Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Kiállítás"
1

veroniq - 2011.11.02. 16:42

Kerámiák Mezőtúrról címmel időszaki kiállítás nyílik, november 08-án

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.26. 16:25

2011. szeptember 29. csütörtök, 16.00 óra: Megnyitó Tiszaföldváron, 125 éves a tiszazugi nyomtatott sajtó

Programok:
Tiszazug   
 0 Hozzászólás    

admin - 2011.07.28. 21:36

ÉVEZREDEK ÚTJÁN címmel nyílt Cegléden a Kossuth Múzeumban kiállítás a Cegléd-Abony térdségében történt régészeti feltárásokból. A megnyitóról galéria ITT található (fotó: Polyák Attila

Kultúra:
Múzeum   
Cegléd   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.27. 13:55:28

Május 27-én pénteken délelőtt 10 órakor nyitották meg azt a kiállítást az Abonyi Lajos Falumúzeumi Kiállítóhelyen, mely a Hősök Emlékére címet viseli. A rendezvényen megnyitó beszédet tartott Magó Károly, a szolnoki Repülőmúzeum munkatársa. A kiállítás június végéig látogatható. A megnyitón egy nagyon érdekes előadást is meghallgathattak az érdeklődők, Magó Károly tolmácsolásában, mely Bejczy József századosról szólt. Ő a Puma vadászezred pilótája volt és a II. Világháborúban repülőgépével Abony határában zuhant le. (Képek a cikkben)

Történelem:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.26. 11:18:17

Tegnap nyitották meg a Szolniki Levéltárban azt a kiállítást, melyen Markó Ferenc Olvasónk relikviáit is közszemlére tették. Most Dr. Fülöp Tamás levéltár igazgató, tegnap elhangzott beszédét olvashatják. 

 

 Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Vendégeink!

 

Úgy tartják, a valódi hősök olyan emberek, akik akkor és ott azt cselekedték, amire az adott pillanatban szükség volt, szembenézve tetteik valamennyi továbbgyűrűző következményével. Ilyen látszólag egyszerű, mégis nagyszerű hősök százezreit, millióit teremtette meg a huszadik század első világégése, a „Nagy Háború”. Ezek az emberek olyan férfiak és nők, fiatalok és idősek voltak, akik császáruk és királyuk parancsára életüket áldozták idegen országok hadszínterein, sebesülteket ápoltak tábori kórházakban, kemény munkát vállaltak a hátország bányáiban, gyáraiban, földjein, betűvetésre tanították a gyermekeket, misét mondtak az elesettekért, esetleg mindennapi teendőiket végezve, reménykedve várták fiuk, férjük, édesapjuk hazatértét, vagy legalább a tábori postával érkező híreket szeretteikről. „Hősök voltak mindannyian…” – ahogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár időszaki kiállításának címe is utal mindannyiójukra.

Történelem:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.25. 16:10:12

Galéria ITT Fotó: LŐVE

Ezzel a címmel rendezett a szolnoki Levéltár kiállítást, melynek megnyitóját május 25-én szerdán tartották. A fővédnök Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke volt, aki személyesen is érintett családja és származása okán az I. Világháború történéseiben. A kiállítás szervezői hosszú hónapokig munkálkodtak azon, hogy értékes tárgyakat, korabeli dokumentumokat tárhassanak a nagyközönség elé. Most először hirdették meg, hogy várják mindazon gyűjtők jelentkezését is, akik szívesen bocsátanák közszemlére féltett relikviáikat. Köztük az abonyi Markó Ferenc is jelentkezett. Így törzsolvasónk becses darabjai is láthatók a tárlókban és egyéb helyeken. Markó Ferenc meghívásának boldogan tettem eleget, hogy megmutassam a történelem szerelmeseinek keze nyomán megelevenedő történelmet. A Levéltár saját gyűjteménye is bemutatásra került természetesen.

Történelem:
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.05.14. 09:11:02

Szeretnénk egy kis segítséget kérni a pünkösdi
"Volt egyszer egy Mechanika" kiállítás
rendezéséhez.

 

Ha volna valakinek tudomása arról, hogy valahol fellelhető még 
a Mechanikai Művek Abonyi gyáregységének első terméke,
a 10000 kalóriás M-1022 típusú olajkályha,
amit a kiállítás idejére kölcsön tudnának adni,
az jelezze  a laci.bene@invitel.hu  e-mail címen,
vagy a 06-20-966-3849 telefonszámon.

 

A másik termék, amit szintén Abonyban gyártottak, -igaz csak néhány ezer darabot -, és eddig még nem sikerült felkutatnunk belőle egyet sem, a gépkocsi felfutóbak, ebben is kérnénk a segítséget, hátha valakinél megtalálható.

Ugyancsak keresünk a Vigyázó kastély eredeti állapotát, - a II. Világháború előttit - ábrázoló képet, fotót. Ha vaki bármelyik kérésben tud segíteni, nagyon megköszönnénk.

 

Bene László

Közélet:
Mechanika   
 1 Hozzászólás    

admin - 2011.05.09. 17:22:09

2011. május 6.-án nyílt a Bihari János Zeneiskolában a foltvarró és porcelánfestő kiállítás. Új és régebbi alkotásaikat hozták el a tápiószelei Folt Varró Klub abonyi tagjai: Dandárné Gönczöl Katalin Juhász Istvánné Kozmáné Földi Zsuzsa Kókai Lászlóné és Ujszászi Lászlóné, valamint az Abonyban élő Buchwald Erzsébet porcelánfestő, akinek munkái megvásárolhatók.  Galéria a megnyitóról ITT található (fotó: Polyák Attila)

 

A kiállítás megtekinthető 2011. május 6-tól 27-ig naponta 9-től 18 óráig.

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.05.03. 18:23:56

 

 

 

Szeretettel meghívjuk Önt és családját
a
Bihari János Zeneiskolában

 

2011. május 06-án pénteken
16.00 órakor

nyíló kiállításra.

 

 

 

 

Új és régebbi alkotásaikat

hozzák el a tápiószelei

Folt Varró Klub abonyi tagjai:

Dandárné Gönczöl Katalin

Juhász Istvánné

Kozmáné Földi Zsuzsa

Kókai Lászlóné

Ujszászi Lászlóné

 

valamint az Abonyban élő

Buchwald Erzsébet  porcelánfestő,

Programok:
Programok   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.07. 11:35:10

Kis szösszenetemben 3 kiállítást szeretnék a nagyérdemű figyelmébe ajánlani. Ha valaki fővárosunkban jár és van egy kis szabadideje, látogasson el a Parlament előtti Kossuth térre, hisz március 21.-én nyitott az "Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében" című fotókiállítás, amit a Magyar Országgyűlés szervezett a Magyar Fotográfusok Háza szakmai tapasztalatára támaszkodva.  Az sem baj, ha a kedves érdeklődő éjszaka érkezik, mivel a nap 24 órájában megtekinthető a nagyszabású kiállítás, éjjel minden egyes fotó meg van világítva.

A kiállítást közel ötezer fotóból válogatták össze és a MiAbonyunk fotósának Polyák Attilának a képe is beválogatásra került. (képek a cikkben, katt tovább)

 

A következő, amit fővárosunkban érdemes megtekinteni, a Sajtó-Fotó kiállítás, ami a Nemzeti Múzeumban lett megrendezve. Dráma, szépség, hangulat, küzdelem, humor 2010-ben. Mi voltunk a szereplői, a szurkolói, a nyertesei, a vesztesei. Száz és száz fotó, amit érdemes megnézni.

A hat héten át látható tárlaton az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait, természeti csodáit, drámai, örömteli, mulatságos élethelyzeteit, kivételes művészeti és sportteljesítményeit lehet felidézni...

Kultúra:
Fotó   
Tánc   
 2 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok