Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Oroszország jövő hét csütörtökön átadja Horthy István tartalékos főhadnagy, Magyarország kormányzóhelyettese második világháborúban lezuhant vadászgépének maradványait.  A roncsokat idén nyáron kutatta fel egy szolnoki repülősökből álló expedíció, a leletek most a Magyar Roncskutató Egyesülethez kerülnek. Az átadással egy időben mutatják be Natalija Nyikityina orosz író ....

Történelem:
Blogok   

tyb - 2013.02.08. 00:42

Folytassuk...

 

 

 

 

1587 – I. Erzsébet angol királynő kivégezteti I. (Stuart) Máriát, a skótok királynőjét.

1904 – Japán hadat üzen Oroszországnak.

1949 – A magyar népbíróság életfogytiglani börtönre ítéli Mindszenty József hercegprímást.

1984 – Megkezdődik a szarajevói téli olimpia.

2009 – Veszprémben gyilkos bandatámadás áldozatává válik a város kézilabdacsapatának három tagja: a román Marian Cozmát agyonszúrják, a szerb Žarko Šešum és a horvát Ivan Pešić súlyos, életveszélyes sérülésekkel kerül kórházba.

Történelem:

tyb - 2013.02.07. 00:54

 

Ezen a napon született : 

- 1920-ban Béres József, 

- 1954-ben Dieter Bohlen (Modern Talking) német zeneszerző,

- 1978-ban Kovács Péter válogatott labdarúgó, 

- 1985-ben Kiss Ádám humorista.

Történelem:

Áldott legyen az a föld, amelyben a Don folyó mentén elesett abonyi katonáink nyugszanak! - 1942. januárjában Budapesten a német katonai küldöttséggel történt megegyezés alapján a magyar kormány megállapodott abban, hogy a ll. magyar hadsereget a legrövidebb időn belül kiszállítják a Don kanyarhoz és a német hadsereg rendelkezésére bocsájtják. Képgalériát tartalmazó eredeti cikk IDE kattintva elérhető!

Történelem:
Blogok   

veroniq - 2013.01.12. 23:29

Január 12-én a Városi könyvtárban nem mindennapos kiállítás megnyitójára került sor. A Doni Katasztrófa évfordulójának emlékére Markó Ferenc gyűjteményéből nyílt hihetetlen kincseket felvonultató tárlat, melyet népes közönség előtt nyitott meg a gyűjtő.  Képgaléria IDE kattintva megtekinthető

Történelem:

MTI- Ötezernél többen lelték halálukat- Emléktáblát avattak Cegléden az egykori szovjet fogolytábor helyén.- Ötezernél többen lelték halálukat 1944 novemberétől 1945 végéig a Kárpát-medence legnagyobb szovjet fogolytáborában, amelynek helyét civil kezdeményezésre, közadakozásból állított emléktábla jelzi - mondta Bognár Zalán történész, a Károli Gáspár Református Egyetem docense vasárnap Cegléden.

Történelem:
Blogok   

Gondolták volna, hogy Jánoshidán valaha repülőtér létezett? Márpedig Magó Károly zászlós, a szolnoki repülőmúzeum munkatársa szerint Kenderesen, Abonyban, Mezőtúron, Jánoshidán és Vezsenyben mára elenyészett fel- és leszállópálya létezett. A repülőtérről hangárok, beton kifutópályák jutnak az ember eszébe, pedig szükség esetén egy legelő is szolgálhat felszállóhelyként. Ezeknek az elfelejtett reptereknek néztünk utána az elmúlt napokban.

Történelem:
Blogok   

 Négy évvel ezelőtt hallottam először Badiny Jós Ferenc professzor úr előadásában az ordoszi hun arany koronaékszerről, amelyet a Krisztus előtti első évezredből származtatnak. A kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint i.e. 4040-től. A régészeti feltárások eredménye ez a csodálatos lelet, amelyet Hahoot város múzeumában őriznek. A korona két részből áll. 

Történelem:
Blogok   

Ma több dolgot is ünneplünk.... MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE 2012"- Dátum: 2012. november 7. és még..... NOSZF- én még így tanultam. Ma van a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulója. Mi is történt akkor? Az 1917-es októberi orosz forradalom[1] (hivatalos kommunista elnevezéssel nagy októberi szocialista forradalom) 1917. november 7-én (az Oroszországban akkor használt julián naptár szerint október 25-én) Oroszország akkori fővárosában,....

Történelem:
Abony   

Olvasónk, Markó Ferenc is részt vett a bácsbokidi feltárásban. Több emberi csontot is találtak a Bácsbokod melletti szántóföldeken. Hétfő óta keresik egy második világháborúban lelőtt lengyel gép és az azon utazó katonák maradványait. Több mint 1000 lőszert is leltek. A gép a második világháborúban Olaszországból Lengyelországba szállított lőszereket, amikor Magyarország felett lelőtték.

Történelem:
Blogok   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok