Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Népszámlálás"
1

veroniq - 2013.08.28. 17:05

Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyálazták, végre közreadták a 2011-es népszámlálási adatokat. A KSH adatsora számtalan grafikont, táblázatot és kimutatást tartalmaz. S ezek egyetlen szóvá állnak össze: HALÁL. Essünk túl gyorsan a rettenetes számokon, amelyeket ma vezető hírként közölt az összes hírportál. Magyarország lakossága 2001-hez képest több, mint negyedmillió fővel csökkent. A fogyási tendencia már lassan három évtizedes, ebben igazából semmi új nincs. 

Különvélemény:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.16. 11:51

Azt hittem, hogy leesek a székről, amikor a hivatalos közleményből megtudtam, hogy csúszik a népszámlálási adatok feldolgozása, néhány hetet és ezért várhatóan csak jövőre tesznek közzé eredményeket! Én itt gyakorlatilag lepetéztem. Mi lenne, ha pár hónapos csúszásban lennének, akkor csak 2020-ban tennék közzé az adatookat? Ez a történet nekem nem kerek.... Íme az InfoRádió cikke minderről:

Közélet:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.15. 13:03

Mivel az idei népszámlálás befejeződött, de ennek ellenére még nem jelent meg hivatalos tájékoztatás a városvezetés részéről ebben a tárgyban, kérdéseimmel ma az aljegyzőhöz fordultam, akinek mielőbbi válaszát várom. Íme, levelem:

Közélet:
Abony   
Aljegyző   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.06. 16:46

 

Kedves, nem Abonyban élő és dolgozó ismerősöm számlálóbiztosként vesz részt a népszámlálásban. Íme, pár mondatban eddigi tapasztalatai:

Jó reggelt! Számolom a népet...elég érdekes nekem... A tapasztalat: az önkitöltők mind elcseszik!!!! Kihagynak részeket, beleírogatnak...

Közélet:
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.29. 22:06

Habony István városi képviselő napirend előtt megkérte az aljegyzőt, hogy adjon rövid tájékoztatást a népszámlálásról. Dr. Vörös Mária elmondta, hogy október 1. és 31. között lesz a népszámlálás, a pót pedig november 1. és 8. között. Szeptember 27-én kezdték meg kijuttatni a kérdezőbiztosok a kérdőíveket a lakossághoz, összesen 55 szavazó-biztos kezdte meg a munkát a város területén. Ők mindannyian öt számjegyű azonosítóval rendelkeznek és igazolvánnyal, melyen hátoldalon látható a hivatal aláírása is. Ez csak személyi igazolvánnyal együtt érvényes. A számlálóbiztosok október 1-től 31-ig hivatalos személynek minősülnek, védelem alatt állnak.

Közélet:
Abony   
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.28. 13:24

80

Közélet:
Abony   
 37 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.12. 22:54

Abony város hivatalos honlapján már olvasható a népszámlálással kapcsolatos hivatalos tájékoztató, melyet Dr. Vörös Mária aljegyző írt alá, mint " témafelelős ". Az anyagból kiderül, hogy a válaszadás kötelező és október 1-16-ig fognak bennünket felkeresni. A számlálóbiztos hivatalos személy ezért neki járó tisztelettel kell vele bánnunk. Megtudhatjuk azt is, hogy aki esetleg nem válaszolt, annak kötelező jelentkeznie majd a Hivatalban. Íme a teljes szöveg:

Politika:
Abony   
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.01. 23:38

A törvény szerint kötelező lesz a válaszadás a népszámlásái kérőívekre. Igaz, vannak olyan részek is, melyek nem esnek ezen kötelem alá. Így például nem lesz kötelező arra válaszolni, hogy ki, milyen nemzetiségűnek vallja magát. Arra sem lesz kötelező választ adni, hogy van-e a polgárnak valamilyen fogyatékossága. Például autista esetleg.... Igaz, az autista embertársaink valószínű képtelenek lesznek a kitöltésre.... Hagyjuk is. A lényeg. Itt a két kérőív. Már most ki lehet tölteni gondolatban:

Közélet:
Abony   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.31. 13:22

72

Közélet:
Abony   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.31. 13:17

Ez a népszámlálás más lesz, mint a többi volt. Jóval modernebb, hiszen majd interneten keresztül is lehet válaszolni a kérdésekre. Igaz, ilyen esetben sem anonim módon, mert mindenki kap majd azonosítót és ezzel lehet bejelentkezni a rendszerbe. Én gyanakodva várom a „ nagy napot „, hiszen mindez annak ellenére, hogy szigorúan titkosak maradnak a válaszaink elvileg ( ! ), nem más, mint egy hatalmas, kapitális adatgyűjtés. Ugyanúgy, mint az, amikor társadalmi párbeszéd gyanánt kérdeznének tőlünk mindenfélét, miközben válaszaink irányítottak és kapunk egy vonalkódot. Én ugyan nem vagyok egy vonalkód – ezt kikérem magamnak – mégis erőteljesen gondolkodom azon, hogy ha én magam is sorra kerülök, akkor hogyan és miért válaszolok vagy nem válaszolok a kérdésekre……

 

Arról sajnos nem találtam semmiféle információt, hogy mi van akkor, ha nem vagyok hajlandó részt venni a népszámlálásban és nem válaszolok. Minden esetre elvileg védik jogaimat: „ A népszámlálásban résztvevőket szigorú titoktartás köti. A kitöltött népszámlálási kérdőívek összegyűjtése, feldolgozása szigorú rendben történik. A népszámlálás célja, hogy a lakások és a népesség összetételéről, legfontosabb jellemzőiről kapjunk információt, éppen ezért a népszámlálási kérdőíven nem szerepel a válaszadó neve. Az internetes kitöltést az adatszolgáltatók az egyedi azonosítók és belépő kódok segítségével teljesíthetik, amely garantálja, hogy illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá az adatokhoz. A papír kérdőívek a megyei népszámlálási irodákból – a biztonságos szállítási követelményeknek megfelelően – közvetlenül az adatfeldolgozás helyszínére kerülnek. A címek és a kérdőíveken szereplő adatok feldolgozása egymástól függetlenül, elkülönítetten történik. „

Közélet:
Abony   
 5 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok