Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Citrom-díj
Első<< Előző149150151152153154155

Abony egyik óvodájában a gyermekek élete nem csak játék. Szomorú anyuka közölte lapunkkal felháborodottan, hogy minden reggel azzal indul a napjuk, hogy hosszú hajú kislányainak haját tetű megelőzésére szolgáló drága szerrel kezeli. Erre azért van szükség, mert a másik csoportban van olyan kisgyermek, akinek a hajában nyüzsögnek a tetvek, de nem tudnak vele mit kezdeni az óvó nénik, mert úgy tudják, hogy az érvényben lévő jogszabályok szerint a tetves gyerek nem küldhető haza az oktatási intézményből, mivel az diszkriminációnak, azaz megkülönböztetésnek minősül. A szülők és az oktatási intézmény dolgozói kiakadtak. Annak a jogszabálynak próbáltam utánajárni, hogy melyik is az, amelyik előírja ezt.

Dr. Tóth Katalin gyermekorvos a védőnőkhöz irányított, akiknek a hatásköre ebben az intézkedés, de őket ma már nem értem el. Az ÁNTSZ-t is felhívtam, de ott azt mondták, hogy ma 13 órakor már nem tudnak segíteni nekem, telefonáljak kedden, mert akkor bent lesz az a kolléganő,

Citrom-díj:
   

 

Abonyban a civil és sportszervezetek támogatása már öt éve összesen tízmillió forint. Idén kétmillió forintot ebből az összegből tartalékalapba helyeztek, aminek a pályázati kiírása a mai napig nem jelent meg. A szervezetek, egyesületek képviselői érdeklődtek is a helyi önkormányzatnál, hogy mikorra várható az újabb támogatás. Ott, legnagyobb megdöbbenésükre azt az információt kapták többen is, hogy nem kapnak több pénzt, mert azt elvitte a belvíz. Erről a mai napig hivatalos tájékoztatást nem kapott egyikük sem. Mi az alapja mindennek? A MiAbonyunk utánajárt.

Nos, valóban történt átcsoportosítás, jelenleg a civilek pénze tényleg a „ belvízben van „. Viszont lapunk úgy tudja, hogy novemberben várható újabb költségvetés módosítás, mert megtalálták a forrást arra, hogy mégis kaphassanak még pénzt a civilek. Mindez azért nagy baj, mert más önkormányzatoknál az abonyinál jóval többet költenek a sportra és egyéb civilekre. Ez az összeg a környező, hasonló városok

Citrom-díj:

miabonyunk - 2010.10.28. 23:47:17

A mai képviselő testületi ülésen három autó parkolt az önkormányzatnál ott, ahol egyébként nem lehet. Azaz TILOS. Lapunk úgy tudja, hogy van köztük olyan autó, mely képviselő tulajdona. Úgy értesültünk, hogy nem kaptak büntető cetlit azok, akik délután négytől este fél tízig tiltott helyen álltak.

Citrom-díj:

miabonyunk - 2010.10.26. 18:45:18

Citrom-díj:

Egy kabátlopás szégyenteljes históriája

Szomorúan és mélységesen felháborodva hívott fel a mai napon az egészségmegőrző központ egyik munkatársa és arra kért, hogy mindenki okulására írjam meg annak a kabátlopásnak a történetét, ami a közelmúltban történt Abony egyik köztiszteletben álló gyermekorvosával.

Dr. Homoki Ildikó bőrkabátját a rendelési idő alatt, a háta mögül tulajdonította el az a személy, akinek a kisgyermekét éppen gyógyítgatta a doktornő.

Kollégái mélységes felháborodásuknak adtak hangot az ügy kapcsán és szégyenteljesnek érzik, hogy már itt tartunk! Az eset pénteken történt, feljelentést az ügyben nem tettek. Szerencsére iratok vagy mobil telefon nem volt a bőrkabátban. Az esetet azért írtuk meg Önöknek, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy nagyon vigyázzanak értékeikre! Mert már tényleg itt tartunk. A kisgyermekek gyógyítására az életét áldozó gyermekorvost lopja meg az, akinek éppen segít…. A történet ennyi és nem mese.

LŐVE

Citrom-díj:

miabonyunk - 2010.10.19. 21:06:36

Vannak, akik példás rendben tartják házukat, portájukat és annak környékét, de ennek ellenére nem a kukába, hanem a szemben található zöldfelületre viszik szemetüket, méghozzá rendszeresen. A Magyar Benigna utca lakói ezen fel is háborodtak, nem is kicsit. Szerkesztőségünket hívták, hogy fényképezzük meg Önöknek, hogy mi is folyik itt.

Mint megtudtam, elég rafinált módon szemetelnek a kedves lakók, hiszen el is rejtik a „ susnyásban „ a háztartási hulladékot. Azért egy szemétkupacot sikerült fellelnünk. Íme….

LŐVE

Citrom-díj:

miabonyunk - 2010.10.18. 21:16:56

Nem ismeretlen a lakosság előtt az a tény, hogy időről időre hol itt, hol ott elmegy a közvilágítás a településen. Most immár hetek óta a városközpont setét, akár az éjszaka. Felháborodott Olvasónk fordult hozzám, aki elmondta, hogy már többször próbálkozott az áramszolgáltatónál, de nem járt sikerrel. Ott azt a választ kapta, hogy csakis az önkormányzat rendelheti meg a közvilágítási hiba kijavítását. Mint megtudtam, Olvasónk többször szólt már az önkormányzatnál az illetékeseknek, de továbbra is maradt a setétség.

Másik Olvasónk azt mondja, egyszerűen nem is érti már ezt az egészet, hiszen az E.ON hibaelhárító autóját többször is látta a Városkapunál ácsorogni nap közben és akkor minden esetben azt gondolta, hogy most aztán végre megszerelik és lesz fény. De nem lett. Pedig az abonyiaknak is joga van a fényhez, az éjszakai világításhoz, mely a közbiztonság záloga is egyben. A városközpont elsötétülése pedig rossz fényt vet Abonyra. Vajon mit gondolnak a városon

Citrom-díj:

miabonyunk - 2010.01.14. 23:20:48

TESCO-s élményeim

 

Koldus, ahogyan megszokhattuk már… Kéreget a parkolóban. Kajára kéne neki. Tescos sapiban van… Bizonyára ő lehet a reklámember. Aki itt dolgozik, így jár, gondolom magamban. Párom felajánlja kefírjét, hátha tényleg éhes. Nem kéri… „ Kefirt egy alkoholistának?” Mondja elszörnyülködve. „ Igen, én az vagyok! „ A hajléktalan csöves cigit kunyiz tőlünk, kap egy szálat. Ekkor veszem észre, hogy nincs egyedül. Én nem láthattam az autó takarásában a kutyust. Gyönyörű jószág, ébenfeketén csillog a szőre, jól táplált, jó ápolt. „ Már három éve vagyunk együtt, ő vigyáz rám. „- mondja a gazdi. Pózolnak a fényképezőgépnek. Meghatódunk, de nem annyira, hogy pénzt is adjunk neki, mert ismét kér. Ez a mai magyar vérkomoly valóság. Budapesten történt.

 


                                               Kilopják a százasokat!

 

Először azt hittem, hogy rossz üzletet csináltam. Nem volt százasunk és nagyfiammal elkértük a  kocsit egy marék apróért m

Citrom-díj:
   

miabonyunk - 2010.01.07. 22:52:21

 

 

Megérkezett a hó Abonyba is. A tegnapi napon több közúti baleset is történt a környéken, így például a ceglédi körforgalom közelében is. Budapest irányából városunk felé haladva megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a hirtelen, de bizonyára nem váratlanul megérkezett égi áldás különösebb gondot okozott a közútkezelő társaságnak, hiszen több helyen egyáltalán nem sózták az útpályát és a havat sem kotorták le róla. Ilyen volt a negyvenes út bizonyos szakasza is. Abonyba érve látható volt, hogy az ABOKOM gépe serénykedik. A havas helyzetre azonban nem tudnak maradéktalanul gyógyírt ők sem. Egy szerződés rögzíti azt, hogy melyik utcákat kell takarítaniuk. Kollár Péter ügyvezető lapunk kérdésére elmondta, hogy összesen két gép áll rendelkezésre a feladatok elvégzésére és kéri a lakosság türelmét és megértését a hóhelyzet kapcsán.

 


Kollár Pétertől megtudtam azt is, hogy minden utcát letolólapoztak, mely a szerződésben benne van. Tökéletesen tisztára takar

Citrom-díj:
   
Első<< Előző149150151152153154155
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok