Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Ivóvíz"
123Következő >>

veroniq - 2018.01.21. 14:18

Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.- Útról lesodródott, villanyoszlopnak, majd egy személyautónak ütközött egy gépkocsi szombat este Abonyban, a Szelei úton. Az ütközés következtében két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, az oszlop pedig eltört. 

Közbiztonság:
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.03.04. 10:14

 

 A tegnap esti kisbabafürdetéskor kedves Olvasónk fekete valamiket látott úszni az abonyi vízben. Képeket is küldött nekünk.

Olvassák csak, mit írt:

 

Azt gondoltam, hogy a legutóbbi férges víz után az abonyi vízszolgáltató kicsit a fejéhez kap és jobban odafigyelnek. De ez nem így történt sajnos!
A mai nap ugyanis arra figyeltünk fel amikor a 7 hónapos kislányunkat fürdettük, hogy valami van a baba combjain. Ahogy jobban megnéztük láttuk, hogy valami fekete, gusztustalan kosz-szerű valami (ezt nem lehet megfogalmazni, hogy mi is valójában). Mikor ezt megláttam a hányinger kerülgetett! Komolyan elgondolkodom azon, hogy ... Folytatás és további képek a címre kattintva.

Közélet:
Ivóvíz   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.26. 12:45

Az egyik abonyi lakos a mosatás ideje alatt gusztustalanná, esztétikai hibássá válta abonyi ivóvíz miatt írt levelet az ÁNTSZ-nek. A kérdéseire Budapest Főváros Kormányhivatalának Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve válaszolt. A levélből sok érdekesség kiderül, melynek a lényegét mellékelem a cikkhez. Kiderült, hogy az abonyi ivóvízhálózat a mostaninál jóval nagyobb vízfelhasználásra készült és mostanra drasztikusan lecsökkent a fogyasztás, többek között ez is az oka annak, hogy időnként olyan az abonyi ivóvíz amilyen. Erről eddig nem beszélt senki sem helyben. Hogy ez hogyan lehetséges, és miért fogyasztunk kevesebb vizet napjainkban, mint mondjuk 40 évvel ezelőtt, nem tudni pontosan. Időnként ez a víz bizony „ kifogásolt minőségű ivóvíz „,de ez a kategória nem azt jelenti, hogy nem iható, mert nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagot.

Közélet:
ABOKOM   
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.14. 21:44

Az ivóvíz hálózatot a közelmúltban mosatta a szolgáltató. A város több pontján lett esztétikailag meglehetősen ijesztő az ivóvíz állapota. Olvasónk megkereste az Országos Tiszti Főorvost, cikkeinket belinkelte, majd az illetékes megküldte a választ ezzel kapcsolatban. 

Közélet:
ABOKOM   
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.14. 11:31

Az ABOKOM jelenleg a vízhálózat szivacsos mosatását végzi. Ezért a város egyre több pontján zavaros, üledékes az " ivóvíz ". Ezzel kapcsolatban egyre több Olvasónk keres meg. Tenni igazán nem lehet ellene, csak várni és kibírni. Ahhoz, hogy tiszta legyen a víz, az egész csőhálózatot ki kellene cserélni. Erre sem pénz, sem pályázat nem létezik jelenleg. Olvasónk egy érdekes problémakört feszeget, hiszen nem tudja senki sem, hogy mi az a valami a vízben, miből is van az üledék. Az viszont baj, hogy az ovisok és iskolások ezt isszák.....

Citrom-díj:
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.13. 13:23

Olvasónk: Szia Veronika.Tudom hogy az abonyi vízzel sokat foglalkoztak de az egyik este meghökkentette az egész családot ez a gusztustalan látvány. Ezért fizetjük azt a sok vízdíjat, hogy kiengedjük a vizet fürdéshez és azzal a lendülettel le is engedjük a vizet mert nincs gusztusunk bele ülni. Köszönöm hogy elolvastad a levelem, de ezt a képet szeretném hogy mindenki lássa. Köszönettel egy abonyi lakos.

Citrom-díj:
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.08. 14:46

Ezt a város különféle pontjairól jelezték nekem kedves olvasóink. Például a Mikes Kelemen utca és a Ceglédi út környékéről. Lapinformációink szerint jelenleg is mosatják a rendszert szivacsos módszerrel, például a Mikes utca környezetében. 

Citrom-díj:
ABOKOM   
Ivóvíz   
 1 Hozzászólás    

matek - 2012.08.31. 16:01

Kocsér Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a KEOP-7.1.3.0/09 kódszámú Ivóvízminőség javítás tárgyú pályázatra. A lakosság ivóvízzel való ellátása a legfontosabb közszolgáltatások egyike, nélkülözhetetlen emberi szükséglet és társadalmi-közegészségügyi igényt elégít ki.  

 

 

A teljes sajtóközlemény megtekintéséhez kérjük kattintson a cikk címére! 

 

Gazdaság:
Gazdaság   
Ivóvíz   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.18. 10:15

Romhányiné Dr. Balogh Edit lakossági fórumot tartott a Somogyi iskola aulájában, ahol az érdeklődő piacprojektben érintettek mellett saját hívei voltak jelen. A polgármester vetítést tartott a piacról és a főtérről, de ezen kívül több folyamatban lévő fejlesztés is szóba került. Így az ivóvíz hálózat rekonstrukciós munkálatai is. Zárás előtt van a támogatott projekt, jelenleg a fél éves próbaüzem folyik, júniusban lesz a zárás. 
 

Közélet:
Ivóvíz   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.01. 15:02

Hamarosan kiderül, hogy Abonyban mennyivel drágul az ivóvíz köbméterenkénti ára. „- A kormány december 24-én közzétett rendeletének megfelelően a vízközmű-szolgáltatók mindössze 2,56 százalékkal emelhetik a lakossági vízdíjakat 2012-ben. „ – írja olvasónk és azt kérdezi tőlem, hogy Abonyban mennyi a víz köbmétere? Nos, 2011-ben nettó 245 forint volt, a januárban kiadott számlán még 25 %-os ÁFA szerepel, ami lehetséges, hogy téves….

Közélet:
Abony   
ABOKOM   
Ivóvíz   
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok