő orvosok. Ehhez meg kellene duplázni a pályakezdő doktorok fizetését, amire már akár jövőre is elszánhatná magát a kormányzat, hiszen nem terhelné meg annyival a büdzsét, hogy ne lehetne belevágni – derült ki a Rezidens Szövetség elnökének nyilatkozatából.

Egészségünk:
Orvosok   

tyb - 2010.11.22. 17:54:34

Egy igen kedves gyógymódra leltem az influenza ellen barangolás közben.

Íme a cikk erről (Forrás:Bors)


 

Meglepő tanáccsal állt elő Tihanyi László orvos: naponta két deciliter fehérbor lfogyasztásával védekezzünk az influenza ellen! Az orvos szerint a bor megvédhet a rettegett H1N1 vírustól is.

 

 

 


Tihanyi doktor szerint is hatásos ellenszer a bor

Fotó: Bors

 

 

 

BORKÚRA - Kellemes és hatékony módot javasol az influenza, egyben a H1N1 vírus elleni védekezésre Tihanyi László orvos. A doktor azt tanácsolja, esténként fogyasszunk el két deciliter fehérbort, ami megvéd minket attól, hogy a vírus bejusson a sejtjeinkbe.


– A pácienst nem az alkohol védi meg a vírustól, hanem a fehérborban található értékes anyagok. A borban ugyanis – különösen a rizlingfélékben és a chardonnay-ben – nagyon magas a sikiminsav-tartalom. Ez a sikiminsav pedig a kór egyik legnagyobb ellensége, mert meggátolja, hogy a vírus

Egészségünk:
   
Influenza   

Kedves Olvasónk, Csörnyei Ida írása következik:

Allergia, rémálmok, éjszakai ágybavizelés, dadogás, iskolai nehézségek, hiperaktivitás, agresszió, szorongás stb. olyan fogalmak, amelyek a „problémás” gyermekek szülei számára már jól ismertek, és megoldásuknál a szeretet és az odafigyelés már nem elegendő.
A betegségek és a lelki fájdalmak hozzátartoznak az ember életéhez, de egy gyermek szenvedése különösen megindító. Ilyenkor ösztönösen feltesszük a kérdést: miért történik mindez?

Hogyan fordulhat elő, hogy egy kisgyermek ilyen komoly betegségben szenvedjen? A lehetséges válaszokat a szisztematikus családállítás adhatja meg. Ez a módszer rávilágít, hogy a gyermekek szenvedésükkel is a családhoz tartozásukat fejezik ki. Mindenkit szoros szálak fűznek őseikhez, s egy gyermek egészségi vagy viselkedésbeli problémája a családja iránti szeretetének megnyilvánulása is lehet, illetve múltbéli, rejtett családi események mutatkozhatnak meg benne. Betegségével vagy &

Egészségünk:
   
Első<< Előző35363738394041
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok