Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "NAV"
Első<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2014.07.23. 10:52

Az eset ugyan nem abonyi, de szeretném felhívni a figyelmet ezzel a cikkel is a lebukás veszélyeire! Figyeljetek abonyi kocsmatulajdonosok!- Online pénztárgép buktatta le a zsebre dolgozó pultosokat -  Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre  dolgoznak. Az ellenőröknek gyanús lett, hogy a csepeli sörkimérésből feltűnően rapszodikusan érkeznek  a forgalmi adatok az online pénztárgéprendszeren keresztül. A gyors, egymás utáni értékesítéseket újból és újból hosszú, forgalommentes időszakok követték.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.14. 14:45

Rovatunkat a KLB Könyvelőiroda támogatja.- Az utóbbi napokban több sajtóorgánum is foglalkozott furcsa ellenőrzésekkel és bírságokkal, amelyeket egyes vállalkozók a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tulajdonítanak. A leírtak alapján  egyértelmű, hogy ezekhez semmi közük a NAV munkatársainak, az állítólag megtörtént esetek egyetlen részletükben sem azonosíthatóak az adóhivatal revizorainak jogszabályban  meghatározott ellenőrzései gyakorlatával.
 

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.30. 10:29

Április 30-áig mintegy 77 ezer fővárosi és Pest megyei magánszemély kapja kézhez személyes bevallási ajánlatát a NAV-tól. Az egyre népszerűbb egyszerűsített bevallást  csak akkor kell visszaküldeni az illetékes adóigazgatóságnak, ha az adatok nem  egyeznek, más esetben nincs további teendő. Évről-évre egyre többen bízzák a NAV-ra személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítését, az  idén 84 329 (az előző évhez képest 8 százalékkal több) fővárosi és Pest megyei
magánszemély nyilatkozott úgy, hogy az egyszerűsített adóbevallást választja. Közülük 7 410 adózónak nem készíthetett bevallást a NAV. Az elutasításra leggyakrabban (5 377 esetben) az adóköteles jövedelmekre vonatkozó kifizetői (munkáltatói) adatszolgáltatás hiányában került sor.

Gazdaság:
NAV   
KLB   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.28. 14:40

A keleti konyhát kedvelők körében népszerű, fővárosi éttermekben öt hatóság  szakemberei egyszerre tartottak ellenőrzést. A tizenhat vendéglátóhely felében jelöletlen vagy kétes eredetű élelmiszerekre, több helyen pedig súlyos higiéniai hiányosságokra  bukkantak az ellenőrök.  A főváros kelet-mediterráni ételeket kínáló éttermeiben tartott nagyszabású ellenőrzést a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH),  valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akcióban – a Készenléti  Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak bevonásával –
összesen 66-an vettek részt.

Közbiztonság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.11. 15:34

Hamarosan minden Magyarországon működő bank csatlakozik az adóhatóság elektronikus rendszeréhez. Így egyre több számlákhoz férhetnek hozzá, hogy aki nem fizeti a köztartozást, annak leemeljék a számlájáról. Már most évi 15-16 milliárd forintot hajtanak be ilyen úton a lakosságtól - írja az fn24.hu. A NAV elektronikus rendszeréhez eddig 156 pénzügyi intézmény csatlakozott. A művelet célja, hogy ha egy magánszemélynek van köztartozása, akkor azt az adóhatóság inkasszóval be tudja szedni. Az sem feltétlenül akadály a behajtásnál, ha a számlánk mínuszban van.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.29. 19:56

Idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket. A NAV honlapján elérhető kalkulátor segítségével könnyen kiszámítható, hogy 2014-ben mennyivel marad több pénz a családi kasszában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok) elérhető családikedvezmény-kalkulátor segítségével egyszerűen kiszámítható, hogy 2014-től a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedvezményhez juthatnak a családok.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.21. 15:46

Nem túl hízelgő dolog miatt szerepel Abony ismét az országos hírekben, mert a Piac és Profit arról számolt be, hogy három abonyi vagyonvédelmi vállalkozás is olyan mérvű adóhátralékot halmozott fel, ami meghaladja jócskán a 100 millió forintot. 

Gazdaság:
NAV   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.07. 11:56

A NAV által közzétett elemzés szerint a Ceglédi kistérség lakosai nagyon keveset keresnek a megyei átlaghoz képest, csak a Nagykátai statisztikai kistérségben élők isznek haza ennél is kevesebbet. Nálunk az átlag a kimutatás szerint egy év alatt 1.715.000 forint bruttó fizetés. Megmondom őszintén, ismervéna  helyi viszonyokat, még ezt is sokallaom. A egész megyében egyébként a nagykőrösi lakosok keresik a legkevesebbet. Íme, a NAV táblái. 

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.30. 23:58

Rovatunk támogatója a KLB Kontír Bt.- Felhívjuk az alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek (civil szervezetek) figyelmét arra, hogy amennyiben számítanak a személyi jövedelemadó 1%-ára, de köztartozásuk van, azt 2013. július 31-ig, továbbá a 2013. augusztus 1-jétől esedékessé vált köztartozásukat az esedékesség napján rendezniük szükséges!

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.13. 09:12

Olvasónk szólt, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal ellenőrei megérkeztek Abony településre és jövedéki adó köteles termékek ellenőrzését végzik. Jelenleg az ellenőrök éppen a Futós Sörözőben, a Kécskei úton tartózkodnak! Vigyázzanak magukra, legyen minden a legnagyobb rendben. Büntetésmentes, szép napot kívánunk mindenkinek sok szeretettel!

Közbiztonság:
NAV   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok