Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.06.25. 22:51

Fordulat az építőiparban, dinamikusan nő az élelmiszeripar, valamint bővül az ipari export. A belföldi kereslet és kereskedelmi beruházások drasztikus visszaesése fogja vissza a gazdaság teljesítményét. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2013. első negyedévi területi statisztikai tájékoztatója alapján látható, hogy a gazdaság teljesítménye egészében stagnált, a munkanélküliség pedig növekedett, a beruházások értéke pedig jelentősen visszaesett.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.19. 22:50

Gyors ütemben halad előre a következő uniós fejlesztési időszak előkészítése, ezért a megyei önkormányzat összegyűjti a települések előkészített fejlesztési elképzeléseit és terveit az operatív programozáshoz. Azokat az ötleteket és elképzeléseket is várja Pest Megye Önkormányzata, melyek kevésbé előkészítettek, de gondolati úton már megfogalmazódtak és kellő támogatottsággal bírnak a településen.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.10. 17:39

Pest megye délkeleti térsége jelentős hátrányban van más régiókhoz mérten a vállalkozásokért és a fejlesztési forrásokért folytatott versenyben. A közúthálózat hiányos, és kevesebb az elérhető támogatás. A megyehatárt is átlépő programok mutathatnak utat. Pest megye déli és keleti része a múltban erős, főleg a mezőgazdasághoz kapcsolódó, de több lábon álló gazdasággal rendelkezett.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.06. 19:34

A társadalmi megújulás érdekében széleskörű és intenzív együttműködésre van szükség az önkormányzatok és a civil szervezetek között. Kiemelt cél a családok helyzetének javítása, valamint a belső kohézió, a megyei identitás erősítése. Pest megye területfejlesztési koncepciója három általános célt fogalmazott meg, amely alapját képezi a következő évtizedekre érvényes jövőképnek, és leírja az odavezető utat: az egyik a gazdaság dinamizálása, a másik a térszerkezet fejlesztése és kiegyensúlyozása, míg a harmadik, s talán a legfontosabb, a társadalmi megújulás célkitűzése. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.24. 10:48

Térképpel, konkrét utak megjelölésével!- 2011 júniusában fogadta el a Kormány – az útberuházások programjának hosszú távú meghatározása és a kapcsolódó gazdasági folyamatok tervezhetősége érdekében – a gyorsforgalmi- és a főúthálózat hosszú távú fejlesztési programjáról és nagytávú tervéről szóló 1222/2011. (VI. 29.) Korm. határozatot. A Terv egyes elemei ugyan ma még nincsenek összhangban az Országos Területrendezési Tervről szóló 2003. évi XXVI. törvényben szereplő úthálózattal, de az OTrT 2013. évi módosításának javaslata már e Terv hálózati rendszerének figyelembevételével készül.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.15. 16:53

A közgyűlés társadalmi egyeztetésre bocsátotta Pest megye területfejlesztési koncepcióját, amely az elkövetkező évtized fejlesztéseit, és a 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználását alapozza meg. A gazdaság dinamizálása négy stratégiai célt fogalmaz meg, köztük az egyik a Szobi és Nagykátai illetve a lemaradó Aszódi, Ceglédi és Ráckevei térségek gazdasági-társadalmi felzárkóztatása. Valószínűsíthető az egyes térségek bizonyos .....

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.03. 11:35

A jelek szerint a következő EU-s ciklusban kevesebb pályázati pénzből gazdálkodó Központi régió, azaz Budapest és Pest megye nem hagyja magát, április 4-én közös fejlesztési dokumentumot írnak alá ünnepélyes keretek között. Nyilvánvaló, hogy a kormányzat nem hagy majd magára egy több millió lakost magába foglaló nagy régiót, hiszen ez hazánk legnépesebb igazgatási egysége. Budapest Főváros Önkormányzata, valamint Pest Megye Önkormányzata...

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.18. 09:09

Pest Megye Önkormányzata és testvérmegyéje, a Mazóviai Vajdaság vezetői együtt koszorúzták meg a Kossuth-emléktáblát a Megyeházán. A közös megemlékezés mellett egy másik jeles eseményre is sor került a testvérmegyei találkozón. A Mazóviai Vajdaság és Pest megye között meglévő különleges együttműködésben folytatott kiemelkedő tevékenységéért, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében játszott szerepének elismeréseként dr. Szép Tibor, Pest Megye Önkormányzatának jegyzője részére Pro Masovia Medál kitüntetést adományozott a lengyel fél.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.28. 06:35

Családbarát megyévé válna Pest megye a társadalmi vitára bocsátott területfejlesztési koncepcióhoz érkezett helyi javaslatok, valamint a megyei közgyűlés legutóbbi ülésének határozata szerint. A 187 településsel folytatott konzultációk eredményeként a megyei önkormányzat szociális térképet készít a területi egyenlőtlenségek feltárására, míg az egyes önkormányzatok a lakossági igényeket figyelembe véve teremtik meg a családbarát beruházások, szolgáltatások kiépítésének lehetőségeit.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.06. 13:55

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnökének írása a megye önállóságáról, a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásáról. Három évvel ezelőtt igent mondtunk a változásra és a cselekvésre. Arra, hogy megváltoztatjuk az országot, az itt élő emberek hitét felemésztő politikát, a működésképtelen intézményeket. Minden kezdeményezésünk – az állam és az önkormányzatok feladatainak új rendszere, a megyék felelőssége a területfejlesztés újjászervezésében – ezt a célt szolgálta. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok