Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "NAV"
<< Előző1234567Következő >>

admin - 2015.01.28. 17:18

 

(MTI) - A NAV hivatalos weboldalához a megtévesztésig hasonló oldal jelent meg az interneten - figyelmeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

    Aki a hamis NAV-honlapot használja bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok és információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a "nav" mellett nem szerepel a "gov.hu" tartomány megnevezése - hívják fel a figyelmet.
Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket - szögezte le közleményében az adóhatóság, de azt is hozzáfűzte, hogy az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett bármely más weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért a NAV nem vállal felelősséget.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.01.27. 15:34

 

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.01.19. 15:05

 

 (MTI) - A pénztárgépeket a jogszabály szerint minden évben felül kell vizsgálni, közeleg az elsőként bekötött online kasszák éves, kötelező felülvizsgálatának határideje - hívta fel a figyelmet a Laurel cégcsoport hétfőn.

    A pénztárgépeket forgalmazó társaság közölte: miután már 2014 első felében is üzemeltek online kasszák, a tulajdonosoknak figyelniük kell, hogy mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelező szervizt, akár egymillió forint mulasztási bírságot is kaphat.
    Az éves felülvizsgálat során a szerviz ellenőrzi, hogy történt-e illegális beavatkozás vagy ennek kísérlete a pénztárgépen. Szükség esetén kicserélik az adóügyi ellenőrző egység (AEE) akkumulátorát is, vagy ha betelt az adóügyi memória, akkor újat szerelnek be.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.15. 20:29

A NAV honlapján december 10-ig kellett legkésőbb megjelenniük a települési polgármestereknek, külsős bizottsági tagoknak, no és persze a települései képviselőknek. A határidő lejárt, két abonyi érintett nem szerepel a köztartozásmentes adatbázisban. Az egyik a köztiszteletben álló Korbély Csabáné nyugalmazott művelődési ház igazgató, külsős bizottsági tag, aki egy családi örökségből eredően részletfizetést kért és kapott az adóhatóságtól. Ennek ellenére nem tették bele a köztartozásmentes adatbázisba, mely meglehetősen méltánytalannak tűnik. Ő méltánytalanul nem szerepel a listában, lapinformációink szerint ezzel kapcsolatban már jelzéssel élt a NAV felé. A másik „ renitens „ Szökrön László listán bejutott MSZP-s képviselő. Ő szintén nem szerepel a NAV listájában.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

admin - 2014.12.10. 17:51

 

 Kedves kereskedő ismerősömmel beszélgettem, aki panaszkodott, hogy lassan egy éves lesz a pénztárgépe és levélben hívták fel a figyelmét, hogy a gépnek éves vizsgálaton kell túlesnie. Bízott bene, hogy ez nem egy nagy összeg, kiolvassa a műszerész és kész. Hát sajnos ez nem így van. Utána érdeklődve ez több tízezer forintba is kerülhet kiszállási díjjal együtt. Egy újabb csapás a kisvállalkozóknak.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.02. 21:08

Az áfacsalások visszaszorításának újabb eszköze az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer, az EKAER. Készüljön fel, mert a tét magas: hatósági zár, terméklefoglalás és a szállítmány értékének 40 százalékára rúgó mulasztási bírság.

Januári bevezetésétől kezdve határidőben és szakszerűen kell rögzíteni a termékmozgásokat az EKAER-ben. Így csak néhány hét maradt arra, hogy a cégek beszerzési, logisztikai és raktározási szervezeti egységei felkészüljenek a startra.

Közélet:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.22. 11:39

 

Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Pest megyei Abonyban - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-t.

 

Suller György Attila közölte: a pénzügyőrök egy abonyi ingatlan területén 12 tonnányi, élelmiszeripari berendezések bontásából származó fémet és két bontásra ítélt gázüzemű villás targoncát találtak. A vizsgálat megállapította, hogy a felvásárlónak nem volt engedélye a fémhulladék megvételére, ezért az adónyomozók lefoglalták a 800 ezer forint értékű fémet.

Közbiztonság:
NAV   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2014.11.07. 13:01

 

A Transparency International Magyarország (TI) és a K-Monitor elszomorítónak és felháborítónak tartja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a kormány eddigi megnyilvánulásait az úgynevezett kitiltási botrányban. A hatóságok eddigi tétlensége lerombolja a hazai intézményrendszerbe vetett maradék közbizalmat is. A két szervezet felszólítja Vida Ildikó, NAV-elnököt, hogy kezdeményezze az ügy NAV-tól független hatóságok általi kivizsgálását, mert csak pártatlan eljárás eredményeként tisztázhatja magát és az adóhatóságot.

Közélet:
NAV   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.08.20. 12:24

Kérdés: „ Aki mindent időben intézett, és Önhibáján kívül nem kapta meg időben a pénztárgépet, az miért nem jogosult az 50.000 forintos támogatásra? „

Az Olvasó eredetileg egy utóbb visszavont engedélyes pénztárgépet rendelt, az újabb megrendelése pedig április 30-ig (a támogatásra való jogosultság módosított határidejéig) nem érkezett meg.

Először a NAV sajtós munkatársának címeztem a fenti kérdést, aki nagyon készségesen állt rendelkezésemre, és telefonon elmondta, hogy sajnos ebben a kérdésben nem ők az illetékesek, mert a jogszabály szerint valóban nem jogosult a fentiek ellenére sem az Olvasó a támogatásra.

A NAV sajtóosztályának munkatársa elmondta, hogy az ügyben a Nemzetgazdasági Minisztérium az illetékes a válaszadásra, és kérdéseimet továbbította az ott illetékes munkatársnak. Az érdemi választ megkaptam, kérdéseimre Bertók László, a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztályának munkatársa az alábbiakban olvasható választ küldte, gyakorlatilag postafordultával.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.07.30. 13:20

Külföldi érdekeltségű vállalkozás pékségeiben tartottak forgalomszámlálást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi revizorai, akik a reggeli nyitástól a késő esti zárásig  figyelték az eladások számát és értékét. Jelenlétük nem maradt hatástalan, a sütödék online pénztárgépei aznap négyszeres forgalmat jelentettek. A vállalkozással szemben  vizsgálat indult. A Budapesten két pékséget is üzemeltető külföldi érdekeltségű Kft. fennakadt a NAV kockázatelemzési rendszerén, mivel a vállalkozás folyamatosan veszteséges, bevallásaiban ritkán és akkor is csak minimális összegű fizetendő adót vall, dacára annak, hogy borsos áron
forgalmazza a péksüteményeket.

Gazdaság:
NAV   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok