Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2012.01.24. 13:15

Kétszer több adószámot függesztettek fel- Az elmúlt évben szokatlanul sok, összesen 77 643 cég adószámát függesztette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), azaz a működő több mint félmillió társaság mintegy 15 százalékát. A növekedésre jellemző, hogy 2010-ben hasonló szankcióval, valamivel több mint 32 ezer céget sújtottak, de már ez az adat is jelezte: az adóhatóság a korábbiaknál szigorúbban és gyorsabban lép a szabálysértőkkel szemben. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.19. 12:44

Az eddigiekben a gazdasági társaságok ügyvezetői megúszhatták akár 40 ezer forint alatt is az állami adóhatóság felé történő járulék befizetséüket. Az idei évben ezt 65 ezer alatt nem tudják átvészelni. A módosítás szerint a nyugdíjjárulékot legalább 93.000 forint minimálbér után kell megfizetni, a többi befizetési kötelem ennek másfélszerese után keletkezik. Ez sajnos a gyakorlatban sok egyszeméyles kis Kft vesztét okozhatja. Íme a NAV közleménye erről:

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.16. 12:31

A hónap végéig kb. egymillió embernek hozza ki a posta a “söralátét” néven elhíresült adóbevallási formanyomtatványt, ami csupán egy darab A/4-es lapból áll. Aki igényli, az letöltheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról is. Viszont kormányzati ígéret marad a söralátétnyi adóbevallás, vért izzadnak az adózók, mire kitöltik az adóhatóság által elkészített adónyilatkozatot. 

Gazdaság:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.27. 10:41

A hitelek végtörlesztőinek mindenre fel kell készülniük, hiszen igazolniuk kell, hogy miből tudják visszafizetni a pénzt. Véleményem szerint ez mélységesen felháborító. Sőt, talán azzal is szembe kell nézni, hogy a NAV vizsgálni kezd. Most itt van egy összeállítás arról, hogy mire kell figyelni egy NAV kutakodás alkalmával. Az adóhatóság apró trükköket alkalmaz a vagyonvizsgálatoknál. Aki figyelmetlen, könnyen csapdába nyilatkozhatja magát. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.19. 12:36

Egy éven belül közel 1500 cég váltott legalább kétszer székhelyet, aminek oka valószínűsíthetően a hitelezők vagy az adóhatóság elöli menekülés lehet. 2011-ben senki nem találja a helyét, legalábbis a cégek esetében - állapította meg a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControll.hu elemzése. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szorgalmasan ellenőrzi azokat a cégeket, amelyek székhelyüket az ország különböző területéről Budapestre, illetve Pest megyébe helyezték vagy helyezik át. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2011.12.17. 21:43

Azt hiszem, hogy nem csak nálam verte ki a biztosítékot, hogy 2012. január 1-től 27 %-ra emeli az Orbán-kabinet vezérelte országgyűlés, az általános forgalmi adó mértékét. Orbán Viktor miniszterelnök - több kormánypárti belső egyeztetés során - azzal érvelt, hogy ezt az adófajtát nem lehet elkerülni, "bemész a boltba, és megfizeted". Talán ez egy kicsit erős volt...

Politika:
ÁFA   
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 10:46

Az adóhatóság folyamatosan – heti frissítéssel – közzéteszi az adóvégrehajtás alá vont cégek névsorát. A 2001 óta publikált listán az idén minden korábbit felülmúló számban sorakoznak a nevek. A feketelista.hu portál összesítése szerint 207 958 céggel szemben folyt bármikor is adóvégrehajtás. A végrehajtások számának jelentős növekedése az adóhatóságok erélyesebb fellépése mellett abból is fakad, hogy figyelmük egyre több kis összegű tartozásra is kiterjed.

Gazdaság:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.12. 15:42

A cégek háromnegyede egyáltalán nem kívánja emelni jövőre a dolgozók fizetését - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből. A kutatás annak ellenére sokat sejtet a vállalkozások pesszimista hangulatáról, hogy a felmérés még azelőtt készült, hogy konkrétumokat lehetett volna tudni az adójóváírás eltörlése miatti keresetcsökkenés kompenzációját szolgáló elképzelésekről. 

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.04. 18:32

A NAV munkatársai a kormányhivatalok szakembereivel közösen a korábbi tapasztalatok alapján is "fertőzöttnek" ítélt helyszíneken fognak ellenőrzéseket végezni, így elsősorban a karácsonyi ünnepekhez kötődő ideiglenes árusítóhelyeken, kirakodóvásárokon, piacokon, vásárcsarnokokban, vásárterekben, közterületeken (például autóbusz- és vasútállomásokon), illetve egyéb vendéglátó-ipari egységeknél.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.02. 12:27

Idén már 10 hónap alatt annyi felszámolás volt, mint tavaly, de a végelszámolások és a cégalapítások száma is jelentősen megugrott - emelte ki Somogyi. A FOE elnöke szerint a 2009-es csődtörvény módosításai nem érték el a célt - ezt mutatják az előbbi számok is. A csődeljárásokat teljesen újraszabályozták, a törvénymódosítással a csődeljárást vonzóvá szerették volna tenni, a felszámolásokkal szemben. 

Gazdaság:
Adó   
 16 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok