Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Adó"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.09.06. 09:18

Az MSZP három éve sürgeti a családi adókedvezmény kiterjesztését, mivel azt éppen azok nem tudják igénybe venni, akiknek a legnagyobb szüksége van rá. A többi között ezzel reagált Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja arra, hogy a visegrádi frakcióülésen közölték: szélesítik a gyermekek utáni adókedvezményt, amelyet így a jövőben nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékból is le lehet majd vonni.

Közélet:
Adó   
MSZP   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.14. 09:27

A korábbiaknál jóval "izzasztóbb" vagyongyarapodási vizsgálatokra számíthatunk az idén, mivel a jogszabályváltozások leszűkítik a védekezési lehetőségeket és jelentősen megkönnyítik az adórevizorok dolgát - hívja fel a figyelmet RSM DTM Hungary Zrt. A magánszemélyek banki adatai például ugyanolyan könnyen és gyorsan elérhetők lesznek az adóhatóság számára, mint az ingatlan- és gépjármű-nyilvántartás adatai.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.23. 11:38

A március közepén esedékes kormányülésre terjeszti be a Vidékfejlesztési Minisztérium az áfa-csökkentési javaslatát és indítványát - értesült a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet szintén arról ír, hogy a kormány előreláthatóan az idén mégis csökkentheti némely alapvető élelmiszer általános forgalmi adóját. A Magyar Hírlap szombati cikke szerint a teher kulcsának a mérséklését több termékre is kiterjesztené a tárca, de a javaslat nem tartalmazza az élelmiszerek, agrártermékek egységes áfa-csökkentését. "Nagyon fontos kormányzati lépés lenne az általános forgalmi adó csökkentése.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.02. 10:24

(MTI) - A kormány újabb, mintegy háromszáz paragrafusból álló adócsomagot készít - derül ki az origo.hu birtokába jutott előterjesztés-tervezetből. A javaslat a portál szerint javarészt az emberek és a vállalkozások életét megkönnyítő lépéseket tartalmaz, de egy-két apróbb tehernövelést is.  Az origo.hu értesülése szerint a mintegy háromszáz paragrafusból álló adócsomagon már csak kisebb simításokat végeznek, és a törvényjavaslat még a héten vagy a jövő héten az Országgyűlés elé kerülhet.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

matek - 2012.08.30. 03:49

Dr. Balogh Pál jegyző közleménye: Tisztelt Adózók! Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 55/B. §-a szerint: „Az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a tízezer – magányszemélyek esetében az ezer – forintot elérő adótarozással rendelkező adózó nevét, címét és az adótartozás összegét az esedékességet követő 10. nap 0 órától a helyben szokásos módon közzéteheti.” 

Közélet:
Adó   
 12 Hozzászólás    

matek - 2012.08.29. 13:31

Kellemetlen meglepetés is érheti azokat, akik úgy döntenek, hogy más országban kezdenek új életet és nem jelentkeznek ki itthoni lakóhelyükről, de akár azokat a szülőket is, akiknek gyermekük külföldön folytatja tanulmányait nappali tagozatos diákként. Hiába élnek ugyanis életvitelszerűen külföldön és adóznak az adott országban, amennyiben Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkeznek, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük. Ha ezt elmulasztják, akár több évre visszamenőlegesen több százezer forintos követelésről is kaphatnak értesítést az adóhivataltól.  

 

Aki érintett mindenképpen olvassa tovább a cikket, a címsorra kattintva!

Közélet:
Adó   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.08.16. 12:16

A cikket a KLB könyvelőiroda támogatja! Az adóhatóságnál nem szokás jogszabálysértő határozatot hozni, de sajnos előfordul. Az ügyfelet nem is azok az esetek érintik meg, amelyeknek a hivatali belső csűrés-csavarás okán nyilvánul másodfokon a határozat jogszabálysértőnek, hanem amikor a revizor a „nem fogadom el”, „nem bizonyította kellően” formulák alkalmazásával csupán véleményszerű okokból állapít meg adóhiányt és brutális.....

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.22. 22:22

Megváltozott az adószámkiadás és -felfüggesztés rendszere - Ez évtől az adóhatóságnál az adószám kiadását megelőzően a céget alapítók szűrővizsgálaton esnek át. Ezzel igyekeznek kizárni az üzleti életből azokat a „céglovagokat”, akik kizárólag pénzcsapolás céljából alapítanak cégeket. Az év első négy hónapjában 14 757 társaság esett át az ellenőrzésen, és 440 fiktív cég akadt fenn a rostán, számukra a hatóság megtagadta az adószám kiadását – tájékoztat a feketelista.hu portál.

Gazdaság:
Adó   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.03. 14:19

Igen, a Hollóházi Porcelán is köztük van.... - Másfélezer cég - köztük a pécsi gyárbezárása miatt is elhíresült Elcoteq és a Malév -, valamint 3,6 ezer magánszemély szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss listáján, mely a száz-, illetve tízmillió forint feletti tartozással rendelkezőket gyűjti. Összesen alsó hangon mintegy 150 milliárd forintról van szó, ami ha egycsapásra befolyna, épp megúsznánk a Széll Kálmán 2.0 megszorításait.

Gazdaság:
Adó   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.03. 14:03

Beküldő: Olvasónk- Járdaadó? Szingliadó? Kerékpárút- matrica? Minden jöhet! Ha Önöknek is vannak ötleteik, kérem osszák meg azokat velünk! Hogyan tudnánk kihúzni kormányunkat a csávából? Íme, a cikk: A sárga csekkek és az átutalások megadóztatásának felvetése után, az Origo információi szerint a kormány a mobil- és internethasználatért is pluszpénzt szedne be. A hvg.hu Matolcsy György és Orbán Viktor tanácsadójaként további olyan adókat szedett össze, amik könnyen kivethetők, ellenőrizhetők és sok milliárd forinttal növelik a költségvetést.

Nyehehe:
Adó   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok