Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
Első<< Előző11121314151617

admin - 2011.02.28. 11:10:04

Szeptember óta nem kapnak fizetést azok, akik megbízási szerződéssel dolgoznak Pest megyének. Így többek között ingyen foglalkoznak fogyatékos gyerekekkel hónapok óta gyógypedagógusok, logopédusok, pszichológusok. A Pest Megyei Önkormányzatnak nincs pénze, kormányzati segítségben bíznak, ám legjobb esetben is csak 5-6 hónap múlva tudnak fizetni. 

 

Szinte nevetségesnek tűnnek Pest megyéből az olyan grandiózus kormányzati tervek, minthogy a pedagógusok havonta nettó 200 ezer forintot keressenek, vagy Rogán Antal bérkommandó hadjárata, amely azt ellenőrzi, hogy a béreket megemelte a munkáltató, úgy ahogy azt ajánlották. Mindezekhez ugyanis bér kell.

Oktatás:
FIDESZ   
Tanár   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.25. 17:43:15

 

Rendőrségi beszámoló 2010-ről

2011. február 25.
Elfogadta Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése a megyei rendőr-főkapitányság 2010. évi tevékenységéről szóló beszámolót.
A legfontosabb megállapításokat, a tények hátterét Dr. Ármós Sándor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány foglalta össze a közgyűlés számára.
 
Pest megye az ország legnépesebb megyéje. Sokszínűsége kiemelkedő, demográfiai mutatói, a gyarapodó népessége, gazdasági szerkezete megkülönböztető erejű, a hazai és a nemzetközi főbb közlekedési útvonalaknak metszéspontjában fekvő megye ráadásul a főváros agglomerációjának jelentős részét is lefedi. Helyzete és jelentősége tehát különleges – de mi a helyzet a bűncselekmények, a közrend, az igazgatásrendészet és a közlekedési normák területén? Erre a kérdésre adott kimerítő és részletes választ a megyei főkapitányság vezetője, a megyei önkormányzat felkérésére megtartott szokásos éves beszámolója.
 
Közbiztonság:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.08. 13:26:39

László Ferenc MSZP-s megyei képviselő is ringbe szállt annak érdekében, hogy megtudjuk végre, hol is van a felsőoktatásban tanulók ösztöndíja. Ennek rá eső részét ugyanis a Pest megyei önkormányzat a mai napig nem utalta át az érintettekenek, annak ellenére sem, hogy a települések is odaadták már a megyének a pénz helyi részét. Én nem kaptam egy hete választ a megyei önkormányzat vezetőitől a nyilván kínos kérdéseimre, melyek a pénz sorsát forszírozzák.

 

László Ferenc levelének olvasásához kattints a képre!

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.05. 18:46:04

 

 

 Nagy bajban a nevelőszülők is!

 
Mint lapunk arról már beszámolt, nem kapták meg a mai napi pénzüket a Bursa Hungarica ösztöndíjasai, de pórul jártak azok a civil szervezetek is, akik elvileg kaptak ugyan támogatást Pest megyétől, de a mai napig nem jutottak ehhez hozzá. Az ok nem más, mint az, hogy egyszerűen üres a kassza. Hol? Pest megye önkormányzatánál. Ezzel kapcsolatos a www.nol.hu cikke, vagyis azzal, hogy a nevelőszülők sem kapják meg időben a pénzüket a TeGyeSzi-től. Íme az írás részletesen, melyből kiderül, hogy csődhelyzet azért nincs, de százezrekkel tartoznak a nevelőszülőknek is. Arról egyelőre nincs információnk, hogy abonyiakat is érint-e ez a helyzet.
Citrom-díj:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.04. 14:22:39

 

 Cserben hagyott megyei civilek

 

Pest megye önkormányzata még a 2010-es választások előtt kiírta a civil szervezetek számára szokásos éves pályázatát, melyben 150 millió forint sorsáról döntöttek. Ezt el is bírálták, de a nyertesek a mai napig egyetlen forintot sem kaptak kézhez. Hasonlóan jártak, mint a Bursa Hungarica ösztöndíjasai, akik szintén nem jutottak hozzá a megyei támogatáshoz. Itt még rosszabb a helyzet, mert a települési önkormányzatok viszont átutalták saját lakosaik után a pénzt, melyen most gyakorlatilag békésen „ ül „ a megye. Nincs pénz, mondják a megyei vezetők, de mindezek ellenére Kínában járt a megyei delegáció, Szabó István alelnök vezetésével. Egy kertművészeti kiállításra készülnek szeptemberben, ahol megyénk is bemutatkozik. Mind a cserbenhagyott hallgatók, mind a civil szervezetek képviselői értetlenül állnak a történtek előtt.

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.27. 12:21:42

Azt nem tudjuk, hogy pontosan mit állítanak ki és melyik települések jelenhetnek meg konkrétan Kínában, de az biztos, hogy megyénk hamarosan ott mutatkozik be.  

Kína legelismertebb ilyen jellegű rendezvényét, csaknem húsz éve rendezik meg az ország különböző városaiban.

A szervezők mintegy 120 kiállítóra számítanak idén szeptemberben. Az eredetileg a kínai városok közötti együttműködés előmozdítását szolgáló kiállításon néhány éve már külföldiek is részt vesznek, ezért kapott meghívást Csungkingból Pest megye is. A hagyományos világkiállításoktól eltérően a helyszín hosszú távon is a város jellegzetessége marad. A magyar kert-rész felépítésének minden költségét a kínai város vállalta magára.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok