Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
Első<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2011.02.16. 13:42:21

Ezt állapíthatta meg a képviselő testület, amikor Dr. Németh Mónika jegyző szót kért az előző ülésen és elmondta a tavalyi évre előírt adóbevételek teljesülésének számait. Mint lapunk arról már beszámolt olvasóinak, Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester éppen az adócsoportot tartotta több alkalommal is szakmailag felkészületlennek a feladata ellátására.  Ez első sorban arra vonatkozott, hogy rengeteg a még 2010.-es év előtti kintlévőség. Aztán utóbb kiderült, hogy mégsem olyan sok, mint azt előzetesen számolta egy külsős cég, aki teljesen alkalmatlannak bizonyult a behajtásra. Ezek után az adócsoport lépett akcióba és sikerült rengeteg pénzt bevarázsolni az önkormányzati büdzsébe. Az 2010-es esztendő teljesítési adatai egész kellemes számokat tartalmaznak.

Közélet:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.05. 17:36

Kedves Olvasók, érintett civil szervezetek!

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy az abonyi civil szervezetek pontos nevét, címét és adószámát itt kommentként tegyétek közzé vagy küldjétek el nekünk a szerkesztoseg@miabonyunk.hu címre, hogy ezzel is segíthessünk abban a döntésben, hogy kinek is adják a magánszemély adózók azt a bizonyos 1 %-ot. Erre bizony most mindenkinek hatalmas szüksége lehet, mert egyre kevesebb a támogatás. Minderre a KLB Kontír Bt. Vezetője Molnár Károly hívta fel figyelmemet. Az ötlet remek. Aki tudja, adja abonyi szervezetnek adója 1 %-át!

Íme néhány ötlet:

 - Fergeteg Triatlon SE Adószám: 19184063-1-13

 - Abonyi muzsikáló Gyermekekért Alapítvány adószám: 19179502-1-13 

 - "Óvodás Gyermekeinkért Alapítvány" adószám:18684302-1-13 

 - Adj 1 % esélyt a természetnek! Adószám: 18178883-1-41 

- Abonyi Kézilabda Klub, 2740., Abony, Kossuth tér 18., adószám: 18663767-1-13

- SOMOGYI ISKOLA - EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY (2740. Abony, Szelei út 1.)

is köszönettel fogadja a 1 %-os felajánlásokat.

Adószámunk: 18664373-1-13

 

Ne feledkezzünk meg a második 1 %-ról, melyet akár egyháznak is lehet felajánlani:

Katolikus Egyház  0011

Református Egyház   0066


Lőrinczy Veronika, főszerkesztő

Közélet:
Adó   
 22 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.02. 12:39:31

 

A napokban kapják kézhez a munkavállalók a januári, immár egykulcsos szja alapján számított jövedelmüket. Az egykulcsos adó bevezetése összességében nagyjából 300-350 milliárd forinttal hagy többet a piaci szereplőknél, de egyénenként különbözőek lehetnek a hatások.

A személyi jövedelemadó tavaly még kétkulcsos volt, az alsó mérték 17, illetve a felső 33 százalékával szemben az idén az egységes16 százalékos kulcs érvényesül, bár a "szuperbruttóként" bevezetett adóalap-kiegészítéssel valójában ennél 27 százalékkal magasabbak a tényleges kulcsok.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.01. 22:26:54

Egyszerűbben adózunk az idén, bár még a tavalyi szabályok szerint, ezért sem “söralátét” méretű még a bevallási ív – mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. Viszont a papír alapon bevallóknak is az eddigi harmadára fogyott a csomag, mindössze tizenkét oldal lesz az eddigi harminchat helyett. Nyomtatni is kevesebbet kell majd az ígéretek szerint. 

Sokkal kevesebb oldal kitöltése vár ránk az idén, ami azért érdekes, mert a jogszabályból még semmi változást nem látunk. Ezt koncepcióváltással sikerült elérni. Eddig az volt az elv, hogy amilyen adózási lehetőséget az SZJA-törvény felsorol, az mind köszönjön is vissza a bevallásban. Azokat a sorokat, amelyeket tízezernél kevesebben töltöttek ki, idén elhagyták az ívekből, így a bevallás az eddigi ötszázhúsz helyett száznegyvenkilenc sort tartalmaz majd. A paksaméta így harminchatról tizenkét oldalasra “fogyott” - derült ki a beszélgetésből.

 

Ha adózással kapcsolatban kérdése van, forduljon bizalommal a MiAbonyunk támogatójához, a KLB Kontír Bt-hez, akiket elérhet itt is: http://www.klbkontir.hu/

Ngyításhoz katt a képre!

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.27. 11:12:38

Az adójóváírás szűkítése, a nyugdíjak adó alá vonása, a rokkantellátások szigorítása is szóba kerülhet - vélekedtek a Világgazdaságnak nyilatkozó elemzők a februárban bemutatásra kerülő reformcsomagról, amely azonban még mindig nem "forrta ki magát".

 

Egy év alatt lehetetlen 600-800 milliárd forintot lefaragni a költségvetés kiadási oldaláról, de még az is komoly kormányzati erőfeszítéseket igényel, hogy ekkora megtakarítás három év alatt megvalósuljon. Így vélekedtek lapunknak elemzők, mindezt pedig a kormányzati berkeket ismerő források azzal egészítették ki, hogy még korántsem „forrta ki magát” a néhány héten belül bejelentendő reformcsomag.

Gazdaság:
Nyugdíj   
Adó   
 10 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.15. 12:43:19

Törteli adókrónika

 

Törtelen a kommunális adó mértéke belterületi lakás és üres telek esetén egyaránt 6.000 forint évente. A zártkerti építményeket, telkeket is adóztatják, ezek tulajdonosai idén 4.000 forintot fizetnek. A kereskedelmi egységek más elbírálás alá esnek, nekik a duplája, azaz 12.000 forint a fizetnivalójuk, mint a magánszemélyeknek. Ha szállásépülettel rendelkezik valaki, vagy egyéb szolgáltató épület birtokosa, akkor is 12.000 forintot köteles az önkormányzat kasszájába befizetni egy évre. Vannak viszont olyan esetek, amikor mentességet kapnak a lakosok a kommunális adó megfizetése alól.

Külvilág:
Törtel   
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.13. 11:24:15

Hetente ötezer adóvégrehajtás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszeresen közzéteszi a folyó adóvégrehajtás alatt álló cégek névsorát. A legutóbbi, január 3-i kimutatás szerint jelenleg 114 032 cég ellen folytat végrehajtási eljárást az állami adóhatóság. A statisztikai adatokat elemezve kiderül, hogy az elmúlt egy évben 12,5 százalékkal nőtt az eljárás alá vontak száma, akiktől összesen mintegy 705,2 milliárd forint adó-, járulék- vagy illetéktartozást próbálnak behajtani. A hatóság azzal számol, hogy a követelésből több mint 300 milliárd forint beérkezik a számlájára.

Hamar utolérik

A listán szereplők száma annak ellenére sem csökken, hogy hetente átlagosan több mint ötezer cég ügyét lezárják, és törlik őket a kimutatásból, mert hasonló nagyságrendben újabbak kerülnek fel a helyükre. Az elmúlt esztendők tapasztalata szerint évente 8-10 százalékkal nő az adóvégrehajtás alá vont cégek száma; az adóhatóság informatikai fejlesztéseinek köszönhetően egyre több adóst viszonylag rövid időn belül „utolérnek”.

Gazdaság:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.03. 09:32:19

  Az idei évtől így az összevont adóalapba tartozó (például munkaviszonyból származó), valamint a külön adózó jövedelmek (például osztalék, árfolyamnyereség, kamatjövedelem, ingatlan-átruházásból származó jövedelem) után egységesen 16 százalékos szja-t kell fizetni.

    Az adóalap-kiegészítés megmaradt, de mértéke már csak az idén 27 százalék, 2012-ben a felére csökken, 2013-tól pedig teljesen megszűnik. A tőkejövedelmek esetében nem kell adóalap-kiegészítéssel számolni.

    Az adójóváírás - amely a bér és az adóalap-kiegészítés 16 százaléka - megmaradt, havi összege azonban az idei évtől maximum 12.100 forintra csökkent, amelyet teljes mértékben 2.750.000 forintos éves jövedelemig, csökkenő mértékben pedig 3.960.000 forintos éves jövedelemig lehet érvényesíteni. Teljes összegben az adójóváírást így a legfeljebb havi 180 ezer forintot keresők tudják igénybe venni, 330 ezer forintos havi jövedelem felett pedig az adójóváírás lehetősége teljesen megszűnt.

 

    Az egy, illetve két gyermeket nevelő családok az idei évtől gyermekenként havonta 62.500 forint, a három vagy több gyermeket nevelők pedig gyermekenként havonta 206.250 forinttal csökkenthetik az adóalapjukat.

 

12

Gazdaság:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.26. 00:08:31

Jövőre részletekben fizethetik a lakásvásárlási illetéket a fiatalok

 

A 35 évnél fiatalabbak jövőre az első lakásuk megvásárlásánál felmerülő illeték megfizetésére tizenkét hónapos részletfizetést kérhetnek.

A parlament novemberben módosította az az adó- és járuléktörvényeket, ennek keretében bővítette az illetékre vonatkozó szabályozást. A november közepén kihirdett törvénya 35 évnél fiatalabbnak biztosít könnyebbséget - közölteaz adóhivatal.

A jogszabály kimondja, hogy a visszterhes vagyonátruházási illetékkötelezettség keletkezésekor 35. életévét be nem töltött fiatal első lakástulajdonának megszerzése esetén az adóhatóság a vagyonszerző, azaz a vásárló kérelmére - a kérelemben megjelölt időtartamra, legfeljebb a lakásvásárlástól számított 12 hónapra - havonta egyenlő részletekben teljesítendő részletfizetést engedélyez automatikusan az illetéktartozásra. Eddig is lehetett részletfizetést kérni, de a lehetőséget nem kapta meg mindenki.

Közélet:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.16. 20:27:48

Közzétették a közelmúltban azt a feketelistát, mely tartalmazza azokat a cégeket, melyekre a közelmúltban munkavédelmi bírságot szabtak ki, vagy azért büntették meg őket, mert feketén foglalkoztatták munkavállalóikat. A listában szerepelnek neves cégek is, általában vidéki telephelyük van. Így megbüntették Abony egyik internetes szolgáltatóját, a PR Telecom Zrt.-t is, 1,4 millió forintra, mely munkavédelmi bírság.

 

A feketelistás cikk itt elérhető: http://www.feketelista.hu/a-top-50-munkaugyi-birsag/

 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok