Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.12.02. 13:00

Elfogadta Pest Megye Közgyűlése pénteken a hosszú távú területfejlesztési koncepciót, s döntöttek az úgynevezett Duna-stratégia végrehajtásáról is- Az Európai Unió Duna-stratégiájára "fűzve" állították össze a megyei koncepciót, melynek kidolgozásában a települési önkormányzatok és a térség gazdasági szereplői is részt vettek, akik megegyeztek a stratégia társadalmi egyeztetésre bocsátásában. Az országban egyedülálló regionális stratégiáról van szó.

A dunai koncepció fő célja Pest megye közép- és hosszú távú fejlesztési lehetőségeinek feltárása, illetve ezek kiaknázása. A több mint 30 települést érintő stratégia részeként kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a vizek minőségének helyreállítására és megőrzésére, a Duna-régió európai márkanévvé tételére, valamint a dunai kultúra és idegenforgalom népszerűsítésére.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.18. 16:39

A pályázat keretében 18 év alatti, maximum 30 fős gyermekközösségek 5 napos táborozásra pályázhatnak. A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány pályázatot hirdet Pest megyei gyermekközösségek tematikus és szabadidős táborainak támogatására. A pályázat keretében 18 év alatti, maximum 30 fős gyermekközösségek 5 napos táborozásra pályázhatnak. Elnyerhető szállás értéke: 250.000,- Ft.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.06. 11:41

 

 

A városok rendelkezésére álló gazdasági, társadalmi, zöld vagyonról pontos információkkal kell rendelkeznünk ahhoz, hogy tudatosabban, hatékonyabban tudjunk gazdálkodni a már meglévő erőforrásainkkal. Magyarországon közel 7 millióan élünk városokban. Közös érdekünk a minél jobb életminőség elérése. Idén 2013.október 29-én, Budapesten, a Millenárison tartotta szakmai fórumát a City Hungary. Különböző szakterületek és szektorok vezetői osztották meg egymással tapasztalataikat a magyar városok fenntarthatóságával kapcsolatos eszközökről, módszerekről. A rendezvényen került sor A Holnap városáért Díj meghirdetésére is.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.25. 17:22

Arról semmiféle információval nem rendelkezünk, hogy a Dél- Pest megyei kistérség települései, beleértve Abonyt és Nagykőröst is milyen előzetes projektterveket küldtek el Pest megyének. Ha pedig nem is tették meg, komoly bajba kerülhetnek, több forrásról le is maradhatnak. A jelek szerint a megyei vezetés egészen szép summát készül kilobbizni.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.22. 19:04

2013. 10. 22. - Hende Csaba honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát adományozta Tarnai Richárdnak, Pest megyei kormánymegbízottnak október 23-a alkalmából. Az elismerést ma nyújtotta át Budapesten Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.01. 12:32

Ott, ahol ügyesek Pest megyében, és nagyon szeretnék, képesek munkahelyeket teremteni, gazdaságot fejleszteni. Ennek egy szép példája az MTI mai kis híre minderről. Mivel én nagyon szeretem a csokit, pláne boldogan osztom meg Önökkel: Közel 230 millió forintból fejleszti választékát és termékeit a Happy Company Kft., az Úriban felépült csokoládégyár az édesipari termékek fejlesztéséhez 90 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.11. 14:22

Magyarország tizenkilenc megyéje mutatja be kultúráját, értékeit szombaton a Magyar Értékek elnevezésű rendezvényen a budapesti Szent István téren. A szabadtéri program este szentmisével, majd a Kodály Kórus Debrecen fellépésével zárul a Szent István-bazilikában - mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár a fesztivált beharangozó hétfői fővárosi sajtótájékoztatón.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.30. 10:20

Több mint egymilliárd forintot költöttek uniós forrásból a Csepeltől Ráckevén át Kiskunlacházáig húzódó mellékút nyolckilométeres szakaszának korszerűsítésére.
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta, hogy az 5101-es úton - Szigethalom és Szigetújfalu között, illetve Tököl belterületén szükség szerint hat méterre szélesítették a burkolatot, megerősítették a pályaszerkezetet, s az elöregedett, valamint rossz állapotban lévő kopóréteget is vastagabbra cserélték.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.19. 14:51

A közúthálózatot fejlesztenék, a vízgazdálkodást javítanák és a turizmus szerepét erősítenék a Pest megyei települések az Európai Unió következő költségvetési ciklusában megszerezhető forrásokból - az MTI interjúja Szűcs Lajossal. A megyei közgyűlés elnöke elmondta, július közepéig küldhették be a települések az unió következő, 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklusára vonatkozó pályázati terveiket, javaslataikat a megyei önkormányzatnak.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.11. 18:47

Hat Pest megyei településnek adományozott városi címet Áder János köztársasági elnök július 15-i hatállyal - olvasható a Magyar Közlöny szerdai számában. Fotók a településekről. Az államfő határozata szerint városi címet kap Újhartyán, Őrbottyán, Piliscsaba, Diósd, Sülysáp és Kerepes. Emellett a Békés megyei Kondoros, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Onga, a Fejér megyei Csákvár és Aba, a Győr-Moson-Sopron megyei Lébény, a Heves megyei Verpelét és Gyöngyöspata, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszög és Fegyvernek, a Komárom-Esztergom megyei Tát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajak, valamint a Vas megyei Jánosháza is városi címet kap.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok