Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

S.pataki - 2012.09.25. 12:05

Az Épületet a valamikori ott jártam emlékére rajzoltam meg a hozzáférhető fénykép dokumentumok alapján, és tér valamint diszvilágítással láttam el. A mellék épületeket csak vázlatosan szemléltetem dokumentumok hiányában. A lepusztult kastély a családi kripta az egykori Sándor palota képeit is mellékelem. Gyerekkoromban jártam ott, foci meccsek alkalmával - valamint az akkor jeles ünnepek alkalmával fúvós zenekarral basszárnykürtösként ébresztőt fújni- a háború utáni lepusztult, kirabolt állapotban lévő épület akkor Gépállomás volt.

Történelem:
Blogok   

A Tisza alacsony vízállásának köszönhetően tovább folytathatták a régészek Szolnoknál az 1562-en épült fahíd feltárását, miután a mostani vízmagasságnál újra előbukkantak az egykori átkelő cölöpmaradványai. A mostani vízállás lehetőséget adott arra, hogy a hídpillérek cölöpjeit újra átvizsgálják, mégpedig úgy, hogy a korábban üledéktől eltakart cölöpök egy részét letisztítsák - mondta Kertész Róbert, a szolnoki Damjanich múzeum régésze.

Történelem:
Szolnok   

Ma kedves Olvasónk, Markó Ferenc, a nagy gyűjtő, ismét fantasztikus kortörténeti remekkel örvendeztetett meg bennünket. Azt mondja, hogy pont a mai napon szabadalmaztatták a varrógépet. Sajnos nem találtam erre vonatkozóan bejegyzést az interneten, de Feri ebben biztosan százszor okosabb nálam. Tehát: Felteszem ide ezt az abonyi dokumentumot, melyen lehet ámuldozni és remélem Feri szokásához híven megkommenteli. 

Történelem:
Blogok   

Az itt látható néhány régi képpel kedves Olvasónk örvendeztetett meg bennünket. Gondolom szakavatott olvasóink bekommentelik majd a képeket. Ha Önök is szeretnének megosztani velünk hasonlóakat, kérem küldjék el nekünk ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Történelem:
Abony   

Tegnap Szolnokon jártam. Fura karavánokkal futottam össze a "4-es"-en. Mintha, a múlból "teleportálták" volna őket. Kinézetüket és állapotukat illetően is. Valamennyien a gigászi szovjet hatalom műszaki remekei voltak. Zaporozsec, Volga, Zsiguli, vagy az Ural motorkerékpár, mind-mind a távoli álmaink vágyaiként ismertek a nyolcvanas évek végéig.

Történelem:
Autó   
OldTimer   
Blogok   

Kedves, nyáraspáti Olvasónk keresett meg  engem azzal, hogy megnézte és megfényképezte nekünk a  volt lőszerraktár épületét, mely Cegléd után, Törtel irányában található. Ő maga is itt, illetve pontosabban a laktanyában dolgozott, parancsnoki sofőrként. " Magára a laktanyára meg már milliókat kifizettek az őrzésre, de az is gyakorlatilag így ki lett fosztva. Még a hadtest épülete is. Sok kép a cikkben a jelenlegi állapotokról!

Történelem:

Olvasónk Ellike, ajánlotta fegyelmembe a mai jeles napot: A nándorfehérvári diadal a magyar-török háborúk egyik legjelentősebb eseménye. 1456. július 4–21. között a keresztény magyar és szerb katonák, Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán hatalmas túlerőben lévő seregével szemben, majd július 22-én, Hunyadi János és Kapisztrán János vezetésével a vár melletti csatában győzelmet arattak a török felett.

Történelem:

Gyermekkoromból emlékszem még arra, hogy mennyire jó érzés volt látni a múlt itt hagyott emlékeit, a szépen díszelgő, sokszor hófehérre meszelt kilométerköveket. Mára eltűntek, helyüket rondaságok, fémtáblák vették át. Nyilvánvaló, hogy a közúthálózat fejlesztése maga után vonta az utak átszámozását is, de ennek ellenére sajnálom köveinket. Valahogyan megmenthetők lettek volna.

Történelem:
Erdély   

Ezt a  térképet kedves, Amerikában élő Olvasónk osztotta meg velünk, közzéteszem mindenki okulására. Ha nagyban néznéd, kattints a címre!

Történelem:
Trianon   

veroniq - 2012.06.05. 10:00

Az országos tudósítások arról szólnak, hogy a pártok Trianon évfordulója alkalmából sem igazán bírtak magukkal és egymást is vegzálták a különféle helyeken elmondott beszédeikben. Ez minden, csak nem a nemzeti összetartozás. Ahogyan ezt már sajnos megszokhattuk, megélhettük. Most egy érdekességet osztok meg Önökkel, azt, hogy miért nem harangoztak az egyházak, annak ellenére, hogy ezt kérte a nagypolitika tőlük. Gáncs Péter evangélikus püspök szerint a harangozás központi elrendelése szükségtelen, és idegen a reformáció egyházainak jó rendjétől.

Történelem:
Trianon   
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok