Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Szerző: admin
Első<< Előző10111213141516Következő >>Utolsó

 

Hadat üzent az abonyi polgármester a Fidesz-KDNP ellen – legalábbis néhány önkormányzati képviselő így értékelte Romhányiné dr. Balogh Edit kezdeményezését, melyben vissza akarta vonni a kormánypárti Dévainé Kazinczy Sára alpolgármesteri megbízatását, írja a szoljon.hu.

 

Dr. Balogh Edit a május 28-i képviselő-testületi ülésen tett volna minderre kezdeményezést. Az ülés legvégéig napirenden is volt a téma. Az alpolgármester menesztésére készült előterjesztés azonban (mint kiderült) jogszabálysértő volt. Romhányiné ugyanis zárt ülést és vita nélküli tárgyalást kezdeményezett annak ellenére, hogy Dévainé ragaszkodott a nyílt üléshez. Balogh Edit ennek ellenére is zárt ülést akart.

Politika:
FIDESZ   
Abony   

 

(MTI) - 2012-höz képest két százalékponttal, 28-ról 26 százalékra csökkent a dohányosok aránya az Európai Unióban - ismertette a vasárnapi dohányzásellenes világnap alkalmából pénteken az Eurobarometer friss felmérését az Európai Bizottság.

    A brüsszeli testület közleménye szerint a legnagyobb arányban a 15-24 éves korosztály körében csökkent a dohányzók hányada, 29 százalékról 25 százalékra.
    Emellett a legtöbben az unió déli országaiban dohányoznak. Míg Svédországban és Finnországban az ott élők 11, illetve 19 százaléka cigarettázik, a görögök 38 százaléka, a bolgároknak pedig 35 százaléka dohányos.

Közélet:

 

(MTI) - Több mint egymilliárd forintból, összesen 690 milliós uniós pályázati támogatással elkészült az Unisil Hungary Szilikongyártó Kft. szolnoki üzemcsarnoka, amelyet pénteken avattak fel ünnepélyes keretek között.

 

    Az üzemcsarnokban többkomponensű, műgyanta alapú padlóbevonatok, diszperzit festékek és kaucsuk tetőfedő anyagok gyártása kezdődik. A későbbiek során különféle szigetelő, hőálló és korróziógátló lakkok és festékek gyártását is tervezik a hatósági engedélyek beszerzését követően. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményen kiemelte, hogy a cég két éven belül a jelenlegi 17-ről 60-ra tervezi növelni dolgozói létszámát.

Közélet:
Szolnok   

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztésére a Szolnok Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a szandaszőlősi robbantót 

 

Gázrobbanás történt 2014. december 31-én hajnalban Szolnok-Szandaszőlős egyik családi házában. A mentőszolgálat munkatársai három sérültet szállítottak el a felrobbant épület romjai közül. A detonáció következtében a férfi és élettársa, valamint a nő gyermeke is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság - az elsődleges tűzvizsgálati vélemény alapján - emberölés kísérlet bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Közbiztonság:
Robbanás   

 

Sikeresen zárult a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által mai napon megrendezett Állásbörzéje. A börzén 517 álláskereső jelent meg ebből közel 300 pontosan 296 fő álláskereső adta le az önéletrajzát különböző számára megfelelő pozíció betöltésére. További szolgáltatások is voltak, amiket összesen 29 fő vett igénybe, ezek közül legtöbben az EURES tanácsadásra, azaz a külföldi munkavállalásra voltak kíváncsiak, összesen mintegy 21 fő. Az Önéletrajz elkészítéshez illetve munka- álláskeresési tanácsadáson 7 fő, virtuális Munkaerő-piaci tanácsadáson pedig 11 fő vett részt.

 

Kívánunk a résztvevőknek sok sikert a pályázatokhoz.
 

Közélet:
Cegléd   

 

A 32 éves budapesti férfi illatszereket lopott több szolnoki áruházból, melyeket később budapesti piacokon értékesített.


A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást D. Zoltán budapesti lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a 32 éves férfi 2014. szeptember 24. és 2015. február 3. közötti időben Szolnokon három áruházból lopott nagy értékben illatszereket és szépségápolási termékeket. A nyomozók az adatgyűjtések és a rendelkezésre álló kamerafelvételek alapján azonosították a budapesti lakost, akiről megállapították, hogy az ország más településein is rendszeresen „fosztogatta” az üzleteket.

Közbiztonság:
Szolnok   
Lopás   

 

Rovatunk támogatója a Janik Autósiskola - Kedves Olvasónk küldte az alábbi képeket, amiket a Mátyás király úton készített. Nappal még aránylag, előjelzés nélkül is kivehető az, hogy két helyen is egymástól mintegy 20 méter távolságra keresztbe vágták az utat. Ezt nem jelzi előre semmi tábla, pár darab aszfaltdarabot tettek a metszés vonalába és az út két szélén felhalmozott törmelékekbe egy-egy faágat állítottak. Szürkületben és esti fényviszonyok között elég nehézkes észrevenni.

Közbiztonság:

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2015. május 29-én 13 órától 2015. május 31-én 24 óráig a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.


A fokozott ellenőrzés célja a megye területén történő - halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó - balesetek megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.

Közbiztonság:

 

Csütörtökre a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, de egy-egy gyenge zápor csupán a Dunától keletre alakulhat ki. Estére mindenhol mérséklődik a szél. Délután 17-20 fokra készülhetünk., írja a megújult idokep.hu.

 

Pénteken sok napsütésre, kellemes időre számíthatunk. Mérsékelt marad a nyugati-délnyugati szél. A hűvös hajnalt követően napközben már 21-25°C közötti maximumokra van kilátás.

Közélet:

 

Szolnok városában, országosan is egyedülálló módon, önálló állatorvosi ügyeleti rendszer megszervezésére kerül sor, így a 2015.06.06-07-i hétvégétől kezdve, a hirtelen bajba jutott kis állatkáink szakszerű ellátást kaphatnak hétvégenként is. Az ügyelet szombaton 13 órától 18 óráig, vasárnap 8 órától 18 óráig lesz elérhető, írja a szolnokinaplo.hu.

 

Több olyan megkeresés és észrevétel érkezet az Önkormányzathoz, hogy Szolnokon szükség lenne önálló állatorvosi ügyeletre.

Közélet:
Szolnok   
Első<< Előző10111213141516Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok