Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző9101112131415Következő >>Utolsó

veroniq - 2023.12.21. 19:25

Közélet:
Abony   

veroniq - 2023.12.21. 19:23

Közélet:
Abony   

A fordítók munkáját tekintve ma már különböző szakterületeket különböztetünk meg, hiszen minden szakágnak megvan az a sajátossága, amit a fordítónak mindenképpen ismernie kell.

 

Külön területnek számít a reklámanyagok fordítása is. Mitől olyan különleges ez a szakág? Attól, hogy itt nem lesz elegendő a szó szerinti fordítás, hiszen a szöveg mondanivalója az, ami a marketingszövegek esetében a fókuszban van.

Reklám:
Reklám   

A hosszú, dolgos hétköznapok után a hétvége a jóleső pihenésé, és ha nyarakat sem szívesen áldoznád be a kerítés javítására, csiszolására és festésére az egyéb elfoglaltságok mellett, az alumíniumkerítéseket Neked találták ki!

 

Rohanó világunkban még kevesebb időt szeretnénk és tudunk a ház körüli karbantartási munkákra áldozni, és sokaknak nincs is meg a legtöbbhöz a kellő gyakorlata, hozzáértése.

Reklám:
Reklám   

Az iskolaválasztás mindig komoly kihívás a szülők számára. A gyermek fejlődését alapjaiban határozza meg, hogy milyen intézményben kezdi meg a tanulmányait. Az iskola kiválasztásakor természetesen sok szempontot kell a szülőknek, gondviselőknek mérlegelni, de az is fontos, hogy a gyermek is minél jobban megismerje leendő iskoláját.

Reklám:
Reklám   

Álmaink fürdőszobájának kialakítása egyfajta kettősséget rejt magában. Egyrészről az izgalom, és a boldog várakozás érzése kerít minket hatalmába, másrészről viszont foglalkoznunk kell a buktatókkal is.

 

Érdemes jó előre dönteni

 

A gondos tervezésnek mindent meg kell előznie, s ha ezzel végeztünk (pl.: burkolatok, falak színeinek kiválasztása), akkor jöhet a Global Viva Market fürdőszobabútor kínálatának átnézése.

Reklám:
Reklám   

A hűtőgép az egyik legnagyobb háztartási berendezés az otthonokban, s emiatt nemcsak nélkülözhetetlen, hanem sajnos az egyik legkomolyabb energiafogyasztónak is számít. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen energiaosztályú készülék mellett döntünk.

 

De vajon milyen egyéb szempontokat érdemes még mérlegelni a végleges döntés meghozatala előtt?

Reklám:
Reklám   

Vannak olyan márkák, amelyek egyszerűen egybeforrtak az elektromos autó iparággal már ilyen rövid idő alatt is. Az eddigi legnagyobb dízeles, benzines autó gyártók pedig már szintén áttértek a villanyautók tervezésére és gyártására. Azonban megjelentek teljesen új szereplők is a piacon, amelyek eddig ismeretlennek számítottak, mégis felveszik a versenyt a legnagyobbakkal.


 

Reklám:
Reklám   

Talán ma már alig van olyan ember, aki ne használná nap mint nap az internetet, sokan a munkájukból kifolyólag a szövegszerkesztést, táblázatkezelést is alkalmazzák, sőt prezentációkat is tudnak készíteni. Nekik megvannak az alapvető számítástechnikai ismereteik.

 

Reklám:
Reklám   

Mi a titka a skót Islands whiskyrégió párlatainak? Minek tudható be, hogy ezek az italok olyannyira sokak kedvencei szerte a világon? Vajon az írvilág, az aromák, az összetevők rejlenek a háttérben? A cikkből kiderülnek a válaszok.


Reklám:
Reklám   
Első<< Előző9101112131415Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok