Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Szemét"
Első<< Előző2345678Következő >>

matek - 2011.05.23. 01:58:18

A Fergeteg Triatlon SE a te szedd hulladékszedési akcióban 19 fővel vett részt május 21-én 9:00-tól.

Területük az edzéseik útvonala: Újszivási út, Vadászház felé vezető út, Kis Mihály-tó környéke, Táborhegydűlő 4-es leálló részén.

Összesen 26 egész zsák szemetet szedtek az abonyi triatlonosok.

 

További képek a Ferfeteg Triatlon SE honlapján

Közélet:
Szemét   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.12. 14:14:45

Te SZEDD mozgalomra hívják az intézményvezetőket.

 

Úgy látszik, nem csak a pártok, civil szervezetek, hanem egyre többen szeretnének tenni azért, hogy tiszta szép helyen éljünk.

 

Na akkor hajrá!

 

Nagyításhoz katt a képre!

Közélet:
Szemét   
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.26. 15:20:23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galéria megtekintéséhez klikk IDE.

 

Vége a Zoltán úti rémálomnak. A Vak Bottyán út és a Zoltán út sarkán illegális szemétlerakót alakítottak ki ismeretlen tettesek. Már hosszú hónapok óta szúrta a szemét a lakosságnak, az ott lévő sok szemét. Mint ahogyan lapunk is megmutatta, katasztrofális, szégyenteljes állapotok uralkodtak a területen. Végül a helyi FIDESZ szervezet volt az, amelyik a munka frontjára lépett és az ABOKOM konténere segítségével kitakarították a területet.

 

A feladat elvégzése nem volt egyszerű, hiszen szabályosan bozótot is kellett irtani, mert az elvadult növényzet is gondot okozott a magára hagyott telken. Pontosan senki nem tudja, hogy ki és honnan vitte ide a töménytelen mennyiségű lomot, amely rendkívüli „ fajtagazdagságot „ mutatott. Háztartási szemét, építési hulladék, de még állati tetem is volt itt. A maradékot szépen elégették. A dologban az volt a plusz, hogy a közelben lakó romák is megérkeztek és segítségükre siettek a dolgozóknak. Ezt ők sem bírták ki tettek nélkül.

Közélet:
Szemét   
FIDESZ   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.25. 10:36:07

2011. március 26-27-én szemétszedés lesz Abony Nagyjárás külterületén! 
 
Gyülekező reggel 9 órakor a nagy erdőnél. A régebben már bemutatott szemétlerakóhelyeket fogjuk felszámolni az ABOKOM segítségével. 
 
Hosszú várakozás után remélhetőleg már jó időben és nem hóesésben, esőben vagy sárban dagonyázva végre az ígéretünket teljesíthetjük, hogy a szeméttől megtisztítjuk a Nagyjárást. Várunk mindenkit aki szeretne tiszta környezetet maga körül! 
 
Javaslom, hogy hozzon magával mindenki villát és kesztyűt. Remélem sokan leszünk. Az ABOKOM Kft. is biztosítja a technikai feltételeket. Mindazokat várjuk, akik szeretnének tenni környezetünk tisztaságáért!
 
Mészáros Lászlóné, Jobbik Magyarországért Mozgalom abonyi alapszervezetének elnöke
Közélet:
Szemét   
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.21. 22:05:06

 

Galéria megtekintéséhez klikk IDE.

 

Abonyban a városközponttól pár száz méterre, az új egészségügyi központhoz pedig még közelebb elképesztő állapotok uralkodnak. A mocskok kertjét mutatom be Önöknek. Az arra lakók közül páran álldogáltak ott, mindaddig, míg észre nem vették, hogy jövök és fényképezni is fogok…. Mindenféle kommentár helyett, íme, a MiAbonyunk most Icus kérésére bemutatja Önöknek, hogy milyen a Vak Bottyán út egyik rémséges sarka! Én úgy tudom, hogy közeleg a megoldás. A Jobbikos hétvégi szemétszedési akciókor elviszik ezt a fertelmet is, csak azt nem értem, hogy eddig miért nem volt képes intézkedni az önkormányzat… Tán a patkányokat várták???

 

LŐVE

Citrom-díj:
Szemét   
 21 Hozzászólás    

Truckman - 2011.03.01. 16:55:06

Ma valami furcsát találtam a Postaládámban! A rengeteg mit sem érő, még gyújtóspapírnak sem használható multik prosijai mellett, valami zsákfélékre is bukkantam!

Mint arra a későbbiekben rájöttem, ez az az ÖKOprogram, miről más sok mindent hallottam!

Örömmel töltött el, ahogyan olvastam a mellékelt tájékoztatójukat, hogy a szemetet gyűjtsem szelektíven! Eddig is azt tettem, csak el kellett vinnem a gyűjtőszigetekre, a konzveresdobozt, mik főleg a macskáink eledel "tartója", a sok- sok papírt, amiket az istenverete multik nap mint nap tömnek a postaládámba, stb...

Szóval ezek szerint már nem kell elvinnem, mert ahogyan a tájékoztatóban olvasható "házhoz jönnek"!  A zsák, maga 60 literes űrtartalmú, tehát nem nagy, de ahogy az a tájékoztatóban áll, nyugodtan pótolható,- ha több a szemét, a háztartásban- sima, de mi lényeg, átlátszó zsákkokkal! A mellékelt tájékoztatón szépen le vannak írva annak elszállítási idejei, módjai! Természetesen ingyen! A zsákokat pótolják minen elszállítás után!

Egészségünk:
Szemét   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.02.12. 09:27:28

 

"2011 az erdő éve! Erdeink értékeiről, környezetünk, földünk klímáját meghatározó hasznosságáról már az általános iskolában is tanulhatunk. Ezért is elképesztő az a gondatlanság, amellyel értékeinket kezeljük.

Rousseau híres mondását Vissza a természet(be)hez, néhányan szó szerint értelmezték, félre. Az abonyi öreg erdő közéleti színhellyé változott az utóbbi időben, illegális hulladéklerakók mellett állandó „munkások” is benépesítették a területet, kábeltolvajok és fakitermelők, használt elektromos készülékek feldolgozói rendszeresen látogatják az erdőt. A kemény fizikai munka mellett szórakozásra is nyílik lehetőség, legalábbis erre utal számtalan mennyiségű használt óvszer.

A helyi Jobbik szervezet ezért gyámsága alá veszi a területet és az erdészet szakembereivel összefogva kitakarítja a területet! A Zöld Válasz Mozgalom is felajánlja segítségét az erdő eredeti állapotának visszaállításához."

A cikk és a kép forrása: www.zoldvalasz.hu

Közélet:
Szemét   
JOBBIK   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.02. 17:51:46

Az előző testületi ülésen az ABOKOM is beszámolt a tavalyi év hulladékgazdálkodási adatairól. Ebből érdekes számok derültek ki. 2010-ben összesen a három gépkocsijuk 4.323.200 kg szemetet szállított be. A 11 szelektív gyűjtőszigetről 1.800 konténert ürítettek. 2010. novemberéig szelektíven gyűjtött hulladékból 18.805 kg PET palack, 26.980 kg üveg és 14.482 kg papír került értékesítésre.

 

LŐVE

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.01. 15:55:35

 Egedy bekérdezett

 

Dr. Egedy Zsolt, a FIDESZ helyi képviselője az előző testületi ülésen rákérdezett arra, hogy mi a helyzet a Belső erdő dűlő hulladékszállítási gondjaival. Mint megírtuk, erről a területről senki sem gyűjti össze a szemetet, pedig mintegy 80 ember lakik ott. Oda egyáltalán nem jut el a hulladékszállító jármű. Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója elmondta, hogy sajnos valóban nem történt előrelépés a szeméttel kapcsolatban. Annak ellenére nem, hogy a lakosok aláírás gyűjtést kezdtek és segítséget kértek több témában is. Mint kiderült, az ABOKOM felé nem ment megkeresés ez ügyben, viszont lapunk úgy tudja, hogy a lakók a kérelmet a polgármesternek címezték, aki azóta nem adta tovább a kérést. Gáspár Csaba azt mondta, hogy a problémát meg fogják oldani, de, hogy mikor arra nem tett ígéretet. „ Valóban ki kell dogozni erre egy rendszert, a közeljövőben megteszem! „- mondta el Gáspár Csaba.

 

LŐVE

Közélet:
Szemét   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.01.30. 19:04:30

Már Újszilváson is házhoz mennek a szelektív hulladékért.
Részletek Újszilvás község honlapján.

Melyik a jobb megoldás, ez vagy a nálunk alkalmazott gyűjtőszigetes?
Mindenki döntse el maga.

Külvilág:
Szemét   
 3 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok