Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Citrom-díj
Első<< Előző149150151152153154155Következő >>

veroniq - 2010.11.25. 00:29:41

Nem lesz lomtalanítás????

 

Bár sok jelenlegi képviselő is kampányolt vele, és szerette volna elérni, hogy végre legyen Abonyban lomtalanítás, a jelek szerint a projekt egyelőre várat magára. Lapunk úgy tudja, hogy eddig még az önkormányzat nem rendelte meg a lomtalanítást közszolgáltató cégétől, az ABOKOM Kft-től. Azt nem lehet tudni, hogy mire várnak, hiszen az ősznek hamarosan vége. Úgy tűnik, a lomtalanítást nem sikerült kilobbizni.

 

Viszont kedves olvasónk pár napja felhívott és felháborodottan közölte, hogy éppen most pakoltak ki gyanús elemek a Penny- nél lévő szelektív gyűjtőbe néhány szakadt bútordarabot.  Olvasónk pontosan tudta, melyik házból tolták ki „ talyigán „ a förtelmeket a konténerek mellé. Felhívtam az ABOKOM ügyvezető igazgatóját, Gáspár Csabát, aki értesítette a rendőröket eme „ nemes „ hadműveletről. És láss csodát, reggelre nem voltak ott a szakadt bútorok. Nyilvánvaló, hogy a rendőrök visszavitették a „ szajrét „, mert nem hin

Citrom-díj:
   

tyb - 2010.11.24. 23:39:40

 

Nos, eljött a napja annak, hogy a buszvégállomáson megrongálódott és balesetveszélyessé vált lefolyórácsokat megjavítsák. A különösen balesetveszélyes helyzetről már korábban tájékoztattuk olvasóinkat.http://www.miabonyunk.hu/cikkek.php?cikk=440

Ma reggel több önkormányzati munkás igyekezett (látható sikerrel) kijavítani az egyébként igen rossz állapotú vízelvezető csatorna rácsos fedeleit. Örömmel láttam, hogy nem csak a rácsok kerültek a helyükre, hanem a csatornában összegyűlt több köbméter sarat is eltávolították, biztosítva az esővíz elvezetését.

Citrom-díj:

veroniq - 2010.11.24. 16:47:55

A közelmúltban a MiAbonyunk beszámolt arról Önöknek, hogy felújították az Árpád utcát, de az örömbe üröm is vegyül a lakosság részéről, mert annak minősége hagy kívánni valót maga után. És akkor még szépen fogalmaztunk. Az előző közmeghallgatáson egy lakó felszólalt és kifogásolta az útépítést. A következőket mondta:

„ Nem egységesen építették meg az Árpád utcát, volt ahol 15 cm-re kimélyítették, máshol meg nem. Még a régi aszfalt sem maradt meg alapnak csak a homok. Már most gödrök vannak rajta! Az EU-s pénzek felhasználása mindannyiunk örömére kellene, hogy történjen és nem mindenki bosszantására. Nem értem én ezt, bizonyos helyeken még kocsibeállót is csináltak, máshol meg nem. Sőt parkolókat is kialakítottak. Mi lesz az árkolással? Ez csak ötletszerűen történt. Van olyan, ahol végig kiárkoltak, 21 méter hosszon, és a ház az utcafronton van. Minek? A tervét nagyon szeretném megnézni ennek az egésznek. Én nem hiszem, hogy ezt így tervezte volna a tervező. Kizárt. Ha meg mégis, akkor nagyon nagy baj lehetett a szaktudással. „

Romhányiné Dr. Balogh Edit válaszában elmondta, hogy a város önerőből és nem EU-s pénzből építette meg az Árpád utat, pontosan azért, hogy segítsen a lakosságon. „ A hullámzást megpróbáltuk megszüntetni, ez csak egy útjavítás volt. Sajnálom, ha nem egyforma elbírálás alá estek a házak. Az árkok valóban nem lettek összekötve, olyan, mintha bele lenne kapkodva. Igaz, ezek szikkasztó és nem vízelvezető árkok. „

Arról nem szólt a fáma, hogy a hibákat valaha kijavítják-e, vagy, hogy meddig marad ez így.

Citrom-díj:
EU   
Utak   

tyb - 2010.11.23. 22:49:41

Gratulálok, Szabó úr, az utóbbi három hétben nagyon sokat javult a memóriája. Elnézést, de nem Szabó vagyok, hanem Kovács. - Na látja…!

 

 Csőtörés van egy orvos villájában. A doki telefonon hívja az ismerős csőszerelőt: - Azonnal ugorj kocsiba, csőtörés van nálunk, a pincében már minden úszik! - Nem mehetek, tudod hogy ünnepelünk. Itt vannak a gyerekek, az egész rokonság, hívjál valaki mást. - Bezzeg mikor beteg valaki a családodból, mindig engem hívsz, és én mindig szó nélkül indulok.- Igazad van, már jövök is. A csőszerelő megérkezik, kinyitja a pincébe vezető ajtót. A harmadik lépcsőfokról bedob a vízbe két aszpirint és így szól: - Ha hétfőig nem apad le, hívjál újra…!

Citrom-díj:
HUMOR   

Leírom és remélem az olvasóknál is ugyanúgy kicsapja a biztosítékot, mint nálam.

 

A vadaspark körüli ingatlanokra nem csak a tolvaj, de az egyedül élő elszegényedett lakosságra még az ingatlanjaikat kicsaló ….. bűnözők is rettegésben tartják a környéket. Minap történt az illetőt nevezzük áldozatnak, mert ha nevét leírnám, csúnyán elbánnának vele. Tehát megszólítom az áldozatot és beszélgetni kezdünk s az alábbit panaszolja, szomszédságába lakott egy ……, aki azzal a kéréssel fordult hozzá, bajban van és szeretne kölcsönt felvenni és szüksége lenne az alá írására. Szerencsétlen nem olvasta el az okiratot így nem tudhatta: otthona eladási szerződését írta alá. Majd ez a kis ……. két izomagyú …….. nap, mint nap megvereti, nehogy eszébe jusson a hatóságokhoz fordulni. Megjegyzem nem Ő él egyedül ebben a terrorban.

Citrom-díj:
   

Mégsem kistérségi a centrumunk?

Citrom-díj:

veroniq - 2010.11.20. 17:51:15

Az önkormányzati közmeghallgatáson felszólalt egy idős úr és elmondta, hogy nagy bajban van, mert a Szelei út 8. alatt lévő háza vízben áll, mióta a szomszédban parkolókat építettek és megemelték a járdaszintet. „ A szomszédaim mintegy 40 cm-el megemelték a járdájuk szintjét és odafolyik a víz a házunkhoz. Ez nem volt így korábban, de most, amikor a nagy esőzések voltak, előfordult, hogy 20 cm-es víz állt a fal tövében. Beszéltünk róla, ezt már többször is jeleztem, de nem történt semmi.

 

Mondták nekem, hogy rendben, igazam van, elvezetik a vizet, de szeretném megkérdezni, hogy mikor? Hogy lehet egy ilyen parkolóra egyáltalán engedélyt kiadni? „ Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester tájékozottnak tűnt a tárgyban, mert azt mondta, hogy igen két kiemelt járda közé ékelődött be a bácsi háza. A polgármester azonban nem ígért azonnal segítséget. A mellettem ülő Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója jól felírta a noteszébe a házszámot, és gondolom segíteni

Citrom-díj:
Belvíz   

veroniq - 2010.11.20. 13:22:16

 

Mondták el többen is az előző közmeghallgatáson. Ez Abony több részén is így van, de most egy igazán frekventált területen elhelyezkedő gyalogjáró érdekében szólaltak fel a lakók.

Citrom-díj:
Az alábbi levelet küldték el a lakók az érintetteknek és várják a választ, valamint a megoldást...

Kerektó dűlő lakói, Abony

                    Tárgy: Panasztétel és segítség kérése


Abony Város Önkormányzatának képviselő testülete
Dr. Romhányiné Balogh Edit polgármester asszony
Dr. Németh Mónika jegyző asszony részére

Tisztelt Címzettek!

Elkeseredésünkben fordulunk Önökhöz, bízva szíves közreműködésükben és segítségükben. Összesen három dűlő van a Kerektó nevű „ városrészen „. Mi az úgynevezett Kerektó dűlő 3-ban lakunk. Összesen mintegy ötvenen élünk itt, ebből 12 fő idős, nyugdíjas és ugyanennyi a kisgyermekek száma, köztük csecsemők is vannak. Több ok miatt is méltánytalannak érezzük helyzetünket és az egyenlő bánásmódban való részesítés lehetőségét szeretnénk kérni Önöktől. Igény esetén nagyon szívesen látjuk Önöket egy helyszíni szemlén, hogy így is megmutathassuk azokat a körülményeket, melyekkel nap mint nap szembesülünk és együtt

Citrom-díj:

veroniq - 2010.11.19. 12:16:47

Képek a rettenetről ITT megtekinthetők!

Rettenetes képek erről a galéria menüpontban!

 

Iszonyatos, emberhez nem méltó körülmények között éltek a lakók az úgynevezett Cédulaházban. Ki abonyi horror ismét. Az épület a Nagykőrösi út végén, Törtel irányában, a Vásártérnél található és önkormányzati tulajdonú. Önkormányzati szociális bérlakásként működött egészen a közelmúltig. A lakók nem régen költöztek ki innen. Most az ABOKOM szállítja el innen a szemetet. A közhasznú munkások szájmaszkban dolgoztak bent az épületben, ami nem is csoda...

Citrom-díj:
   
Mocsok   
Első<< Előző149150151152153154155Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok