Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1613161416151616161716181619Következő >>

 

Boi Gyula bűntörténelmi könyvben is említhető rabja a szegedi Csillag börtönnek. Ő ugyanis az első olyan elítélt, akit - családja kiirtása miatt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek. Ez tíz éve történt, és Boi jó egészségben, békés rabként tölti hétköznapjait a Csillag rácsai mögött - olvasható a Szegedkurir.hu oldalon.

Boi Gyulát több emberen, különös kegyetlenséggel, részben 14. életévét be nem töltött személyek ellen elkövetett emberölés miatt 1999-ben ítélte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre az ügyben első fokon eljárt Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, majd e döntést jóváhagyta 2000. április végén Legfelsőbb Bíróság is.

A halálig tartó fegyház mint büntetési tétel a rendszerváltozáskor eltörölt halálbüntetést váltotta Magyarországon, és tényleges életfogytiglani szabadságvesztésként (rövidítve: TÉSZ) írta be magát a magyar köznyelvbe. A kilencvenes évek elején a mind brutálisabbá váló bűncselekmények hatására hatalmas nyomás

Közbiztonság:

veroniq - 2010.11.15. 20:28:14

 

Abony egyik legszebb, legpatinásabb, leghíresebb és városképi szempontból is igen jelentős épületét a közelmúltban felállványozták. A magánkézben lévő szép ház homlokzatán nyilvánvalóan javítási munkálatokat kell majd végezni, hiszen az idő nem kímélte meg. Abonyban számos szép épület van, mely a jelenleginél sokkal jobb sorsra lenne érdemes és nincsenek olyan szerencsés helyzetben, mint a Kossuth, melynek esetében a gondos tulajdonos megőrzi az utókor számára.

Sajnálom a Zsinagógát, Az Ungár Házat, de a főúton csúfoskodó úgynevezett zsidó iskola homlokzata is mállik. A volt Mechanikai Művek területén lévő szépséges kúria is szinte sír a segítségért, de említhetném a vele szemben, magánkézben lévő málladozó kis kastélyt is. Nem beszélve a Kécskei- Vasút úr sarkán lévő kastélyról. Ki menti meg őket az utókornak? Nem tudni….

LŐVE

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.11.15. 20:26:33

 

Az ABONETT kézilabdás lányai ezen a hétvégén Újkígyós csapatát fogadták a városi sportcsarnokban. Mind az ifi, mind a felnőtt mérkőzésen bejött a papírforma és remekeltek az abonyi lányok. Így a közönségnek ismét nem kellett az izgalomtól lerágnia a körmét, rajt- cél győzelmet arattak Barndt Tamás edző tanítványai.

A felnőtt meccs 18:14-es félidő után 38:24-es diadallal fejeződött be. Gólszerzők:

Abony: Kövér Judit 16, Mertlik Mónika 7, Hegedűs Gabriella 6, Csáki Edina 4, Nagy Krisztina 3, Lőrinczy Zsófia 1
Újkígyós: Bella Rita 4, Bánfi Edina 4, Németh Dóra 3, Laurinyeczné Buday Veronika 3, Sazbó Kinga 3, Gédó Piroska 2, Bodor Anikó 2, Skaliczki Tímea 1,Gazsó Adrienn 1, Bodor Mariann 1

Ifi eredmény: 18:8-as félidő után 37:24, gólszerzők:

Abony: Válóczi Tünde 7, Molnár Krisztina 6, Holló Hajnalka 6, Petrezselyem Zsófia 4, Mertlik Mónika 4, Bíró Hajnalka 3, Balog Barbara 2, Király Kaludia 2, Mertlik Edina 1, Pászti Edina 1, Lőrinczy Zsófia 1
Új

Sport:
Sport   
   

A közelmúltban tűzeset történt, amikor egy autó kigyulladt a zeneiskola közelében, most a tűz után jött a víz. Az intézmény közelében a murvás területen egy gerincvezeték adta meg magát, szombaton nap közben. Az ABOKOM munkatársai a hibát elhárították, majd ideiglenesen betemették a gödröt. Az est folyamán ismét ömleni kezdett a víz, folyóként hömpölygött a városközpontban, a Vasút út irányában. Annak ellenére, hogy rengetegen, több százan voltak a környéken a rendezvények miatt, senki nem jelezte a hibát az ABOKOM felé. Én, mint a helyszínen tartózkodó, felhívtam az ABOKOM ügyvezetőjét, Gáspár Csabát, aki azonnal szólt a munkatársaknak.

Citrom-díj:
   
Baleset   

 

Az alábbiakban, kedves Olvasónk, Csörnyei Ida családfelállító terapeuta írását olvashatják:

Ha terapeutaként a lélek mozgásának szintjére lépünk, olyan terültre érkezünk, ahol a nyelv felmondja a szolgálatot. Elég megértenünk, hogy léteznek olyan erők, amelyek meghaladják értelmünket. Az ember nemcsak családja lelkével van összeköttetésben, hanem olyan mélyebben ható hatalmakkal is, amelyek messze e lélek felett állnak. Ezekről a hatalmakról a nyelv alig tud valamit is közvetíteni, a képek azonban – a családfelállítás során- előidézhetnek bizonyos változásokat a bensőnkben.
Lelkük mélyén a gyerekek is kötődnek elődeikhez, amitől szenvedhetnek. Betegségével vagy úgynevezett „zavarával” a gyermek gyakran a család tabutémáját hozza felszínre.

A gyerekek és a fiatalkorúak nevelésénél a családi kötelékeken kívül néhány alapvető törvényt is feltétlenül figyelembe kell venni: a gyerek mindig kicsi, a szülő pedig nagy. A szülő ad, a gyerek kap. A szülő elősz&o

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.11.15. 20:19:18

 

A képen látható 1901-es abonyi jelvényt ma kaptam az egyik újszászi roncskutató kollégától.
Újszász külterületén a valamikori Orczy báró birtokán találta az abonyi határ közelében.
A jelvény nagy valószínűséggel a Polgári Iskola tanulóinak a sapkajelvénye volt.
Ha tévedtem javítsatok ki!

Markó Ferenc

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.11.15. 20:17:37

 

Íme a ma esti pazar koncert képei, melyet az Erkel év alkalmából a Zene Világnapjának tiszteletére rendeztek. Beszéljenek most ezek helyettem. Helyszín: Gyulai iskola aulája. Szervező: Bihari János Zeneiskola.

A Bihari János Zeneiskola és minden egyes fellépő ismét hatalmasat alkotott! Le a kalappal előttük. Ez igazi kultúrális csemege volt! Szerkesztőségünk nevében szeretettel gratulálunk.

Részletes szöveges beszámoló később.

Kultúra:
Kultúra   
   
Zene   

veroniq - 2010.11.15. 20:15:16

 

Ma kigyulladt egy családi ház Abonyban

Égett egy családi ház Abonyban, a lángok a lakóház melléképületéről és a mellette álló farakásról terjedtek át - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Még nincs információnk a tűz okáról és az oltás eredményéről sem. Minderről az országos média is beszámolt. Kérem, ha van valakinek minderről információja, jelezze felénk! 30/9-670-313 vagy szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Közélet:
Közélet   
   

Kedves Olvasónk, Csörnyei Ida írása következik:

Allergia, rémálmok, éjszakai ágybavizelés, dadogás, iskolai nehézségek, hiperaktivitás, agresszió, szorongás stb. olyan fogalmak, amelyek a „problémás” gyermekek szülei számára már jól ismertek, és megoldásuknál a szeretet és az odafigyelés már nem elegendő.
A betegségek és a lelki fájdalmak hozzátartoznak az ember életéhez, de egy gyermek szenvedése különösen megindító. Ilyenkor ösztönösen feltesszük a kérdést: miért történik mindez?

Hogyan fordulhat elő, hogy egy kisgyermek ilyen komoly betegségben szenvedjen? A lehetséges válaszokat a szisztematikus családállítás adhatja meg. Ez a módszer rávilágít, hogy a gyermekek szenvedésükkel is a családhoz tartozásukat fejezik ki. Mindenkit szoros szálak fűznek őseikhez, s egy gyermek egészségi vagy viselkedésbeli problémája a családja iránti szeretetének megnyilvánulása is lehet, illetve múltbéli, rejtett családi események mutatkozhatnak meg benne. Betegségével vagy &

Egészségünk:
   

 

Ahogy közeledik a tél ismét előtérbe került a gázár. Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, lehet, hogy csak idén tudják jegelni a gázárat, jövőre már nem. Politikusok egyszámjegyű emelést emlegetnek, de a szakértők akár 15, a gázszolgáltatók pedig 30 százalékos emelést is indokoltnak tartanának.

Lássuk, hogy mi van a gáz árában, miért fizetünk?

Áfa 20:
A földgáz beszerzési árát és a rendszerhasználati díjakat 25 százalékos áfa terheli.

Biztonsági készletezési díj 1%
A 2006-os orosz-ukrán gázválság után hozott kormányrendelet előírja 1,2 milliárd köbméter földgázt tárolását egy esetleges gázválság esetére. A készlet létrehozásáért és fenntartásáért a Magyar Szénhidrogén Készletezési szövetség felel. E tevékenyég költségeit fedezi ez a díj.

Importkorrekciós tényező 2%
A forint árfolyamvesztesége miatt megdrágult a gázbeszerzés, de a szabályozott gázárak nem követték ezt a változást. A 2009-ben elmaradt áremelés miatti veszteségeket részle

Közélet:
Első<< Előző1613161416151616161716181619Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok