Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közbiztonság"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2012.08.22. 08:41

Tömegessé váltak Abonyban a kerékpárlopások. Lapinformációink szerint tegnap este ötöt loptak el a MÁV állomás kerékpár tárolójából, melyet nem figyel kamera! Olvasónk küldte az itt látható felhívást, melyet tegnap írt: Kedves Veronika! A képen látható kék Csepel biciklit ma este ellopták a vasút állomás elől. Levágták a 2 cm átmérőjű lakatomat,és a lánc sincs meg amivel az első kereket lezártam.Kettő lakattal volt lezárva,nem gagyival,és mégis elvitték.

Közbiztonság:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.04.11. 12:45

Bűzös lövedékek zavargásokban való bevetésén gondolkodnak Nagy-Britanniában- (MTI) - Irritáló vegyszerrel töltött lövedékek zavargásokban való bevetésén gondolkodnak a brit belügyminisztérium szakértői - jelentette a London Evening Standard brit bulvárlap.  A minisztérium szándéka, hogy új stratégiákat és fegyvereket fejleszt ki a randalírozók ellen. Ezek közé tartozik az úgynevezett ingerlő hatású okos lövedék....

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.27. 20:04

Hamarosan jaj lesz a kutyáknak, össze- vissza durrognak majd a petárdák és a tűzijátékok. A közelmúltban változott az ezzel kapcsolatos jogi szabályozás is, a 14. életévét betöltött személyek már vehetnek első kategóriába tartozó pirotechnikai eszközt. Arról, hogy ez rendben van-e így és, hogy mire figyeljünk Szilveszterkor, Pintér Gábor alezredest, Abony őrsparancsnokát kérdeztem.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.10.27. 13:24

A temetőket felkeresve mindenszentek alatt halottainkra emlékezünk. Sajnos, a megemlékezések meghitt csendjét néha megtöri a kellemetlen tolvajok nemtelen támadása, ezért kérjük, hogy vigyázzon értékeire! magatartásával, szokásaival ne segítse elő értéktárgyainak eltulajdonítását...

Közbiztonság:
 5 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 21:23

 

A rendőrség augusztus 25-26-án országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi az autósokat: a kétnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni.
 

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem.

 

A forgalomellenőrzés során továbbra is kiemelt hangsúlyt kap az ittas járművezetők felderítésére, és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése is. 

A közlekedésbiztonsági akció keretén belül kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, tilos jelzésen áthaladók felderítésére is. A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együttműködve a járművezetők ellenőrzésén túl a járművek műszaki állapotát is vizsgálni fogják. 

Közbiztonság:
Traffipax   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 20:43

Nem kétséges, hogy erősebb fénye, és a napsütéshez közelebbi színhőmérséklete miatt a Xenon fényszóró a hagyományos, Wolfram-szálas halogénnél kellemesebben, ráadásul szélesebb sávban világít, ezért éjszakai vezetésnél akár még közlekedésbiztonsági szempontból is sokat érhet a modernebb, úgynevezett gázkisüléses világítórendszer. A képen: elsők közt fogják kiszúrni ellenőrzéskor a gyárilag Xenon nélkül árult, kékesen világító autókat. 

 

Közútra nem érdemes utólagos Xenont venni, a szakértők szerint csak a gyárilag Xenonnal is kínált autók alakíthatók át szabályosan - csillagászati összegekért. Az utángyártottak csaknem kivétel nélkül alkalamtlanok közúti használatra. Terepezésre, zárt pályára ugyanakkor ajánlhatók, nem csak az erősebb fény, és a hosszabb élettartam említhető a Xenon előnyeként - mivel nincs benne izzószál, a rázkódást is jobban bírja.
Noha bírságot sem a Rendőrség, sem az NKH nem ad, utóbbi szerv saját jogköréből adódóan veszi el a rendszámot és irányítja az autót műszaki vizsgára, a Rendőrség csak feljelentést tehet, melynek eredményeként az NKH rendeli el az időszakos műszaki vizsgát, melynek díja 16.290 forint. Számíthat arra az autós, hogy itt a szokottnál szúrósabb szemmel ellenőrzik majd autóját, mintha csupán az érvényességi idő meghosszabbítása miatt jelent volna meg. 

Forrás és részletek: http://www.integratorforum.hu

Közélet:
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.08.18. 23:22

 

Éjszaka a vasútállomás elől három lezárt biciklinket lopták el.

 

Szeretném ha feltennéd a  miabonyunk.hu-ra, hogy fokozottan figyeljen mindenki aki arra jár.

 

A három bicaj két lakattal volt összezárva, jó erős lakatokkal. Talán nem ártana  a vasútállomás elé, a bicikli megőrzőhöz is egy kamerát felszerelni!!!!

Közbiztonság:
Lopás   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.16. 13:02:20

Több olvasónk is jelezte, de mi is saját szemünkkel győződhettünk meg róla, hogy feltűnően sok rendőr nyüzsög ma Abonyban. Három autójuk is konvojt alkotva haladt egymás után a település utcáin és rengeteg idegen arcot láthattunk közöttük. Megkérdeztem Pintér Gábor alezredest, Abony őrsparancsnokát arról, hogy mi is ez. A főzsaru elmondta, hogy nincsen fokozott ellenőrzés, ennek ellenére ezek után lehet számítani erre, vagyis a nagyobb jelenlétre Abonyban. Mint köztudott, a rendvédelmis dolgozók, köztük a rendőrök is, ma tüntetnek szerzett majd elvett jogaikért. Ennek kapcsán feltettem a költői kérdést Pintér Gábornak: Csak nem azért hívtak be minél több zsarut ma szolgálatba, hogy ne tudjanak elmenni demonstrálni? Illetve minél kevesebben tudják ezt megtenni.... Az abonyi őrsparancsnok határozott nemmel válaszolt erre. Több abonyi exzsaru, köztük TYB is Budapestre utazott ma a tüntetésre. Erről majd ők beszámolnak Olvasóinknak. LŐVE

Közbiztonság:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.02. 12:55:19

Míg Abonyban azon „ vetyeng „ a városvezetés, hogy több százezer forintért közbeszereztesse a térfigyelő kamerákat, Cegléd és Kőröstetétlen mosolyog, hiszen már készen van a rendszerük. Cegléden a Pest megye Rendőr Főkapitányság a közelmúltban csináltatta meg mindezt, Kőröstetétlenen már mintegy öt éve van teljesen bekamerázva a kis település. A www.police.hu központi rendőrségi portálon megtalálható az ország összes térfigyelő kamerával figyelt területe.

Nagyításhoz katt a képre!

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.22. 21:02:29

Megszületett az a kormányrendelet, mely egyértelműen megtiltja, hogy bárki is önkéntes közbiztonsági tevékenységet végezzen. Ezzel kapcsolatban Olvasónk küldött egy linket és TYB írt egy fontos kommentet. Most a téma aktualitására és fontosságára való tekintettel megosztom ezeket a kedves Olvasókkal a címoldalon is. TYB arról is ír, hogy a Dr. Magyar Gábor által újonnan létrehozott közhasznú szervezet tevékenységi köreit is át kell emiatt gondolni, annak ellenére, hogy ez jó ötlet volt. Íme a téma tabuk nélkül, és várom a kommenteket is hozzá, természetesen tabuk nélkül.

Közbiztonság:
 15 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok