Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Abony retro
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Roncskutató - 2013.12.12. 12:55

Idén ünnepeltük Abony település újra várossá nyilvánításának 20 éves évfordulóját.  Több új intézmény átadásával és kulturális programok sokaságával jeleskedve, méltón megemlékezve a két X-es évfordulóról. Országunk új városai 1993-ban: Abony, Baktalórántháza, Ibrány, Jászfényszaru, Kecel, Lajosmizse, Máriapócs, Mindszent, Nagyhalász, Pécsvárad, Polgár, Soltvadkert, Tiszaföldvár, Tótkomlós

Abony retro:
Blogok   

A cikk a Heti Hírek régiós újság következő heti nyomtatott lapszámában jelenik meg nyomtatásban.- Tisztelgés az egykori abonyi téglagyár előtt- Minap olvasom az újságban: „Bontják a téglagyárat.” Mármint az abonyit. Megdöbbentett a hír, hiszen egyik legkedvesebb munkám....

Abony retro:
Abony   

Az abonyi dalköltő dalának dallamára lépdelt a kormányzó lova egykoron.- A mai napon kaptam egy nagyon megtisztelő levelet, mely abonyi vonatkozású. Tisztelettel teszem közzé, a feladó kérésének megfelelően. Íme Szerdahelyi Csongor nekem címzett levele: " Tisztelt Főszerkesztő Asszony! Édesapám, Szerdahelyi János, tanár, zeneszerző Abony szülöttje, most 25 éve hunyt el. Abonyban temettük. Nagyon szép megemlékezés jelent meg róla a Magyar Nemzetben. Erre szeretném felhívni a figyelmét, hátha a város is ápolni tudná valami módon az emlékét. Ajánlom a figyelmébe a híradás mellékleteként a lap internetes változatában közzétett videót, amelyből kiderül, hogy a kormányzó lova Komárom visszatértekor a kéttornyú város szülöttje dallamának a ritmusára lépdelt. "– írja fia, Szerdahelyi Csongor, aki a Ferences Sajtóközpont igazgatója

Abony retro:

Ezt a képet László Ferenc, körzetünk MSZP-s megyei képviselője küldte el nekem. Tisztelettel teszem közzé, mindannyiunk örömére. Megjelent itt: Pest Megyei Hírlap, 1958. június 22.

Abony retro:
   

veroniq - 2013.08.05. 13:55

Sajnos a térkép nagy mérete miatt nem tökéletse a szkennelés. Kedves Olvasónk, Varga Pál bocsátotta rendelkezésemre az itt látható Pest- Pilis - Solt Kiskun Vármegye térképet. Én nem tudom, és ő sem, hogy ez vajon mikori lehet. Ha valakinek van erről információja, kérem ossza meg velem. Köszönöm! Ha nagyban néznéd, takkints a címre!

Abony retro:
   

Most is jó lenne, ha nekiállnának fúrni.... Ugyanis jelenleg Termálfürdő minősítésű az abonyi strand, a vize ásványvíz besorolású. Ha mélyebbre hatolnának, lenne rá pénz, akkor olyan vizet nyerhetnének, mint a hajdúszoboszlói, hiszen egy és ugyanazon vonalon fekszik a két terület. Cikk a kiaknázatlan lehetőségekről ITT A mostani kép A Pest Megyei Hírlap 1958-. augusztus 16-i számában jelent meg. Teljes kép a címre kattintva a fúrótornnyal

Abony retro:
   

veroniq - 2013.06.24. 22:18

Nagyon meglepődtem és meghatódtam, amikor Kedves Olvasónk felhívott, egy idős abonyi lakos és elmondta, hogy szeretne nekem ajándékozni valamit. Sok- sok régi képeslapot többek között, melyek között akad bizony éppen 113 esztendős is. A mostani kép csak az első része annak, amit szeretnék a kedves Olvasókkal megosztani, egy valódi KINCS, melynek a pontos dátuma nem ismert előttem. Valószínű, hogy sok abonyinak okozok ezzel örömöt, talán van olyan is, aki felismeri rajta családtagját, vagy olyan, akinek szintén birtokában van a kép eredetije.

Abony retro:
   

Ellike nevű kedves olvasónk egy egykori „ újsággal „ örvendeztetett meg bennünket, mely bő 43 éves. Az oldalakat akkor még stencilezték, így jutott el a kiadvány minden háztartásba, két oldalon. Azt nem tudjuk pontosan, hogy a kiadó ki volt, mert a dokumentumon nem szerepel, igaz akkor még mások voltak a törvények. Nos, érdemes elolvasni, hogy 43 évvel ezelőtt mi is történt városunkban, és mi mennyibe került akkor. Az egyik ovi – gondolom a Tószegi úti Szivárvány óvoda- például akkor épült, 75 férőhelyes volt, költsége 3 millió forint.

Abony retro:
Abony   

veroniq - 2013.05.23. 11:26

A képet Olvasónk küldte, nem kommentálom nagyon. Talán csak annyit, hogy kár, hogy már nem gyártják nálunk.......

Abony retro:
Mechanika   

A régi cikkeket László ferenc, MSZP-s megyei képviselőnk küldte el nekünk. Köszönjük szépen!

Abony retro:
   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok