Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Szemét"
Első<< Előző2345678

veroniq - 2011.01.28. 17:34:58

Már körbevette a víz a létfontosságú létesítményt

Rendkívüli gondokkal küszködik manapság a kétpói hulladéklerakó. A térségben felgyülemlett belvíz már-már a létesítmény működését veszélyezteti. Romhányiné Dr. Balogh Edit erről a tényről nem tájékoztatta Abony város képviselő testületét annak ellenére sem, hogy ő is tagja a REMONDIS Kétpó Kft. felügyelőbizottságának. A hír szerdai, a képviselő testületi ülést csütörtökön tartották. Napokon belül akár üzemi kényszerleállás is bekövetkezhet a kétpói hulladéklerakóban.

 

Amennyiben a belvíz eléri az elektronikusan működtetett mérlegelő rendszert, illetve az üzemi útrendszert, úgy nem tudni, hová kerül 24 település közel 224 ezer lakosának szemete. Jelenleg a létesítményt üzemeltető Remondis Kétpó Kft. és a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei igyekeznek a felmerült problémát megoldani.

 

Minderről a www.szoljon.huszámolt be, beküldő: Markó Ferenc

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.18. 19:52:41

Az alábbi történet Cegléden történt, a www.panorama.hu -n jelent meg, és a lakosok írták:

Tisztelt Szerkesztőség!

A Reggel utca felháborodott lakói nevében írom ezt a levelet. Az utca játszóterén ugyanis „középkori” állapotok uralkodtak el, nem látunk más kiutat, mint a nyilvánosság előtt szóvá tenni a problémát. Délelőtt a hajléktalanok, lumpen elemek a játszóteret és környékét használják WC gyanánt és tartózkodási helyül, itt isznak, kiabálnak. Ha mi, lakók szólni merünk, akkor jobb esetben csak trágárságokat kiabálnak ránk, rosszabb esetben fenyegetnek, vagy kést rántanak elő. Délután pedig megjelennek a diákok is, ők is italoznak, verekednek, szétverik a padokat. Mások viszont a Kossuth Ferenc utcából idehordják a kutyájukat dolgukat végezni, hiába szólunk, hogy ne szennyezzék más környezetét, nincs hatása.

Sok lakónak van gyereke, unokája, de nem tudjuk levinni a gyerekeket a nekik készült játszótérre, mert olyan állapotok uralkodnak, ami felfoghatatlan. Lehetetlen, hogy ne lehessen semmit se tenni a lakosok érdekének védelmében.

Citrom-díj:
Szemét   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.17. 10:46:37

A mai napon nagy örömmel vettem észre, hogy mégis, illetve megint vannak közhasznú munkásaink, akik többek között Abony köztisztaságáért felelősek. A négyes út mellett baktattak hatan, kettejüknél két nagy kukás zsák. Kellemesen beszélgettek, mind férfiak voltak. Új arcok, akiket eddig még nem láttam a köz érdekében dolgozni. Némelyikükön sárga mellény volt, kezükön gumikesztyű. Időnként lehajoltak a lakosok által elhajintott szemétért. Munkájuk hatékonyságával kapcsolatban ezek után enyhén szólva is vannak kételyeim, de az biztos, hogy szükség van rájuk. Kitartást és jó munkát kívánok minden közhasznú munkásnak. Az újaknak pedig üdv a fedélzeten! Lőrinczy Veronika

Közélet:
Szemét   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok